Одговор „Есмарка“ влади

Odgovor „Esmarka“ vladi

16 februara 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

1. Ne, nismo u mogućnosti da zaposlimo čitave familije članova predsedništva vladajućih stranaka, izvinite! P. S. Pronašli smo na „jutjubu“ pesmu koju ste nam preporučili uz ponudu, ali ne shvatamo njenu poentu: „Nema brata dok ne rodi majka, ni bratića dok ne rodi snajka“?.. Koga tačno treba da zaposlimo: majku, snajku, bratića, brata, još nekog iz druge strofe?..

2. Takođe nismo u mogućnosti da fabriku preimenujemo u Železara „Aleksandar Vučić“, kao i da visoke peći nazovemo po njemu: Alek 1 i 2, a valjaonicu „Ivica Dačić“ kako bi mogli da ga zezate zbog fizičke građe?!

3. Koliko smo shvatili Zorana Mihajlović je recitovala na ruskom prilikom otvaranja „Južnog toka“, koji je nedugo zatim i zatvoren! Zašto onda na otvaranju železare da recituje na engleskom: „Old Mekdonald hed a farm, ija-ija-oooo“?! Želite li da posao uspe, ili da ga ureknete?!

4. Hvala na ponudi ali imamo dovoljno šlemova i ostale zaštitne opreme- nema potrebe da je nabavljamo preko fonda „Dragica Nikolić“, bez obzira što su već nabavljeni i kako navodite: „Krcata garaža u Bajčetini, jbg, Toma morao da izbaci buriće s rakijom na livadu“…

5. Ne, nismo raspoloženi da otkupimo od gospodina Palme tri hiljade voštanih figuras naših znamenitih ličnosti, kako bi, kažete, oplemenili radni prostor i zelene površine u Železari. P. S. Ne trebaju nam ni godišnje karte za akva- park po „učinjenoj“ ceni od hiljadu dolara po komadu, sori!

6. Nemamo ništa protiv da se jedanput mesečno „Žikina šarenica“ snima u krugu fabrike, ali zašto i emisije Lee Kiš?! Želimo da stimulišemo radnike, ne da ih kažnjavamo bez dokazane krivice!

7. Rado bi izašli u susret tom Mirku Alviroviću ako je baš neophodno da snimi deset epizoda Patrole od Beograda do Smedereva preko Asprovalte na naš račun, samo ne razumemo deo u elaboratu u kojem vozače upozorava kako moraju da obrate naročitu pažnju prilikom prestrojavanja kod velike peći 1 gde se put odvaja za ložionicu i Tasos?!

8. Da li je baš neophodno da Nebojša Stefanović mesečno izvrši po jedno hapšenje nekog od radnika pod optužbom da je reč o najvećem narko- bosu na Balkanu?! Slažemo se da se na pet hiljada radnika taj gubitak neće ni osetiti, ali kako da objasnite činjenicu da narko- bos radio kao utovarivač uglja, jer mu kao narko dileru ne idu staž, socijalno i zdravstveno?

9. A, šta će nama Verbić i Selaković?!

10. Molimo pojasnite zahtev gospodina Velimira Ilića: „Slušajte pederi da vas ne bih nagnao na moju visoku peć lepo da mi iskujete ogradu za ovce da ih oni ludi novinari više ne siluju, a Velja će znati da se oduži! Pašće tu koje jagnje, bez brige, vodim u Guču, a daću vam i ono s onim dugačkim što radi ono kad date gas i okrećete volan! Ako odradite kako valja ja vas preporučim komšijama i ima Železara da radi ko prcan zeka, bre! Talimo se bratski: 80 posto meni- sve ostalo vama!

Da kraduckate pa ‘ajde, ali vi, bre, hoćete da kradete, a to kod Velje ne prolazi, osim ispod stola, gore snima ova bezbedonosna đubrad!

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Draga says:

  Reče čovek sve nemam šta da dodam , sem da se plašim za njega u ova zla vremena , mogao bi otići na duži godišnji odmor , kao Kesić i dr.

 2. dušan says:

  ne bih se koristio nesrećom 5000 porodica zarad neduhovitog politikanstva.Ja sam glasao ,ali ne za ovu ekipu,ali neka većina je ovo izabrala.

 3. Rajka says:

  Odusevljena tekstom!Sve nam nestade,osim smisla za humor i sale na sopstveni racun!!!

 4. milan says:

  Ala nas AV, TM i ID, zvani burence, guzace!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *