ОДЈЕKНУЛО У ЗАПАДНОМ МЕДИЈУ! Путинов прави војни циљ није Украјина, него ОВА НАТО сила – у само ПЕТ корака може да УНИШТИ европског гиганта

ОДЈЕKНУЛО У ЗАПАДНОМ МЕДИЈУ! Путинов прави војни циљ није Украјина, него ОВА НАТО сила – у само ПЕТ корака може да УНИШТИ европског гиганта

9 октобра 2022

Рат у Украјини гурнуо је Немачку у огромне невоље због њене велике зависности од руских извора енергије. Због овога су неки уверени да је прави циљ Владимира Путина, због којег је започео рат, да сломи Немачку, економски мотор Европе.

– Војник Путин није забринут за Донбас, он се бави обнављањем руске моћи док истовремено слаби Западну Европу. А ако желите да ослабите Европу, прво морате да искључите економску моћ ЕУ: Немачку. Ово је написао немачки новинар Габор Штајнгарт у свом недавном коментару за немачки недељник Фокус.Штајнгарт пише да руски председник Владимир Путин никада није јавно објавио да жели да ратом ослаби Западну Европу или Немачку, али је тај циљ сада постао више него очигледан.

Он је такође уверен да Путин води рат против Немачке на пет одвојених линија фронта, тако да ће војни непријатељ Русије, односно Немачка, у сваком случају имати губитке.

За први део фронта се каже да је Путиново намерно тестирање спремности Немачке за рат. Дакле, ратом у Украјини намерно изазива Немачку, која се после 1945. заклела на ненасиље и антимилитаризам.

Према Штајнгарту, други предњи део је Путинова намера да Немачкој одузме јефтину енергију којом је деценијама подстицала своју извозно оријентисану економију. Овим је Путин гурнуо Немачку у рецесију. „Стално поскупљење енергената је као мина која ће ове зиме разнети многа предузећа“, суморно предвиђа немачки новинар.

Трећи предњи део је Путинов план да Немачку гурне у дужничку кризу. „Тамо где је некада био наш државни буџет, сада је дубок кратер. Путин је бомбардовањем уништио оно најважније што је ову земљу (Немачку, оп. стр.) разликовало од многих њених суседа, а то је здрава финансијска ситуација. пише Стеингарт.“ Ванбуџетским финансијским обавезама створеним након напада на Украјину, Влада покушава да сакрије од нас да смо у огромним дуговима. Чињеница да коалиција, након што је потрошила 100 милијарди на поновно наоружавање, сада мора да потроши још 200 милијарди о економији подршке, показује размере штете која нам је учињена“. Према Штајнгарту, ових 200 милијарди евра је у основи ратна обвезница.

Четврта фронта на којој Путин напада Немачку требало би да буде његова интеграција са Kином, најважнијим немачким азијским трговинским партнером. Штајнгарт је уверен да ће управо на овом „предњем делу” Немачка на крају остати без „економске ватрене моћи” ако прва не закаже.

Иако је јасно да Kина помаже Русији повећањем увоза руске нафте и гаса, а притекла је и у међународном платном промету и проблемима због нарушених ланаца снабдевања и прекида технолошке сарадње са Западом, Немачка не може да одговори. „Зависност немачке аутомобилске индустрије, хемијских компанија, машинства и погона од Kине је превелика. Путинова кинеска компанија за реосигурање ради.

За пети део фронта се каже да је Путинова жеља да слабљењем Немачке угрози најважнији пројекат послератног периода – европско уједињење. Kако пише Стеингарт, солидарност унутар ЕУ је веома ослабљена.

– Многи наши европски пријатељи мисле да је Немачка велики банкомат. Али овај банкомат се постепено празни. На екрану је писало црвено: Молимо изаберите мањи износ и разговарајте са својим саветником банке.

Да ли је Немачкој потребан ратни канцелар? Штајнгарт је на крају коментара написао да Немачка може да се спасе само ако у целини разуме Путинов рат. Према његовом мишљењу, Немачкој је на њеном челу потребан ратни канцелар уместо „дечјих вртића”.

(Србија Данас)

KOMENTARI16 коментара

 1. E.Lirsch says:

  "Zaklela se Nemacka na nenasilje" Ajde ne zvalavi zvalonja...

  • Holandez says:

   Kojih gluposti ? Koje idioterije? Najgluplje copy / paste.... Amerokenjci to rade jer jedino njima odgovara zgažena Europa i uništena Nemačka.

   • test01 says:

    slazem se ! Ameri OPET porobljavaju i unistavaju Evropu. Za mene je ta EU vec gotova - znao sam da se nesto sprema cim je UK izasla iz EU ! sve je to planirano i povezano kao i bocke...

    • ralence says:

     УК је изашла из ЕУ кад је схватила да више неможе да контролише политички ЕУ и да има повлашћени економски положај у њој. Схватила је да сада Немци и Французи коло воде у ЕУ и да друге земље у њој морају да их слушају. Енглезима никад у ближој историји није одговарало да Немци буду главни у Европи и сада са УСА покушавају да униште економску силу Немачке у свету и Европи. Историја се понавља.???

   • Mico says:

    Cista glupost,Nemačka uvela sankcije Rusiji pa sad kuka,plaćali su gas 250 dolara a sad je gas oko 2000 dolara,pa nije Rusija njima uvela sankcije

 2. Rostand says:

  Lažljivo švapsko gomno.Sve što si nabrojao bubašvabo da vam radi Putin,rade ustvari amerikenjci i šta se smrade praviš blesav.Čuj smrada,švabe mirotvorci,jest kako da ne.Šteta što Srbija nema neko specijalno ministarstvo koje bi se isključivo bavilo švapskim zločinima nad Srbima da im već jednom začepi lažljive labrnje.Krepajte prokleta gomna.

 3. Branko says:

  Interesantno. Znači Putin je kriv. Ja mislio da naje.avate zato što ste američki vazali.

 4. rade says:

  Ja mislim da Rusija ne zeli da oslabi njemacku nego da poremeti jene odnose sa amerikom.

 5. Milutin says:

  Sve je ovo vrlo precizni i tačno. Osim jednog bitnog "detalja". Reč Putin (Rusija) treba zameniti da rečju Amerika. Tek tada postaje sve jasno. Valjda će postati i Nemcima. Jer Nemci moraju biti žestoko kažnjeni zbog njenog približavanja Rusiji u periodu vladavine Merkelove.

 6. Erulian says:

  Ovaj radi najstariji zanat za Jenki-klijenta.da se“ Srbi ne dosete“ ko je p r a v i krivac.

 7. milorad5 says:

  nemačka je kao država bankrotirala odavno pre ovoga rata.Ovo su gluposti,i nije samo nemačka bankrot,to važi i za francusku i englesku,ali zato su se rotšildi,američki i engleski bankarski fondovi i kruna ubili od para.U toku je najveća PLJAČKA u ISTORIJI,pljčkaška grupica krupnih,ne kapitalista,nego FEUDALACA,pljačka evropske nacije i to ih pljačkaju do GAĆA.Nema putin veze sa tim niti rusija.I rusiji su OTELI razbojnički suverena sredsva koja nisu smeli da PIPNU,po SOPSTVENIM banakrskim i pravnim normama:)E zato ostali koji ne žele da ih ošišaju UBRZANO vade pare iz njihovog zapadnog prvatnog banakarskog sistema i pokušavaju da spasu šta se spasiti može.To i prenaduvane špekulantske cene energije koje NJIHOVE ZAPADNE KORUMPIRANE VLADE DOZVOLJAVAJU su glavni uzrok inflacije i ekonomskog pada na zapadu i to će se sad samo ubrzavati,nema više nazad to DRVO PADA i NEĆE SE VRATITI U VERTIKALU ko i svaki balvan kad krene da pada.BIĆE HAOS TO jer im je izmaklo to sve ontorli,lopovi su mislili stepenasto i polako da ošišju ovce ali izgled da će im se celo stado SMRZNUTI bez runa,metafortično gledano u ekonomskom smislu a neki možda i STVARNO.Samo je pitanje vreman kada sve to naglo tresne u tvrdu zemlju,zasa još padaju u tišini ali kad grune biće katastrofalno za SVE ali za zapadni konglomerat NAROČITO.

 8. da da says:

  Putin oduzeo energente??? da nije nemački gazda USA to učinio.

 9. persida says:

  Zapad tretira Rusiju kao da je to zemlja velicine jedne Albanije. To ne moze biti znak inteligencije vec duboke patologije.

 10. padre says:

  Ne mogu k sebi od ovakvih gluposti, zamisli, Rusija bi htela da uništi Nemaćku, ali joj Amerika ne da! Koje smejurije, ne znam, dali su na zapadu ljudi stvarno glupi, ili jih ovi prave glupim!

 11. Lazar says:

  Amerikance ne smeju ni izokola da pomenu, bedne gnjide. A onomad lepo reče američki analitičar: pred našim očima, uživo se uspešno odvija Švabov Veliki reset... Čovek je u pravu 100%.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u