Odbrana i napadi na Hilari Klinton

Odbrana i napadi na Hilari Klinton

17 januara 2014

0312-Hillary-Clinton-UN-women_full_600Dok republikanci optužuju Hilari Klinton da je nečinjenjem doprinela tragediji u Bengaziju kada su ubijeni ambasador SAD i trojica radnika ambasade, predsednica Odbora za obaveštajne poslove Senata založila se za njenu odbranu.

Predsednica Odbora za obaveštajne poslove Senata Dajen Fajnstajn založila se za odbranu bivše državne sekretarke Hilari Klinton u slučaju Bengazi kada su ubijeni ambasador SAD Kris Stivens i trojica radnika ambasade.

Prethodno je isti odbor usvojio izveštaj u kome se kritikuje Stejt department zbog nepreduzimanja potrebnih mera bezbednosti, iako je bilo naznaka da bi do napada moglo da dođe.

Senatorka Fajnstajn, demokrata iz Kalifornije, rekla je da osuđuje korišćenje izveštaja u političke svrhe, pošto je senator Džon Mekejn, nekadašnji predsednički kandidat, uz još nekoliko senatora, kritikovao Hilari Klinton.

Fajnstajn, međutim, tvrdi da se ime bivše državne sekretarke ne pominje nijednom na 58 strana izveštaja.

Nekadašnja prva dama Amerike je žestoko optužena s republikanske strane da je nečinjenjem doprinela tragediji u Bengaziju. Smatra se da bi ovaj slučaj mogao da joj odmogne u eventualnoj predsedničkoj trci 2016. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *