ОДЛОЖЕНО ПЛАЋАЊЕ РАЧУНА ТОKОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА ЗА ТРИ МЕСЕЦА! Премијерка саопштила ВАЖНУ МЕРУ за ПЕНЗИОНЕРЕ!

ODLOŽENO PLAĆANJE RAČUNA TOKOM VANREDNOG STANJA ZA TRI MESECA! Premijerka saopštila VAŽNU MERU za PENZIONERE!

15 marta 2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je večeras jednu od mera koju će Vlada Srbije preduzeti kako bi olakšala penzionerima vanredno stanje koje je uvedeno zbog epidemije koronavirusa.

– Račune za februar, mart i april penzioneri će moći odloženo da plate. Dakle, za ova tri meseca penzioneri će biti u mogućnosti da plate naknadno, po završetku vanrednog stanja, bez obračunavanja ikakve kamate. Takođe, radimo i na tome da se penzionerima omogući da podižu penzije bez odlazaka u banku ili poštu – naglasila je Brnabić.

KOMENTARI11 komentara

 1. Maximus Decimus says:

  Pa sta su oni? Zasticena glasacka masina za zajebanciju? Penzioneri penzioneri.Od cega ce primati penzije kada je ograniceno radno vreme onima kojima placaju porez? Od cega ces ti da primis platu? Vojska? Policija? Ma tebi i onome ne treba plata.Od cega cemo da vratimo kredite i pojedinacno i drzavne dugove.

 2. Mikonos says:

  Čista manipulacija narodom.

 3. dankaOn je , jadan slepi poslušnik, radi samo ono što mu se naredi, i to se, verujem cele noći preslišava da mu ne izvuku uši, pa, čak, i u Skupštini, onim političkim gorostasima iz DF.a replicira u pismenom obliku, valjda mu unapred napišu, pa says:

  Čudna je tolika briga o penzionerima,čak i prenaglašena, po meni postaje degutantna i na kraju vrlo sumnjiva.Akcenat se stavlja isključivo na penzionere, kao ,,rizičnu populaciju,, za kojom se i ,,suze prolivaju,, deke i bake...tako emotivno zvuči sa malih ekrana? šta li se krije iza toga? Najveća i najsigurnija glasačka populacija su upravo penzioneri, a bliže se izbori??? Ima li tu neke korelacije??? Zašto nije ,,rizična,, grupa najmlađa populacija , DEČICA, koji su u fazi stvaranja imuniteta? pa dete ode u obdanište i posle par dana dobije virus, prehladu, kašalj, temperaturu??? ali, deca nisu ,,glasačka mašina,, zato je, verujem, ovo ,,udvaranje,, penzionerima!! O njima će, kaže Vlada brinuti ,,ekipe,, da ih snabdevaju s vim što treba, samo da ne izlaze iz kuće??? A o penzionerima ne brinu ni njihova deca, unuci, čas izuzecima...svi su zauzeti, zaposleni...čudno, verujem sa debelom pozadinom!

  • Natasa says:

   Svaka vam cast na komentaru.Sve je apsolutno istina sto ste napisali.I ja bas isto tako sve mislim, a nisam jedina koja deli vase misljenje.Pozz

   • Slobodanka says:

    Nije tako. Pogledajte moj komentar ispod. Ipak najteže če biti odraslima koji moraju da idu na posao. Rizikuju time što idu na posao, a i kolege s kojima tokom posla moraju da kontaktiraju, da li su negde bili izloženi virusu. A kod kuće šta li će sve raditi njihova deca koja više ne idu u škole? I još da li će njihovi roditelji babe i dede penzioneri po dosadašnjem ustaljenom običaju odjuriti da plate kućne obaveze. Treba nam sad promena dosadašnjih navika i puno samodiscipline, kod svih uzrasta. Biće korisno još i Boga da zamolimo, kao minimum to će nam držati pozitivnu koncentraciju. To jeste važno jer bez obzira na sve deo stanovništva će izbeći zarazu, ali neko može da napravi saobraćajku usled preterane brige, ili neke druge greške sa velikim posledicama, ili još gore da poludi.

   • Slobodanka says:

    Ako nam bolnice budu prenatrpane, kao što se izgleda već dešava u Italiji, onda bi osnovni red bio da punu negu dobiju deca i odrasli, a stariji koji su inače bliže kraju života da budu izostavljeni i poslati kući. To je staro Eskimsko pravilo, da medved jede najstarije. Da bi tako surova pravila izbegli, treba i starčiće sad staviti pod kontrolu. Prosečna penzija je oko 26.000 dinara, te kako ćeš naše penzionere ubediti da nagomilaju svoje obaveze?! Nije problem ni koliko su oni stari, nego kolika su naše penzije. A zatim pored toga odmah uporediti kolike su plate njihove dece. No Italijani nisu siromašni kao mi, pa su bili neoprezni i naseli su. Svest je sada najvažnija.

   • Slobodanka says:

    Ostavite se politizacije, jer idete krivim putem. Biće najteže u velikim gradovima gde po pravilu postoji velika koncentracija ljudi. Budite praktičniji sa ciljem čuvanja sebe i svojih a zatim i svih ostalih. Tri meseca će brzo proći, ali sada je veoma važno da se potrudimo da nas bude što više zdravih i nezaraženih nakon isteka kritičnih meseci. ... IZDATO NAREĐENJE: Vojska Srbije izlazi na ulice. Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani na obezbeđenju i kontroli javnih objekata na teritoriji Republike Srbije, zatim obezbeđenju bolnica gde se vrši kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice. Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti.

  • Slobodanka says:

   Pogrešno ste razumeli. Mi u Srbiji mislim da imamo oko 1.700.000 penzionera. Oni uglavnom uredno plaćaju svoje obaveze: struja, voda, komunalije, itd. Redje koriste usluge elektronskog plaćanja, nego lično odlaze u pošte i banke. Usred pandemije virusa za koji ne znamo kako će biti zaustavljen svakog meseca njih 1,7 miliona će napraviti gužvu dok čekaju da plate svoje obaveze. To je odlična prilika za širenje zaraze! Trenutno bolje da ta plačanja budu odložena nego da nam svima prisedne njihova urednost u plačanju obaveza! S druge strane deca koja nisu punoletna nemaju dužnost i obavezu da izmiruju porodične i kućne obaveze. Deca imaju druge probleme, oni bi da se druže, ali moraće to da svedu na KOMUNIKACIJU NA DALJINU i na igre na daljinu. Uostalom mere su da deca neće ići u vrtiće, ni u škole, ni na fakultete. I svi zaposleni koji mogu da rade svoj posao od kuće, da ga rade od kuće. E, ide se i meni u kafić, ali JOK JOKANE dok ne vidimo rešenje za ovaj problem. Uglavnom treba dočekati da se utvrdi način lečenja protiv nove bolesti. BIJEMO BITKU SA VREMENOM, otuda razne mere koje smanjuju kretanje stanovništva, zatim samoizolacija, zatvaranje granica, itd. Ne smemo dozvoliti da budu prenatrpane bolnice koje su odredjene za pacijente sa korona virusom, jer u suprotnom nećemo imati ni dovoljno respiratora za sve bolesnike. Respiratori kao pomoćno sredstvo ipak pomažu da deo bolesnika može da preživi u najtežim danima, i to dok se njihov organizam sam ne izbori sa bolešću. Tako je zasad. Kako to izgleda imate opisano u ovom tekstu iz Italije od 13 marta: "Srpkinja iz Italije o stvarnom stanju: Laž je da korona ne napada mlade, bolnice su nam pred kolapsom!"

   • Ilija says:

    Ja živim u Italiji, u Bergamu, zdravstveni sam radnik, odgovorno tvrdim da virus korona napada mlade ali nema težih obolelih među mladima i decom. Zato ta Srpkinja iz Italije treba da kaže sve činjenice do kraja.

 4. Persida says:

  Takodje cestitam na prethodnim komentarima,isto tako i ja mislim. Penzioneri pa penzioneri...koga oni bre zafrkavaju ? Pa sta je sa mladima,sa decom ? Forsiranje odredjene populacije je grubo krsenje ustava.

 5. Pera says:

  Ovo je izazvana pandemija, ali psiholoska. Daleko je bilo vise zarazenih i zrtava za vreme svinjskog, pticijeg i ostalih gripa, to je danas rekao i Lukasenko ! Drugo, svim materijalistima koji se toliko plase, jedno obavestenje, krenite malo u pravoslavne crkve, steknite malo vere i verujte mi, necete se vise plasiti ! Ovaj psiholoski rat gube svi bezverni, bezboznici !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *