ОДЈЕKНУЛО У ЗАПАДНОМ МЕДИЈУ! Путинов прави војни циљ није Украјина, него ОВА НАТО сила – у само ПЕТ корака може да УНИШТИ европског гиганта

ODJEKNULO U ZAPADNOM MEDIJU! Putinov pravi vojni cilj nije Ukrajina, nego OVA NATO sila – u samo PET koraka može da UNIŠTI evropskog giganta

9 oktobra 2022

Rat u Ukrajini gurnuo je Nemačku u ogromne nevolje zbog njene velike zavisnosti od ruskih izvora energije. Zbog ovoga su neki uvereni da je pravi cilj Vladimira Putina, zbog kojeg je započeo rat, da slomi Nemačku, ekonomski motor Evrope.

– Vojnik Putin nije zabrinut za Donbas, on se bavi obnavljanjem ruske moći dok istovremeno slabi Zapadnu Evropu. A ako želite da oslabite Evropu, prvo morate da isključite ekonomsku moć EU: Nemačku. Ovo je napisao nemački novinar Gabor Štajngart u svom nedavnom komentaru za nemački nedeljnik Fokus.Štajngart piše da ruski predsednik Vladimir Putin nikada nije javno objavio da želi da ratom oslabi Zapadnu Evropu ili Nemačku, ali je taj cilj sada postao više nego očigledan.

On je takođe uveren da Putin vodi rat protiv Nemačke na pet odvojenih linija fronta, tako da će vojni neprijatelj Rusije, odnosno Nemačka, u svakom slučaju imati gubitke.

Za prvi deo fronta se kaže da je Putinovo namerno testiranje spremnosti Nemačke za rat. Dakle, ratom u Ukrajini namerno izaziva Nemačku, koja se posle 1945. zaklela na nenasilje i antimilitarizam.

Prema Štajngartu, drugi prednji deo je Putinova namera da Nemačkoj oduzme jeftinu energiju kojom je decenijama podsticala svoju izvozno orijentisanu ekonomiju. Ovim je Putin gurnuo Nemačku u recesiju. „Stalno poskupljenje energenata je kao mina koja će ove zime razneti mnoga preduzeća“, sumorno predviđa nemački novinar.

Treći prednji deo je Putinov plan da Nemačku gurne u dužničku krizu. „Tamo gde je nekada bio naš državni budžet, sada je dubok krater. Putin je bombardovanjem uništio ono najvažnije što je ovu zemlju (Nemačku, op. str.) razlikovalo od mnogih njenih suseda, a to je zdrava finansijska situacija. piše Steingart.“ Vanbudžetskim finansijskim obavezama stvorenim nakon napada na Ukrajinu, Vlada pokušava da sakrije od nas da smo u ogromnim dugovima. Činjenica da koalicija, nakon što je potrošila 100 milijardi na ponovno naoružavanje, sada mora da potroši još 200 milijardi o ekonomiji podrške, pokazuje razmere štete koja nam je učinjena“. Prema Štajngartu, ovih 200 milijardi evra je u osnovi ratna obveznica.

Četvrta fronta na kojoj Putin napada Nemačku trebalo bi da bude njegova integracija sa Kinom, najvažnijim nemačkim azijskim trgovinskim partnerom. Štajngart je uveren da će upravo na ovom „prednjem delu” Nemačka na kraju ostati bez „ekonomske vatrene moći” ako prva ne zakaže.

Iako je jasno da Kina pomaže Rusiji povećanjem uvoza ruske nafte i gasa, a pritekla je i u međunarodnom platnom prometu i problemima zbog narušenih lanaca snabdevanja i prekida tehnološke saradnje sa Zapadom, Nemačka ne može da odgovori. „Zavisnost nemačke automobilske industrije, hemijskih kompanija, mašinstva i pogona od Kine je prevelika. Putinova kineska kompanija za reosiguranje radi.

Za peti deo fronta se kaže da je Putinova želja da slabljenjem Nemačke ugrozi najvažniji projekat posleratnog perioda – evropsko ujedinjenje. Kako piše Steingart, solidarnost unutar EU je veoma oslabljena.

– Mnogi naši evropski prijatelji misle da je Nemačka veliki bankomat. Ali ovaj bankomat se postepeno prazni. Na ekranu je pisalo crveno: Molimo izaberite manji iznos i razgovarajte sa svojim savetnikom banke.

Da li je Nemačkoj potreban ratni kancelar? Štajngart je na kraju komentara napisao da Nemačka može da se spase samo ako u celini razume Putinov rat. Prema njegovom mišljenju, Nemačkoj je na njenom čelu potreban ratni kancelar umesto „dečjih vrtića”.

(Srbija Danas)

KOMENTARI16 komentara

 1. E.Lirsch says:

  "Zaklela se Nemacka na nenasilje" Ajde ne zvalavi zvalonja...

  • Duca says:

  • Holandez says:

   Kojih gluposti ? Koje idioterije? Najgluplje copy / paste.... Amerokenjci to rade jer jedino njima odgovara zgažena Europa i uništena Nemačka.

   • test01 says:

    slazem se ! Ameri OPET porobljavaju i unistavaju Evropu. Za mene je ta EU vec gotova - znao sam da se nesto sprema cim je UK izasla iz EU ! sve je to planirano i povezano kao i bocke...

    • ralence says:

     UK je izašla iz EU kad je shvatila da više nemože da kontroliše politički EU i da ima povlašćeni ekonomski položaj u njoj. Shvatila je da sada Nemci i Francuzi kolo vode u EU i da druge zemlje u njoj moraju da ih slušaju. Englezima nikad u bližoj istoriji nije odgovaralo da Nemci budu glavni u Evropi i sada sa USA pokušavaju da unište ekonomsku silu Nemačke u svetu i Evropi. Istorija se ponavlja.???

   • Mico says:

    Cista glupost,Nemačka uvela sankcije Rusiji pa sad kuka,plaćali su gas 250 dolara a sad je gas oko 2000 dolara,pa nije Rusija njima uvela sankcije

 2. Rostand says:

  Lažljivo švapsko gomno.Sve što si nabrojao bubašvabo da vam radi Putin,rade ustvari amerikenjci i šta se smrade praviš blesav.Čuj smrada,švabe mirotvorci,jest kako da ne.Šteta što Srbija nema neko specijalno ministarstvo koje bi se isključivo bavilo švapskim zločinima nad Srbima da im već jednom začepi lažljive labrnje.Krepajte prokleta gomna.

 3. Branko says:

  Interesantno. Znači Putin je kriv. Ja mislio da naje.avate zato što ste američki vazali.

 4. rade says:

  Ja mislim da Rusija ne zeli da oslabi njemacku nego da poremeti jene odnose sa amerikom.

 5. Milutin says:

  Sve je ovo vrlo precizni i tačno. Osim jednog bitnog "detalja". Reč Putin (Rusija) treba zameniti da rečju Amerika. Tek tada postaje sve jasno. Valjda će postati i Nemcima. Jer Nemci moraju biti žestoko kažnjeni zbog njenog približavanja Rusiji u periodu vladavine Merkelove.

 6. Erulian says:

  Ovaj radi najstariji zanat za Jenki-klijenta.da se“ Srbi ne dosete“ ko je p r a v i krivac.

 7. milorad5 says:

  nemačka je kao država bankrotirala odavno pre ovoga rata.Ovo su gluposti,i nije samo nemačka bankrot,to važi i za francusku i englesku,ali zato su se rotšildi,američki i engleski bankarski fondovi i kruna ubili od para.U toku je najveća PLJAČKA u ISTORIJI,pljčkaška grupica krupnih,ne kapitalista,nego FEUDALACA,pljačka evropske nacije i to ih pljačkaju do GAĆA.Nema putin veze sa tim niti rusija.I rusiji su OTELI razbojnički suverena sredsva koja nisu smeli da PIPNU,po SOPSTVENIM banakrskim i pravnim normama:)E zato ostali koji ne žele da ih ošišaju UBRZANO vade pare iz njihovog zapadnog prvatnog banakarskog sistema i pokušavaju da spasu šta se spasiti može.To i prenaduvane špekulantske cene energije koje NJIHOVE ZAPADNE KORUMPIRANE VLADE DOZVOLJAVAJU su glavni uzrok inflacije i ekonomskog pada na zapadu i to će se sad samo ubrzavati,nema više nazad to DRVO PADA i NEĆE SE VRATITI U VERTIKALU ko i svaki balvan kad krene da pada.BIĆE HAOS TO jer im je izmaklo to sve ontorli,lopovi su mislili stepenasto i polako da ošišju ovce ali izgled da će im se celo stado SMRZNUTI bez runa,metafortično gledano u ekonomskom smislu a neki možda i STVARNO.Samo je pitanje vreman kada sve to naglo tresne u tvrdu zemlju,zasa još padaju u tišini ali kad grune biće katastrofalno za SVE ali za zapadni konglomerat NAROČITO.

 8. da da says:

  Putin oduzeo energente??? da nije nemački gazda USA to učinio.

 9. persida says:

  Zapad tretira Rusiju kao da je to zemlja velicine jedne Albanije. To ne moze biti znak inteligencije vec duboke patologije.

 10. padre says:

  Ne mogu k sebi od ovakvih gluposti, zamisli, Rusija bi htela da uništi Nemaćku, ali joj Amerika ne da! Koje smejurije, ne znam, dali su na zapadu ljudi stvarno glupi, ili jih ovi prave glupim!

 11. Lazar says:

  Amerikance ne smeju ni izokola da pomenu, bedne gnjide. A onomad lepo reče američki analitičar: pred našim očima, uživo se uspešno odvija Švabov Veliki reset... Čovek je u pravu 100%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *