ОДГОВОР СРБИЈИ: У Загреб хитно пребачена гомила НАТО специјалаца! ЗАПАД ДОЖИВЉАВА СРБИЈУ КАО ПРЕТЊУ

ODGOVOR SRBIJI: U Zagreb hitno prebačena gomila NATO specijalaca! ZAPAD DOŽIVLJAVA SRBIJU KAO PRETNJU

29 oktobra 2019

Među generalima NATO pakta zavladala je velika panika posle odluke ruskog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina da u Srbiju prebaci moćne raketne sisteme S-400 i ‘pancir S’, zbog čega su odlučili da pošalju specijalce u države koje se graniče sa našom zemljom!

Odmah pošto je saopšteno da je Putin na zajedničku vojnu vežbu sa Srbijom poslao svoj najmoćniji PVO sistem i odobrio isporuku sistema ‘pancir S’, šefovi NATO doneli su odluku da oforme posebni komandni centar u regionu. Hrvatska i Mađarska, koje se graniče sa Srbijom, zajedno sa Slovačkom i Slovenijom dogovorile su se o uspostavljanju zajedničke komande snaga za specijalne operacije pod okriljem NATO pakta. Ova brzopotezna odluka zapadne vojne alijase, ocenjuju stručnjaci, ukazuje na to da Zapad sada Srbiju doživljava kao ozbiljnu vojnu silu na Balkanu, pa čak i kao pretnju!Nova vojna struktura

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu NATO pakta, formiranje ove nove vojne strukture biće završeno u dve faze.

‘Očekuje se da će formiranje nove strukture biti završeno pre kraja 2021, a da će ona do decembra 2024. biti u potpunosti operativna. Cilj zajedničke komande je povećanje sposobnosti ove četiri države da efikasno koriste svoje specijalne snage. Komanda će svakoj članici omogućiti da koristi sopstvene jedinice zasebno, istovremeno koristeći integrisanu zajedničku strukturu, koja se može aktivirati za njihovo razmeštanje’, piše u saopštenju.

Indikativno je i to da se u dokumentu dodaje da su ministri odbrane četiri zemlje potpisali Memorandum o razumevanju za formiranje Regionalne komande za posebne operacije tokom sastanka koji je održan u petak u Briselu, istog dana kada je obelodanjeno da će na srpsko-ruskoj vežbi ‘Slovensko bratstvo 2019’ učestvovati i moćni ruski sistemi S-400 i ‘pancir S’.

Govoreći o ovoj odluci, zamenik generalnog sekretara NATO Mirča Đeoana rekao je da je zajednička komanda ‘veoma svestran alat za rešavanje sukoba modernog doba’.

– Ovo predstavlja važan korak ka jačanju specijalnih snaga u regionu i povećanju saradnje i interoperabilnosti unutar saveza – kazao je Đeoana.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da se ovde postavlja pitanje namene i namere.

– Mi smo uzeli ruski odbrambeni sistem kako bismo odbranili jasno definisane granice naše suverene države. S druge strane, jasno je da su namere NATO da vojno kontroliše Balkan po svaku cenu. Mi ne pretimo nikome, već radimo na odbrani i kao takvi možemo biti pretnja samo osvajaču, odnosno okupatoru – ističe Petrić.Veliko iznenađenje

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan ocenjuje da nema sumnje da je pojavljivanje ruskih PVO sistema u Srbiji izazvalo iznenađenje i izvesnu dozu panike u komandama NATO pakta.

– Posebno ih brine S-400 i pitaju se zašto bi Vojska Srbije obučavala posade ako neće njima trajno raspolagati. Najava formiranja zajedničke NATO komande snaga za specijalne operacije može biti odgovor NATO, ali je on više namenjen da odvuče pažnju i smiri paniku nego što nekoga može uplašiti. Ima dovoljno vremena da Srbija preduzme adekvatne mere ako proceni da nas ovo ugrožava – zaključuje Karan.

(Informer)

KOMENTARI15 komentara

 1. padre says:

  Baš me interesuje, koja je to specialnost tih specijalaca!Ili su to specialni sami po sebi?

  • Velika Metla says:

   Eto ti Sirija,pa ćeš videti te "specijalce"!:::)))

  • persida says:

   Specijalni si jer su specijalno glupi.

 2. da da says:

  To su američko-nemačke kolonije i moraju slušati gazdu.Inače nema štampanja para za plate i penzije..Tako opstaju hrvatska,slovenija,slovačka,mađarska..Privredu nemaju,a ono malo što proizvedu nikome ne treba ni da džabe daju.Uvek robovi i u vlastitoj državi i kad su bili deo druge države..

 3. Miroslav says:

  Aerodrom Batajnica dati Rusima, naoruzati najsavremenijim naoruzanjem, nanisaniti sve glavne gradove onih koji su nas bombardovali, reci im otvoreno, bombardovali ste nas, vraticemo vam...

  • Rafmanjinov says:

   Dat je vec,inace ne bi doneli S400,zato ovi i size! Haha Zivele Srbija i Rusija!

 4. milorad2 says:

  haha sad će ustaše da biju crnce po zagrebu i to je to.

 5. dijagnoza hrvat says:

  Spencijalci došli kod spencijalaca :-)))

 6. M says:

  Ja nis videl ni jednog USA specijalca od te gomile u Zagrebu!?!Valjda su tak dobri da se ni ne vide,rekel bi čak ni da ih nema!Ali su tak dobri da se pričinja da ih ima!

 7. M says:

  ...ili ih ima malo,ali se čini da ih ima puno,jer tak su dobri,pravi specijalci!?!😎

 8. Maki says:

  Koje su to kukavice, da čovek ne poveruje.. Čije smo mi Srbi oteli.? Vekovima nas kradete i ovo malo što je ostalo i to bi uzeli.. Nestaćemo mi a ni vas neće biti, gamad.

 9. Ja pametan, A ti? says:

  Jes bre, što jes, jes. Nema veće pretnje od Srba i Srbije. Ustaška panika se širi na čitav Nato kao virus. Kada je četnički vojvoda Šeki izjavio da je jedan četnik dovoljan na sto ustaša u nesvest je popadalo nekoliko hiljada hrvata. Njima čovek ne sme ni da zapreti jer odmah zovu sebi slične zlotvore da nas napadnu, valjda preventivno da bi se oni smirili. Hrvati su zapravo srpski mutatnti ali nijedna nauka ne ume da objasni koje to vrste.

  • persida says:

   Natove sluge znaju da im se blizi kraj, samo neka vezbaju.

 10. Beli Orao says:

  Sve NATO ili ustaška propaganda , nema tu nikih specijalaca a ako i ima kad pukne oni su prvi koji bježe i sa sigurne udaljenosti posmatraju kako “ujke” padaju , dobar primjer je i najnovijeg doba da ne idem dublje u istoriju , Kurdi u Sitiji !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *