ОДГОВОР ДУШАНУ КОВАЧЕВИЋУ

ODGOVOR DUŠANU KOVAČEVIĆU

28 jula 2017

„Dušan Kovačević je po mom skromnom mišljenju najbolji srpski scenarista i dramski pisac. Sasvim ga razumem kada kaže da se nikad ne bi mogao rukovati sa onim šiptarima kojima su ruke krvave. To je prirorodno i razumljivo osećanje sa kojim se većina od nas može i treba identifikovati. Razumem ga i kada iznosi stav da Srbima nije do rata. Ali ne razumem da ne želi da shvati jednu običnu, prostu istinu: Srbi ni jedan rat koji su vodili nisu prvi započeli. Osim eventualno rata na koji su primorani 1804. Srbi su ratovali uvek u tri slučaja: 1. Kada su ih neprijatelji hteli istrebiti 2. Kada su ih hteli pobediti i okupirati i 3. Kada su ih hteli proterati sa prostora na koji su polagali istorijsko, etničko i državno pravo. Rat Srbi ne mogu izbeći tako što će se odricati državne teritorije. Naprotiv, takvom nemoralnom, neustavnom, nedržavotvornom politikom, samo će ubrzati i učiniti izvesnijim rat koji će im biti nametnut … Jednostavno, ne postoji racionalna politika, nije je bilo niti će je ikada biti, koja bi Albance i Hrvate odgovorili od pretenzija da otimaju srpske zemlje, da proteruju i ubijaju stpsko stanovništvo. Ako Srbi i pored toga neće, ne žele, ne mogu da se brane, tim gore po njih.“

Dejan Mikavica

Fejsbuk

KOMENTARI28 komentara

 1. opet ja says:

  Tako je!!! Ali čini mi se da je Kovačević uvučen u Vučićevu ekipu, kako bi svi zajedno ubedili sve nas ostale da je Kosovo najbolje kao nezavisna država Šiptara.

  • Slobodan Vukosavljević says:

   Tako je, odavno ga tragovi i dela temelje u srpskoj podaničkoj eliti, dobar je metodolog, što je daleko od patritizma.

 2. Kosta says:

  Ljudima stavis novcanik ispred nogu i sve si zavrsio.Ovde pod tim smatram i sve ostale privilegije koje se mofu dati.

 3. goran says:

  Kovacevic je oteo (protiv svakog zakona) kucu Isidore Sekulic i za to nikada nije odgovarao. To moze samo srpski mason sa ogromnom podrskom. Njegove drame su popularne jer ih izvode glumci koji su vec poznati i na koje publika automatski reaguje. Ako probate da PROCITATE bilo koju njegovu dramu, videcete koliko je to besmisleno. Status koji on ima u srpskoj kulturi je potpuno nezasluzen.

  • MILOSAV BRANKOVIC says:

   SLABO DUSAN PISE NESTO STO CE UZNEMIRAVATI VLADU U TRENUTKU PISANJA NEKOGDELA.UGLAVNOM ISMEJAVA OBICAN SRPSKI NAROD.U VLAST NEDIRA,ZATO I NEMAJU NEKU PORUKU POPUT NNUSICEVIH I KNJIZEVNIH DELA RADOJA DOMANOVICA.ZATO UVEK DOBAR SA AKTUELNOM VLASCU.NAMAZAN JE ON.

  • Kosovac says:

   @ goran,…. Tako je Gorane, tako. Slažem se.

 4. Dragan says:

  Izvanredan odgovor. Jučer na utakmici Zvezde narod je dao jasnu poruku Vučiću što se tiće Kosova. Samo se bojim da je dao riječ mami Merkel i ujaku Samu da će pokušati još jednom da prevari svoj narod. U zadnjem svom intervju tv Pink kaže da bi srpski narod u svojoj državi kao većinski narod trbao da uči manjinske jezike albanski i mađarski.Pa po njemu ovo nije država srpskog naroda. Užas.

 5. kuka says:

  Kovačeviću i njemu sličnima je zadatak da nas zamajavaju dok AV obavlja "važnije" (prljave) poslove. Ko zna šta on upravo sad, dok mi razbijamo glavu šta je ovom Kovačeviću i njemu sličnima, te ovakve gluposti valjaju, krade, potpisuje, mulja, dogovara. Ili možda jednostavno uz piće ćaska neobavezno sa Ramom i drugim Okvirima. AV treba obavezno smeniti ili na drugi način onemogućiti do 1. septembra.

 6. deda mraz says:

  Nas najveci problem je to sto jos uvek komunisticki sljam odlucuje o sudbini Srba i dobro znamo da smo im mi najveci neprijatelji i da oni necej stati dok nas ne svedu u uzu Srbiju i na taj nacin mogu najlakse da vladaju.Sada im se zuri i ne biraju sredstva da ostvare svoje planove zajedno sa Nato zlocincima.

  • električar says:

   Slab si ti "mislilac" čim ne možeš da nešto kažeš, a ne zakačiš se za komuniste. Ti odavno misliš tudjom glavom, kao i mnogi drugi zbog kojih ova zemlja ode u ambis ...

  • Kosovac says:

   @ deda mraz,…. Napadaš komuniste van konteksta i time im činiš uslugu. Dušan Kovačević nema mnogo veze sa komunistima, on nekako više dođe kao salonski intelektualac.

  • RS says:

   Daj covjece nemoj vise dijeliti ovaj narod,Srpski narod je komunizam prihvatio sa humanom namjerom,a sto se nije pokazalo u praksi to je druga tema.Vazno je nacionalno pomirenje.

   • Brana says:

    Hvalim te Bože da pročitam nešto racionalno i pametno.

  • NekoIzMase says:

   E moj deda, udario mraz pa ne bira. Ako ti je lakse neka budu i komunisti krivi, ako ce ti od toga biti sutra bolje. A hoce li?

 7. Kosovac says:

  @ Dejan Mikavica,….. I trebao je neko da odgovori ovom naduvenku Kovačeviću. Potpuno se slažem sa tobom. Ako smo pohvalili Dušana Kovačevića zato što je uspeo nešto da napiše, on je bukvalno shvatio da može da ljude vuče za nos kao defetistička plačip…. I da taj neki svoj „ugled“ baca pod noge budzašto, samo što mu je neko dao nalog.

 8. RS says:

  "Ponosan sam što sam potekao iz zemljoradničkog viteškog naroda,koji je u neprestanoj ljutoj borbi za slobodu i europsku kulturu zadužio Europu i svuda zaslužio čast i poštovanje čitavog svijeta,naročito velike Amerike." NIKOLA TESLA

  • Kosovac says:

   MIodrag Tomić Stublinski,…. Gde si do sada, Srbine brate….. Ako si mu tako rekao. Ali svi da zahvalimo Dejanu Mikavici i Intermagazinu što su nam to omogućili.

 9. Fićko says:

  Postoji jedna još prostija istina koju treba shvatiti da kad bi se i dogovorili sa Šipcima nema nikakvih garancija da će se sve zadržati na tome, jer treba imati na umu da do 1918. nisu imali državu, zatim kad su je dobili otimaju Kosovo a sigurno da tu nije kraj njihovim namerama za otimanjem. Pamet u glavu

 10. RS says:

  Srpska podanička elita,koja bi trebalo da bude uzor budućim generacijama,ide oborene glave i raširenih nozdrva za mirisima novca i slastima privilegija i uživa u stanju podaničke ekstaze.

 11. deda mraz says:

  Sve je isto samo njega nema.

  • Rajko says:

   Slazem se u potpunosti, samo sto nema ni Njega, para a i standarda.

 12. MILOS M. JELENIC says:

  TUZNO JE TO STO JE DUSAN IZGOVORIO. GLEDANO IZ UGLA VLASTI TO JE PODRSKA ZA SLAMANJE OTPORA PREMA PROKLETIM SIPTARIMA A DATI DEO SEBE BEZ OTPORA , RATA JE VAN PAMETI.BOLJE JE CASNO POGINUTI NEGO SE ODRECI NARODA.

 13. doka says:

  Da je sreće da se ovaj Kovačević D.,zove Siniša!!! Gorčin gorak mu život bio i sličnim

 14. nina says:

  Dobio vilu na Dedinju u kojoj je ranije zivela Isidora Sekulic Svako ima svoju cenu Sramota

 15. Milutin says:

  Ja sam još ranije napisao da gospodin Kovačević mora da se javno izvine svima koji su uvređeni ovakvim javnim razmišljanjima istaknutog pisca. Tačno je da SRBI NE VOLE RAT A KAD SU GA PA VOLELI. Što reče malopre neko ako za stolom sedi Kovačević a priđe neka budala i počne da ga udara hoće li da trpi batine ili će da ustane i da se brani koliko god to može. To je prirodna i urođena osobina svakog čoveka pa je otuda i činjenica da će se SRBI braniti ako budu bili napadnuti. SRBI će radi da ustanu i proteraju sve nato fašističke džukele koje se nalaze u SRBIJI ali se kriju bez obzira što ima lažovčina vučić doneo zakon o imunitetu. Zato je bitno da Kovalević malo više upozna SRBIJU i to ovu ovako ubogaljenu od strane aktuelne vlasti pa onda nek proceni šta će zo gladan i bos izgubiti ako brani ono jedino što mu je ostalo goli život.

 16. Nenad says:

  Od 26 komentara nijedan nije napisan azbukom i to je naš najveći problem. Od toga sve počinje! Svi latinizovani prethodnici koji su ovde komentarisali su nažalost na korak od preveravanje i nacionalne izdaje.

 17. NIKOLALONDON says:

  Nesto ne razumjem. Ako je Dusan Kovacevic izjavio da se ne bi mogao rukovai sa onim siptarima kojima su ruke krvavae kako onda pojedini komentarisati da je on uvucen u Vucicevu ekipu. Ili cak sta vise kakvog smisla ima zadnja recenica u komentaru sa sa kompletnom kritikom koj amu je upucena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *