Одбрана имовине на КиМ

Odbrana imovine na KiM

16 oktobra 2016

miroslav-parovic_720

Piše: Miroslav Parović

Savremeni svet počiva na nekoliko principa, a jedan od najvažnijih je „svetinja“ vlasništva nad imovinom. Princip zaštite vlasništva imovine je nešto o čemu postoji i ideološki konsenzus, tako da ga podjednako poštuju i konzervativci i liberali.

Rečju, to se ne dovodi u pitanje. Međutim, nedavne ucene koje su oko imovine „Telekoma“ stigle iz EU, kao i najnoviji pokušaj uzimanja Trepče, jasno stavljaju do znanja da za Srbiju očigledno ne važi ono što važi za druge. Niko nema prava da nas laže, a istina je da kružoci otuđene NATO i EU administracije ucenama nad Srbijom pokušvaju da za sebe prisvoje milijarde evra vrednu imovinu. To više nije pitanje međunarodne politike niti međunarodnog prava, već pitanje ličnog interesa deoničara multinacionalnih kompanija koji su i inicirali rat u bivšoj SFRJ i kasnije petooktobarski puč u Srbiji, a sve sa ciljem besomučnog otimanja imovine.

Takođe, više je nego jasno da ubrazavanje procesa otimanja srpske imovine na KiM ima veze i sa veoma uspešnim referendumom u Republici Srpskoj, kao i sa činjenicom da posle mnogo godina srpske stranke u Crnoj Gori imaju šanse da dođu na vlast i da na taj način zaustave pogubno kretanje ove države ka NATO. Naravno, krajnji cilj ovakve politike EU i NATO jeste destabilizacija unutrašnjih prilika u Srbiji, čime će se drastično smanjiti mogućnost da naša država koristi ove pozitivne regionalne trendove, kao i pozitivne trendove koji se dešavaju u državama članicama EU, u kojima svakodnevno raste podrška suverenističkim strankama koje na Srbiju gledaju veoma pozitivno i koje nisu deo u korupciju ogrezleog briselskog establišmenta.

Iz tog razloga, danas je veoma važno pronaći društveni i politički konsenzus i odbraniti državnu imovinu, imovinu građana Srbije, kao i imovinu Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. To dakle nije pitanje mitomanije, kao što mnogi prikazuju borbu za KiM, već je to pitanje zdrave pameti i elementarne ekonomske logike.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *