ОДЈЕКНУЛА ВЕСТ – УБИЈЕНИ РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ: Деветоро мртвих специјалаца! ТУРЦИ СТОЈЕ ИЗА НАПАДА!?

ODJEKNULA VEST – UBIJENI RUSKI SPECIJALCI: Devetoro mrtvih specijalaca! TURCI STOJE IZA NAPADA!?

5 septembra 2019

Militanti Nacionalno-oslobodilačkog fronta (NLF) objavili su u sredu saopštenje u kojem se tvrdi da je ove nedelje ubijeno i ranjeno nekoliko pripadnika ruskih specijalnih snaga u istočnom Idlibu.

Prema izjavi Nacionalno-oslobodilačkog fronta, nekoliko pripadnika ruskih specijalnih snaga ranjeno je ili ubijeno ove nedelje kada su pokušali da se prikradu iza neprijateljskih linija u gradu Adžaz na istoku provincije Idlib.Nacionalno-oslobodilački front saopštio je da su njihove snage uspele da izvrše zasedu koja je sprečila ovaj pokušaj infiltracije od strane ruskih specijalnih snaga.

Aktivisti društvenih mreža sirijske opozicije tvrde da je najmanje devet pripadnika ruskih specijalnih snaga ubijeno tokom neuspele operacije u istočnom Idlibu.

Rusko ministarstvo odbrane nije komentarisalo ove poslednje navode pobunjenika koje podržavaju Turci.

Postoje izveštaji ruskog osoblja specijalnih snaga koji su u avgustu izvršili misije iza neprijateljskih linija u pokrajinama Idlib i Hama; međutim, vrlo malo se zna o njihovoj aktivnosti.

Prvi izveštaj o ruskoj operaciji iza neprijateljskih linija podnesen je početkom avgusta, kada je grupa vojnika, kako se izveštava, postavila zasedu kontingentu militantne grupe „Liva Sukour Al-Šam“ u blizini grada Al-Latamnah u severnoj Hami.

(Alo)

KOMENTARI14 komentara

 1. persida says:

  Jevreji kokaju Ruse kao male macice. Vazno je da je Putin populuran u Cikagu.

 2. persida says:

  Ruske specijace moze da ubija samo Mosad, ostali nisu na tom nivou. Izdajnik Putin opet ne sme da kaze ko to koka ruske specijalce?

 3. Miroslav says:

  Rusi nek i dalje Turcma prodaju najmodernije naoružanje.

 4. ARMAGEDON says:

  Moraju da lažu, i to je deo borbe

 5. Milan says:

  Ovo je po svoj prilici lažna vest. Nema fotografija tih navodno poginulih ruskih specijalaca, a dosad teroristi su baš revnosno objavljivali snimke. Neka im "ALO" pošalje fotoaprate na poklon.

  • Filip says:

   Sve što je pozitivno za Rusiju, tebi je istina, a sve što je negativno, e onda je to laž, kažeš nema dokaza i slika. Ne kažem da je ovo istina, niti da je laž, sve je moguće. I ja volim Rusiju, ali ti si skroz puk'o. Malo realnosti ne bi ti škodilo.

   • Milan says:

    Nisam puko, nego već duže vreme pratim razne izvore vesti iz Sirije. Ova vest postoji od juče samo na jednom mestu - kao kratka vest na jednoj od mapa koja prati sirijski rat. Na tom mestu osvanu podaci iz raznih izvora pa čak i od terorističkih organizacija sa druge strane, i od one čuvene sirijske opservatorije za ljudska prava,itd. Drugi izvori npr. libanski mediji ovu vest uopšte ne objavljuju, a ni domaći sirijski. ... Naveli su uz tu kratku vest da Izvor vesti je NLF, a nema slika ni poginulih ni ranjenih, ni zarobljenih, samo tekst. Sve te razne terorističke organizacije u Siriji itekako se potrude, kad imaju šta, da prikažu i slikom i video zapisom.

    • Milan says:

     Bez veze je i naslov da Turci stoje iza napada. Sada terorističke grupe u Idlibu, medju njima ima i Turkmena ali i drugih stranaca, itekako zaziru, boje se da Erdogan, tj. zvanična Ankara, ostaviće ih na cedilu zbog nekog unosnog biznisa koji će Turska ostvariti u Moskvi. Ima istine u svemu tome jer Turska jeste podržavala terorističke grupe u Siriji, pogotovo u Idlibu. Ali sada sve miriše na razlaz, militanti u Idlibu sada jesu ostavljeni na nemilost snagama SAA i ruskim vojnim snagama u Siriji. Turski kontrolni punktovi u Idlibu će samo malo ublažiti njihovu katastrofu.

   • Milan says:

    Treba i pripadnike tih militantnih grupa u Idlibu razumeti. Ostala je još samo jedna deeskalaciona zona u kojoj se oni sada nalaze, a tokom prošle godine sve ostale su likvidirane. Šta je njima drugo preostalo nego da se nadaju da će od nekud biti napadnuti i onda moguće je da im se prividja da su to baš ruski specijalci. Nekoliko ruskih aviona oni su ranije oborili, ali prikazivali su tada slikom i leševe Rusa i uništene avione, ali i sebe lično kako se raduju. Povodom toga, koga oni sad da očekuju? Čim pucne oni mogu samo da se pitaju: Da li su to Rusi?

   • Milan says:

    Ima još prilično sumnjivih detalja. 1) Mapa pokazuje da navodno mesto napada "ruskih specijalaca" je veoma blizu turskog kontrolnog punkta koji je unutar zone, praktično u obodu zone. Turska, Rusija i Iran su se dogovorili da bude primirje u ovoj zoni još u septembru prošle godine. Turska najviše negoduje kad snage SAA pokrenu neku akciju. Da sam ruski specijalac ne bih napadao militante pored turskog kontrolnog punkta, jer Turci iz kontrolnog punkta to mogu lako da primete i odmah će biti negodovanja koje će se preneti do Ankare, a zatim do Moskve i do astanske trojke. Ima baš dosta drugog prostora gde se napad može izvršiti, a da to Turci ne primete. 2) Zatim ta tačka ni ne izgleda značajno za dalje napredovanje snaga SAA, trenutno je tako. Neke druge tačke prodora bi bile puno korisnije za dalji napredak sirijske vojske. ... 3) "Naš" ALO je poznat po pisanju kojekakvih vesti. ALO je poprilično nastojao da kompromituje Ruse pišući "Braća Rusi poručili nam ovo", te "brača Rusi ono", napravili su od Rusa budale na nivou naše domaće čaršije. Ali u Rusiji nema čaršija, čaršijskog razmišljanja i čaršijskih vesti kao što toga ima kod nas i baš po tome se može odmah posumnjati šta zapravo radi ALO. Zato neka "naš" ALO lepo pošalje fotoaparat i kameru ovim militantima. 4. Kažu da imam oči i na ledjima, isto kao moj deda. Šta ćeš, neko mora i na njega da liči.

 6. Za Srbiju says:

  Možda su pripadali privatnoj ruskoj firmi plaćenika. I Rusi počeli da uvode vojne firme u rat. Onda se to ne objavljuje. Svejedno, mislim da bi islamisti sa velikim zadovoljstvom pokazali svoj trofej. Ali, prc.

 7. Cp6a says:

  Demantovalo Ministarstvo odbrane. Hvala Bogu.

 8. A akoM says:

  Nedavno ste napisali:-"Ruski specijalci stigli u Siriju,cijelu se Blistok smrzao od straha"!Ako je to istina,onda znači da Ruska vojska mora još puno učiti za uzbiljan sudar s USA-Zapadnim vojskama!Vjerovatno USA-Zapad ima 24h dežurstvo naprednog zračnog izviđanja,pa su vidjeli ulazak specijalaca kao male djece na dječje igrališe,te ih tako i iztretirali!Što znači da Rusi moraju još puno učiti o suvremenom uspješnom ratovanju!

  • Slobodanka says:

   Ta vest govorila je o navodnom dolasku ruskih specijalaca u blizinu grada Alepa i tik uz idlibsku deeskalacionu zonu u njenom severoistočnom delu, a taj strah su navodno osetili nemirni militanti u tom delu Idlibske zone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *