„Оде“ ауто на пицу

„Ode“ auto na picu

13 septembra 2018

Da li ste se ikada zapitali koliko pice pojedemo tokom života? Britanci jesu. I došli su do zapanjujućeg odgovora. Prosečan Ostrvljanin tokom života smaže 731 picu. Možda vam zvuči malo, ali ako se posmatra po parčićima, dobija se već značajna brojka – 5.847.

Ako pretpostavimo da prosečan čovek u pici uživa 70 godina, to znači da će svake godine pojesti 83 parčeta, a svakog meseca sedam, što je nešto manje od dva parčeta nedeljno. Ako se tako gleda, nije mnogo, ali ako se uzme u obzir koliko ukupno novca prosečnom Britancu „ode“ na picu, slika je već drugačija, jer reč je o neverovatnih 9.727 funti!

Istraživanje sprovedeno među 2.000 Britanaca pokazalo je da je najpopularniji ukus peperoni pica (takvih je 130 od ukupnog broja). Sledeća je margarita, jednostavna pica sa paradajzom i sirom, zatim sve popularnija u celom svetu egzotična havajska sa šunkom i ananasom. Kad je reč o omiljenim pojedinačnim namirnicama na pici, na prvom mestu su pečurke, zatim paprike, šunka, piletina i paradajz. Među najneomiljenijim prilozima su inćuni, gambori i neke vrste kobasica.

Svaki peti ispitanik rekao je da je pica njegova omiljena hrana. Najčešće je jedu u svom domu, bilo da su je kupili u supermarketu ili naručili telefonom. Telefonska dostava najpopularnija je petkom uveče.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *