ОДЛУЧЕНО: Косово добија војску

ODLUČENO: Kosovo dobija vojsku

18 oktobra 2018

Kosovski parlament glasao je za transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova.

Kako javlja „Gazeta ekspres“, za formiranje Ministarstva odbrane glasalo je 101 od 102 prisutna poslanika.

Formiranje oružanih snaga Kosova zahtevaće promenu Ustava.

Pre usvajanja zakona predstavnici „Srpske liste“ su napustili salu za glasanje.

KOMENTARI18 komentara

 1. test01 says:

  Proglasiti KiM okupiranom teritorijom i HITNO sazvati sednicu SB UN i zahtevati da se postuje rezolucija UN 1244. Ovo je zajeb.... a rezim radi za zapad umesto da stiti interese Srbije!

  • Zoran says:

   Sad ce malo da pomere grance i Vucic ce da pokloni Kosovo i na sva usta kako smo mi pobedili.

   • SLAVKO-KNIN says:

    Granice se Kosova znadu i nece se mjenjati.Jer primjena granica nikom ne odgovara.Ne odgovara ni Srbiji ni Siftarima ni Bosni ni Makedoniji pa ni mnogim drzavama clanicama EU.Znades kome odgovara izrazito primjena granica na Kosovu? Hrvatskoj i Rusiji.A znades zasto? Hrvati su ocistili Hrvatsku od Srba i Hrvatskoj vise nika opasnost od Srba ne prjeti.Njima odgovara primjena granica Kosova iskljucivo zbog Herceg Bosne.Da bi tako uveli Bosnu u raspad i da u tom metezu pripoje tu Herceg Bosnu.Rusiji odgovara zbog Krima i Abhazije i Osetije da tako legaluzuju otimacinu tije teritorija.Dakle suma sumarum Srbija nista pizitivno time nebi dobila.Ako bi recimo Srbija uzela Sjever Kosova automatski bi se odrekla Juga Srbije plus sve Juzno od Ibra.A tad bi usljedijo Albanski napad ki 2004 na Srbe i njev progon.

    • Miraš says:

     Ne možete tako povezivati "da Rusiji to odgovara i da bi ona sa tim nešto legalizovala sa Zapadom". Rusija zna kako da Zapad neće priznati ni nekakvim dogovorom-trgovanjem te teritorije koje ste naveli te zato Rusija ni ne pomišlja da trguje sa Kosovom. Krim se vratio Rusiji u martu 2014 godine, a Južna Abhazija i Osetija imaju priznanje nezavisnosti od Rusije iz avgusta 2008 godine. Zapadne sile nisu spremne da daju i nikad ne bi dale priznanje nezavisnosti Južnoj Osetiji i Abhaziji zauzvrat za Kosovo jer na to ne bi pristala ni Gruzija. SAD i NATO planiraju da cela Gruzija i to zajedno sa ovim dvema teritorijama koje su postale nezavisne države da postane NATO članica i da tu izadju na južne granice Rusije. To je i Zapadu veoma važan cilj i sa tim ne bi trgovali zbog Kosova. Njih hvata histerija što se Krim na sasvim jasan, čist i legitiman način vratio kući u Rusiju, a neće to da priznaju jer i na Krimu su planirali da postave svoje NATO baze.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Cojece ti samo opravdavas Rusiju kako njoj ne odgovaraju razmjene i podjele teritorija na Balkanu.Ja ti ljepo velim da Rusiji ide u prilog svako teritorijalno prekomponovanje Balkana.A na lokalnom nivou teritorijalno prekomponovanje Balkana.Iskljucivo i samo ide u prilog Hrvatskoj.Jer bi Hrvatska pripoila Heceg Bosnu.Srbija bi verovatno zbog straha od nemira na Sandzaku odbila pripoiti RS.Tako da bi Bosnu kao cjelinu cinili Srbi i muslimani.Dok bi Hrvati Bosnu napustili sa teritorijama.Crna Gora se sasvim sigurno vise nikad u Srpsko sazvjezdje vratiti nece.I sad suma sumarum Srbija je izgubila Krajinu Kosovo Crnu Goru a vjerovatno i RS. Kroz naku formu cjelovite Bosne koju ce ciniti Srbi i muslimani bez Hrvata.Zato velim samo Hrvati ce biti apsolutni dobitnici raspada SFRJ.Cak i veci nego Siftari jer Siftari nece dobiti teritorije u Crnoj Gori i Makedoniji nakon sto ove zemlje udju u NATO.

