Одбрана имовине на КиМ

Одбрана имовине на КиМ

16 октобра 2016

miroslav-parovic_720

Пише: Мирослав Паровић

Савремени свет почива на неколико принципа, а један од најважнијих је „светиња“ власништва над имовином. Принцип заштите власништва имовине је нешто о чему постоји и идеолошки консензус, тако да га подједнако поштују и конзервативци и либерали.

Речју, то се не доводи у питање. Међутим, недавне уцене које су око имовине „Телекома“ стигле из ЕУ, као и најновији покушај узимања Трепче, јасно стављају до знања да за Србију очигледно не важи оно што важи за друге. Нико нема права да нас лаже, а истина је да кружоци отуђене НАТО и ЕУ администрације уценама над Србијом покушвају да за себе присвоје милијарде евра вредну имовину. То више није питање међународне политике нити међународног права, већ питање личног интереса деоничара мултинационалних компанија који су и иницирали рат у бившој СФРЈ и касније петооктобарски пуч у Србији, а све са циљем бесомучног отимања имовине.

Такође, више је него јасно да убразавање процеса отимања српске имовине на КиМ има везе и са веома успешним референдумом у Републици Српској, као и са чињеницом да после много година српске странке у Црној Гори имају шансе да дођу на власт и да на тај начин зауставе погубно кретање ове државе ка НАТО. Наравно, крајњи циљ овакве политике ЕУ и НАТО јесте дестабилизација унутрашњих прилика у Србији, чиме ће се драстично смањити могућност да наша држава користи ове позитивне регионалне трендове, као и позитивне трендове који се дешавају у државама чланицама ЕУ, у којима свакодневно расте подршка суверенистичким странкама које на Србију гледају веома позитивно и које нису део у корупцију огрезлеог бриселског естаблишмента.

Из тог разлога, данас је веома важно пронаћи друштвени и политички консензус и одбранити државну имовину, имовину грађана Србије, као и имовину Српске православне цркве на Косову и Метохији. То дакле није питање митоманије, као што многи приказују борбу за КиМ, већ је то питање здраве памети и елементарне економске логике.

(Вечерње новости)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u