Одговор Александру Павићу

Одговор Александру Павићу

11 марта 2015

Vladimir-Djukanovic  65Пише: Владимир Ђукановић

Не знам чиме сам то испровоцирао Александра Павића да ми напише некакав одговор? Човека никада нигде нисам поменуо у животу, осим, колико ме сећање служи, када је гостовао у једној од многих радио-емисија које сам водио. Сећам се, повод је била његова више него добра студија о Сребреници. Надам се да ми је „одговор“ пружила иста особа?

Елем, пошто човека у о репортажи из седишта НАТО нисам поменуо ниједном, не знам одакле му порив да ми нешто одговори. Осим ако је баш толико залудан и не зна шта ће од себе, па по цео дан скрибоманише и пискара нека лична запажања. Али онда се то своди на пословицу да залудан поп и јариће крсти. Да будем искрен, у читавом „одговору“ не знам ни шта ми је замерио. Све оно што је он умислио да био циљ мог текста, једноставно није истина, а, када се крене од погрешне претпоставке, онда у старту све оде до ђавола.

Да објасним дотичним, једини циљ ми је био да људи схвате како запослени у НАТО функционишу. Да ли се то мени или било којој словенској и честитој души допада? Наравно да ми се не допада. Да ли је то из свих моралних аспеката за осуду? Да, наравно да јесте. То је тотални аморал. Ти људи не функционишу као емотивно људско биће. Они функционишу као роботи без емоција. Њима је једини циљ да изврше задатак који им је поверен у складу са интересима саме организације, мада, да будем прецизнији, најпре у интересу САД. Самим тим, не видим у чему се ми то не слажемо?

Дотичног аутора увек позивам на дијалог, али га најпре позивам да не доноси преране закључке о некоме кога уопште не познаје. Уједно га и позивам да не своди све на политику или, боље речено, на политиканство. Ако му је лакше, отворено ћу му написати да о НАТО пакту мислим све најгоре. Али, да ли бих пропустио прилику да сагледам како они функционишу? Не бих никада, јер човек мора да све види како би најбоље закључке донео. Као што сам ишао у Доњецк да посматрам изборе, а самим тим да видим каква је реална ситуација на терену, тако сам искористио и прилику која ми се указала да одем у НАТО да видим како друга страна сагледава свет и како они раде. Уколико је мој грех што желим више да научим и да сазнам, свесно га преузимам на себе. Ипак, мислим да је много већи грех оптуживати неког на погрешним претпоставкама, а да о тој особи ништа не знате.

И на крају, пробајте да странчарење избаците из ваших „одговора“. То што сам члан, па и посланик владајуће Српске напредне странке, не значи да немам свој став, који се понекад коси и са самом странком. Човек се најпре формира, па тек онда се учлани у политичку организацију уколико мисли да своје идеје кроз њу може да профилише.

Толико од мене, господине Павићу, увек уз позив да водимо дијалог.

P. S. Дневнице, о којима сте такође писали, спреман сам до последње паре, цента или чега већ да вам поклоним.

(Стандард.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. maksa says:

    ovaj djuka je djubre od coveka. uclanio se u sns i sta dalje polemisati...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u