      • Filip says:

       Kakva gluma sa pravopisom...pozdravi Dragu Kovačevića i Sonju Biserko, ustašo!

    • Miraš says:

     Da ne objašnjavam sve ali i po medjunarodnom pravu priznanje nezavisnosti Južne Osetije i Abhazije je ispravno. No danas se ne primenjuje ni medjunarodno pravo nego važe zakoni sile. Rusiji to ne pravi problem jer ona ima i silu da te oblasti sačuva kao nezavisne. Šta mi da radimo? Zasad ne treba da dozvolimo priznanje Kosova kroz taj "Sveobuhvatni sporazum o regulisanju medjusobnih odnosa Beograda i Prištine, tj. Srbije i Kosova" o kom se stalno priča jer on bi se u svetu tumačio kao priznanje nezavisnog Kosova od strane Srbije.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Nema otog nista sto ti pises.Kosovo su priznale kljucne drzave Svjeta.Osim toga Srbija samim cinom sto pregovara sa Kosovom na izvjestan nacin daje legitimitet Kosovu ki Medjunarodno priznatoj drzavi.Jer cim pregovore vodis sa tzv teroristickom drzavom ti na taj nacin dajes legalnost toj teroristickoj drzavi.Misljenja sam da je Kosovo za vjek i navjek izgubljeno.Cak je i Dobrica Cosic kaziva da je Kosovo izgubljeno i da nema potrebe nanjga trositi snagu.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Smatram da je maksimum maksimuma sto Srbija more dobiti na Kosovu.Naki vid autonomije za Sjever i ex teritorijalnost za Manastire.U suprotnom postoji opcija humanog preseljenja za Srbe sa Kosova.Tako da 70 iljada Srba juzno od Ibra budu humano preseljeni u Srbiju.I naseljeni budu u nake puste krajeve po Srbiji.Ki sto je recimo pojas duz Bugarske granice. Dje gomila pusti sela vapi za Kosovskim Srbima.

  • SLAVKO-KNIN says:

   I stas dobiti satijem ako Kosovo proglasis okupiranom teritorijom? I Ukrajinci su Krim proglasili okupiranom teritorijom.A znaju dobro da Krim nikad vise vratiti nece.I Argentinci su Foklande proglasili okupiranim a znaju dobro da je to za navjek izgubljeno.Nikoga efentualno proglasenje Kosova okupiranom teritorijim u Svetu na nista ne obavezuje.I sta sad Srbija proglasi KiM okupuranim i sta postize satim?Rezoluciju 1244 niko ne uzima u razmatranje. Jer je potpisom Briselskog sporazuma rezolucija 1244 za sve Zapadne faktore postala pravno van funkcije.Pa cak i Vucic kaze da se u rezoluciji 1244 nidje Srbija ne pominje.Dakle i Srbija tu rezoluciju vise ne pominje.I sta sad? Vojno Kosovo nemeremo nikako vratiti sve i kad bi celi tu opciju zaboravi.Maksimum maksimuma na Kosovu koji moremo dobiti.To je naki vid autonomije za Sjever Kosova.I ex teritorijalnost za Manastire koji se nalaze u Siftarskim sredinama i to je to.A mastarije o novom ratu i vojnom povratku Kosova.U tu pricu ni djeca vise ne vjeruju a kamo li ozbiljni ljudi.

 2. trikornjanin says:

  Izdajnik se krije iza tarabe i prica kako to nije ispravno, patriota na svakog siptarskog vojnika postavi po jednog srpskog vojnika na KiM. U vremenu koje dolazi pokazace se ko je kakav.

 3. milorad says:

  heh samo napred ta "vojska" od par stotina mafijaških plaćenika i članova "familije" će biti čudo od armije. To bi bilo to.Sad će nato malo da ih bije a onda će mi MNOGO da ih olupamo.Ta mafijaška grupica u prištini zajedno sa CG klanovima broji poslednje dane, oni više nemaju koga ni da slažu ni da plate.Mogu da pokušaju nešto nasilno ali to će biti MNOGO GADNO onda za njih.Mislili su da će moći da VLADAJU SVETOM sa narko parama ali ta vladavina je jako kratko potrajala, orbušiće se SVE države na narko kartele i trgovinu drogom, jer počinju da budu opasni OSTALIM PARAJLIJAMA:)Ovo sad, što konkurišu da budu primljeni u interpol im je zadnja sprdačina sa zakonom:) Odasvuda stižu informacije o koordinisanim udarima na glavne rute narko kartela, droga se pleni na stotine tona. Onaj duarte uopšte nije bio ni blesav ni USAMLJEN "ludak","neko" je tamo proigrao udarac na narko države i narko kartele, kako i šta treba raditi.Droga će ŽESTOKO POSKUPETI a to onda znači degradaciju tržišta i rasturanje krupnih klanova i organizacija, medjusobne obračune i pre svega MNOGO HAPŠENJA.To su sve jako loše vesti za albansku narko mafiju koja je jedano od većih globalnih igrača i skoro su uspeli da OTRUJU pola sveta.Uskoro će u nekim državama a možda i kod nas narko dileri odgovarati kao TROVAČI i UBICE U POKUŠAJU SA PREDUMIŠLJAJEM, A TO GARANTUJE DUGOGODIŠNJU ROBIJU SAVAKOM "PREDUZETNIKU".Sve u svemi igra sa nekom "armijom" na kosovu je poslednji čin komedije od nezavisnosti.To im je poslednje S..nje koje su napravili.

 4. marko says:

  nista neocekivnao amerika im je spremila gomilu tehnike i nato i sad ce imati ovjsku od preko 20 000 ljudi u rezervi 110 000 naoruznaih siptara do zuba turksa i nemacka ce ih opskribiti s 2000 vbr dometa 60 km da toj e velika opsansot za srbiju ako se ne naoruza 100 struko pokrene sovjuy emr4eigracij uod svojih resursa od 300 milajrdi odmah izdvoji 23 miljardi za najmodernije oruzje pogotoovo zemlja zemlja i sisetme iskander i balisiticke rakete dometa i 4000 km brzine 19 maha kupi od rusa srbij ise ne pise dobro jer ce kosovo nasliti isil teoristima koji beze iz sirije a sluz e za rat protiv srbije u novorusije

  • SLAVKO-KNIN says:

   Kosovska vojska uopste nece biti naoruzana sa teskim naoruzanjem.Tipa tenkovi VBRovi cevna artiljerija i slicno.Bice to iskljucivo lako naoruzana armija streljackim naorzanjem i sa manjom kolicinom transportera tockasa i to je to.Albanija je ta koja ce preuzeti brigu o Kosovskoj bezbednosti kao clanica NATO.Tako da Kosovu uopste ne treba teska tehnika narocito ukoliko jednog dana udje u NATO.A sve su prilike da se pozuruje proces formiranja vojske Kosova.I njegovo pripremanje za ulazak u NATO verovatno nakon sto Makedonija udje u NATO odma ce i Kosovo.A onda ce se preci na BiH a to se moze desiti kroz naredne 2 maksimum 3 godine.

 5. Milivoj Trbojevic says:

  Cestitam na dobitku novih Vojnika Srbima Srbije i Vladi u Beogradu imaju Lepu VOJSKU I Jaku na Kosovu Srcu Srbije

 6. Milivoj Trbojevic says:

  Srbija Dobila Novu Vojsku na Kosovu XZivela Srbija

 7. Popara Dorcol says:

  Vojska Kosova, dobra vest, znaci Kfoe pobegao, otvorili vrata da se Tanabe siptari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *