ODLAZAK DAČIĆA: Dosadilo mi je da nekima budem gromobran

ODLAZAK DAČIĆA: Dosadilo mi je da nekima budem gromobran

27 oktobra 2014

ivica-dacic213Lider SPS Ivica Dačić tvrdi da još nije odlučio da li će prihvatiti kandidaturu za lidera stranke, jer mu je, kaže, dosadilo da nekima bude “gromobran”.

Nisam još odlučio da li ću prihvatiti kandidaturu za predsednika stranke, jer mi je ponekad dosta da budem u ulozi gromobrana, koji privlači gromove i munje i štiti sve one koji su ispod. Ponekad nemam punu i iskrenu podršku onih koje štitim, čak i ako nisam kriv za ono što se dešava. To uzrokuje da se često zbog drugih nalazim na udaru raznih koji mi upućuju gromove – rekao je Dačić.

Upitan da li se to odnosi na Branka Ružića i da li je on “solo igrač u stranci” ili njegov “trbuhozborac”, lider socijalista kaže da i jeste problem što mnogi misle da mu on kaže šta treba da govori, “a ne znaju da to nije njegov stil niti njegov način rada”.

Zato, dodaje, nije ni odgovarao na provokacije koje su stizale iz SNS.

Ubodi komaraca me ne zanimaju ako Vučić i ja imamo zajednički globalni cilj – poručio je Dačić.

Prema njegovim rečima, odnosi unutar vladajuće koalicije su dobri a “svi treba da shvate da je naša koalicija rezultat poverenja koje smo Vučić i ja izgradili i našeg međusobnog odnosa”.

– To nije čak ni stranačka koalicija, već savez nas dvojice. Ccak nam ni naši ljudi unutar stranaka koje vodimo nisu mnogo pomagali da gradimo i jačamo savez, nego su ga razgrađivali. To je kao Skadar na Bojani… – naveo je Dačić u intervjuu za Kurir.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *