ОДЛУКА ЈЕ ВЕЋ ДОНЕТА – НЕМА ПРЕГОВОРА ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ

ODLUKA JE VEĆ DONETA – NEMA PREGOVORA IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE

28 oktobra 2022

Kijev, koji se nalazi pod američkom šapom, nije u stanju da samostalno rešava svoju sudbinu, pa odluke o eventualnim pregovorima sa Rusijom donosi Vašington, koji u ovom trenutku nije zainteresovan ni za dijalog, ni za mir u toj zemlji. „Odluka je već doneta – neće biti pregovora“, smatraju eksperti.

„Činjenica da je Ukrajina učestvovala u pregovorima, a zatim odbila da ih nastavi govori o tome da sve te odluke donosi Vašington. To što zapadni zvaničnici tvrde da Ukrajina treba samostalno da donosi odluke nije ništa drugo nego stilska figura“, kaže ruski politikolog Vladimir Bruter, komentarišući izjavu šefa Evropskog saveta Šarla Mišela koji je rekao da Ukrajina mora sama da odredi uslove i rokove za početak pregovora sa Rusijom, dodajući da EU Kijevu pruža finansijsku, vojnu i političku pomoć kako ukrajinski režim ne bi morao da čini ustupke Ruskoj Federaciji.Eksperti ocenjuju da je licemeran stav EU da Ukrajina treba da odlučuje o uslovima i rokovima pregovora, pošto Kijev nije nezavisan u donošenju odluka. To je pitanje koje se rešava u Stejt departmentu, Pentagonu i Beloj kući i to uprkos Mišelovim tvrdnjama da „ni Evropska unija, ni G7, ni SAD nemaju pravo da odlučuju koje ustupke Ukrajinci treba da prave“.

„Postoje tri razloga za takvu izjavu. Prvo, jasno je da on ne može da prizna da sudbinu Ukrajine određuje Vašington, pa zato govori da odlučuje Kijev i da će biti onako kako Ukrajinci kažu. U stvari, ovde se opet radi o stilskoj figuri, i to tako podsticajnoj stilskoj figuri. Zapad zapravo govori: „Mi pomažemo Ukrajini, ali ne rukovodimo tom zemljom. Pomažemo Ukrajini da se odbrani i uopšte ne ulažemo sve napore da produžimo sukob i oslabimo Rusiju“, kaže Bruter.

Drugi razlog za takve tvrdnje je i činjenica da rusko-ukrajinski pregovori neće dati rezultata, s obzirom da su svi dosadašnji napori bili uzaludni. Delegacije Rusije i Ukrajine održale su nekoliko rundi pregovora, ali je dijalog prekinut na inicijativu Kijeva. Kako je letos rekao Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, Zapad ne dozvoljava Ukrajini da pregovara.

„Rusija od samog početka želi pregovore o ovom pitanju sa Zapadom, a Zapad odgovara da neće biti nikakvih pregovora, nego insistira na pregovorima Rusije sa Ukrajinom. Samim tim, odbacuju svaku mogućnost postizanja bilo kakvog dogovora…“, napominje Bruter.

Zelenski beži od pregovora, jer čuva svoju fotelju

I, konačno, dodaje Bruter, kijevski režim odbija da se vrati prekinutom pregovaračkom procesu sa Moskvom. Štaviše, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je potpisao dekret kojim se formalno proglašavaju „nemogući“ bilo kakvi pregovori između Kijeva i ruskog predsednika Vladimira Putina. Zelenski je precizirao da je Kijev spreman za dijalog sa Rusijom, ali „sa drugim predsednikom Rusije“.

Ovakvu poziciju Zelenskog eksperti ocenjuju kao „apsolutno nekonstruktivnu“, jer ne odgovara interesima Ukrajine – što se sukob više odugovlači to je više žrtava i uništene infrastrukure. Istovremeno, Zelenski je i primoran da odbija pregovore, jer bi to moglo da ustalasa radikalne struje u Ukrajini i dovede do pobune i otpora unutar zemlje, ali i sa Zapada, što bi dovelo do njegovog političkog kraha.

S druge strane, Rusija ne odbija dijalog sa Ukrajinom. Vladimir Putin je krajem septembra pozvao kijevski režim da prekine rat koji je pokrenuo 2014. godine i vrati se za pregovarački sto, ističući da Moskva ne namerava da na eventualnim pregovorima razgovara o statusu Donjecke i Luganske narodne republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, čiji su stanovnici na referendumu glasali za priključenje Rusiji.

Eksperti podsećaju da Moskva nikada nije odbijala pregovore – prekinuo ih je sam Kijev „po nalogu zapadnih mentora“.

Amerika se uzaludno nada kapitulaciji Rusije

Eksperti ocenjuju da reči Šarla Mišela i drugih evropskih političara koji govore o potrebi dijaloga ne treba shvatiti kao istinsku želju za pregovorima i okončanju vojnog sukoba. U stvari, Zapad želi da pregovara o povoljnim uslovima za Kijev i, pre svega, sebe.

Prema Bruterovim rečima, jedini pregovori koje Vašington želi da vodi sa Moskvom jesu pregovori o kapitulaciji Rusije.

„Pregovori o kapitulaciji Ukrajine njima nisu potrebni i oni definitivno na to neće pristati ni sada, ni u skorijoj budućnosti“, smatra Bruter.

Kako navodi, Vašington predlaže početak pregovora pod nekoliko uslova. Među njima – povlačenje ruskih trupa sa međunarodno priznate teritorije Ukrajine tj. zaustavljanje specijalne vojne operacije i isplata reparacije Ukrajini. Ovo je, dodaje Bruter, pregovaračka pozicija Zapada, a to Rusiji nikako neodgovara.„Rusija je nedavno u svoj sastav primila četiri nove teritorije, a ovde se ispostavlja da Rusija treba da ih isključi iz svog sastava samo zato da bi otpočela pregovore. Teško da je to deo ruskih planova… Drugim rečima, ako su ti regioni već ušli u sastav Rusije teško da će Moskva dozvoliti da oni sada budu isključeni“, kaže Bruter.

S druge strane, u situaciji kada je Ukrajina već nepovratno izgubila deo teritorije, biće teško da se pronađu bilo kakva kompromisna rešenja koja bi mogla da postanu osnova pregovaračkog procesa.

Osim toga, ruski politikolozi ocenjuju da EU, uprkos tome što sukob u Ukrajini šteti njenoj ekonomiji, ne može preduzeti samostalne korake da što pre počne pregovore, pošto evropsku politiku zapravo određuju SAD.

Ekonomija EU je ono što je Vašington spreman da žrtvuje da bi postigao svoje ciljeve u Ukrajini, a Evropa je prinuđena da sledi kurs SAD i samim tim nastaviće da uništava svoju ekonomiju.

(Sputnjik)

KOMENTARI27 komentara

 1. Net says:

  POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA Rusi objavili 'dokaze' o ukrajinskim prljavim bombama. Slovenija: 'To su naše fotografije iz 2010.

  • Agenda says:

   Novinarka Beogradske tv tokom bežanije 95g kaže na srpskoj TV, da ustaše kolju i proteruju Srbe ko i 40ih, da su do temelja srušili srpsku Crkvu u Pakracu, tako da ništa srpsko ne ostane tamo, ma kukanje i čisto ludilo....a posle 3h na hrvatskoj TV ide javljanje novinarke koja pokazuje da srpskim izbeglicama koji idu za svojim poraženim borcima daju hranu, kako Branitelji čuvaju tu Crkvu da je Srbi ne unište i optuže Hrvate, ko i za Teslin spomenik... eto, na kraju istina uvek pobeđuje.

   • Stevan says:

    A onda su Srbi seli u hrvatske vojne avione i bombardovali svoje porodice u koloni na Petrovačkoj cesti i iste te avione vratili Hrvatima. 500.000 Srba sa šarenim balonima i okićenim autima od 91-95 krenulo je put Srbije veselo i nasmejano. Gotovina išao od vojnika do vojnika i objašnjavao da nije lepo pucati na ljude, Tuđman pozivao Miloševića na mir i pomoć da se reši kasarni JNA koje su pale sa marsa na teritoriju Hrvatske 1991. godine. Merčep delio humanitarnu pomoć Srbima i pomagao da se otkrije od kakve prirodne nepogode su poginuli onoliki Srbi na Pakračkoj poljani. Ćuti tu i smrdi gnjido nacištička, potomku Pavelića i Francetića, Maksa Luburića...

    • Milezg says:

     Haški sud je opravdao bombardovanje kolone po Ženevskoj konvenciji, zato jer su se kukavički četnici skrivali u prikolicama traktora i kamiona, a neki su ih i vozili i tako SVE KOLONE pretvorili u legitimni vojni cilje. E sada da vidimo šta će srpaki sud da presudi, sa obzirom da Srbija potpisuje Ženevsku konvenciju.

    • Haško says:

     Pa vidiš, imaš i video na jutjubu, da su ih prvo hranili dok su išli za svojim poraženim borcima, govreći da im nema života tamo u ustaškoj državi. Onda su se četnici u bežaniji umešli u kolone i tko su one postale opravdan cilj. Zato je Hag oslobodio Hrvate i.

     • Stevan says:

      Zato će vas stići ruka pravde, kao nekad u Blajburgu. Pseto nacističko, drago mi je da dolaziš na srpske portale da čitaš ekavicu.

      • Milezg says:

       Blajburg je bio zločin jer su pobili i civile sa vojnicima i to nakon rata, a šta mene briga za ustaše koje su, zamisli, nekom dale Istru i Dalmaciju i zato morao narod da se diže protiv njih? Ruka pravde se videla i 18g i 45g i 95g i 99g i sigurno ćemo je videti i na krju ove ruske agresije u Ukrajoni....a šta reći, nego, fala ti Bože pravde.

       • Kostakos says:

        Ako su se vojnici mesali sa civilima, onda je to bio legitimni cilj. Po vasoj logici.

   • Baki says:

    I ti će da mi kažeš da škola u Smiljanu nije uništena i Teslina bista slomljena i oborena !?

    • Smiljan says:

     Zašto neki novinar ne dođe da vidi, u knjizi rođenih u opštini Gospić piše: Imenom Nikolaj Tesla, rođen u Kraljevini Hrvatskoj i Slavonijii, vera Grčko-istočna, a nacionalnost se tada još nije pisala! Hrvatski izumitelj iz Smiljana Nikola Tesla je napisao da je Hrvatska njegova domovina, ne Austrougatska i ne Srbija, nego HRVATSKA! On se sigurno ne bi dizao protiv svoje domovine, ni 41g i 91g i ne bi bio ubijen! Registar hrvatskih Branitelja ima preko 10.000 Srba, a kažu još oko 8.000 je bilo u logistici, a njih niko u Beogradu ne svojata i njima niko nije morao da beži iz Hrvatske u kolonama 95g. Akcija Labrador, sem Teslinog spomenika rušeni su i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu, podmetnuta je bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu, sve samo da se optuže ustaše. Toliko je Srbin da je svom Hrvatskom narodu izgradio u Šibeniku prvu hidroelektranu u Everopi, a Srbi kad uzmu Evro stavljaju jednu nacrtanu kap-suzu vekovnog srpskog mora, da ga imaju bar na kovanici, jer im ga tako maestralno izbiše iz glave 95g. Posle toliko godina mržnje, Tesla je ipak hrvatski izumitelj i brend i velikan, na hrvatskom je evru, a Srbima zatvorili usta! Koliko će tek zarađivati od Teslinog imena, kad turisti na evru vide da je on hrvatski izumitelj, tu blizu obale, u Smiljanu.

   • CRO depopulacija says:

    Ti si koristan ovde da i Srbi u Srbiji vide kakva ste gowna ti vatikaneri, tako da se i oni pridruže u denacifikacija hrvatoida koje vam uskoro sleduje. Pali ste mnogo na popisu, sada ste pleme od 2,3 mil.primata penzionera. Nema veze, biće lakši posao sa vama.

 2. Medi says:

  EU Parlament za 20 dana glasa o ulasku Hrvatske u Šengen, uklanjaju se sve naplatne kućice na granici sa Slovenijom i Mađarskom. Minimalna plata u Hrvatskoj, od narednog meseca, raste za još 60 evra i biti će 560 evra, skoro koliko i srpska prosečna neto plata! Imaju zakon po kojem je krivično delo ako se isplati manje od toga. Na Srpskoj zemlji, koja kuka za Oluju i egzedus i genocid i logore... Hrvat i kralj Tomislav Žigmanov je postao srpski ministar aloooo

  • Opa says:

   Gde bi sada Hrvtim bio kraj, da ih Srbi nisu 90ih to malo unazadili?

 3. Vera says:

  Čekamo da Plenković predloži mirnu reintegraciju jugoistoka Ukrajine, pošto je Zelenski rekao da neće stati dok ne vrati sve.

  • Milezg says:

   Mirna reintegracija Istočne Slavonije se desila zato da se ne bi napravila akcija Grom, koju je Ante Gotovina spremio i čekao dozvolu od Tuđmana da krene. Slobo je to znao i nije mogao dozvolit knako motivisanim i povampirenim ustašama da čiste tako blizu granice i Beograda i potpisao je nekoliko meseci nakon Oluje u 96g i sa UMPROFOR-om je sprovedena mirno tek 99g... zašto se o tome ne sme pisazi i govoriti u Srbiji?

 4. Milezg says:

  Ukrajinski ambasador u RH kaže da su Hrvati primer i uzor Ukrajincima kako se herojski brani svoja zemlja! Iskreno, ja samo čekam ukrajinsku Oluju, nije mene briga za Ukrajince, eto čisto samo da vidim srpske komentare posle Oluje, da uživam u njima ko i u ovima od 95g....to je milina, kad dođemo na srpske portale. A koliko li se onda Hrvati site. Milošević nije uzeo ni kap hrvatskog, a Putin uzima 95% ukrajinskog mora i obale i morskih luka i milijardi od turizma... može li to da uteši Srbe, ili njima nema utehe od 95g i neće je biti dok su živi? Sve isto ko i kod nas 90ih! Čim NATO naoruža one koji se brane, oni očiste agresora i njegove separatističke civile. Fala Bogu da imamo Ameriku ko svetskog policajca i čuvara mira i slobode i demokratije.... Koren zla je šizma, autokefisanje, pravoslavlje i ovde kod nas i gore kod njih. Još od Gavrila Principa koji je pokrenuo najveće zlo, nakon šta je pravoslavlje izašlo iz muslimanskog ropstva, gde su ga oni držali da miruje 500g. Nakon šta je javno podržao Putina i agresiju na Ukrajinu, sulga sotone Patrijarh Kiril je poručio prisilno mobilisanim Rusima, da budu hrabri. Zato jer svi koji se bore za Rusiju i Putina, ako umru, dobivaju oprost greha i idu pravo u raj! Ko popovi Srbima 90ih, da idu u Nebesku Srbiju. Vreme je da se to šizmatičko, harlotsko, satanističko, krivoslavno zlo očisti iz Rusije, onako kako su ga Osmanlije očistile tamo gde je stvoreno 1054g u Vizantiji, koju pretvoriše u ovu predivnu Tursku. Jedino dobro šta je Milošević uradio 90ih je bilo 95g kad je kritičarima rekao, da je već sva vojska i tehnika tamo i da neće još i sa prisilnom mobilizacijom slati neiskusne ljude, na onako dobro naoružane i motivisane i povampirene Ustaše. Srbi i Rusi su stvarno braća, lako ubijaju civile i razaraju gradove i sela ali kad na njih krene sila, onda beže ko najveće kukavice i ratni poklič im je: Za dom! Beži!

  • Rostand says:

   Milezg,alijas Pero Luković zvani đubre.

  • Baki says:

   Ala kakiš i to obilato !

 5. Karapušić Hrvoje says:

  Tačno sve. Jehovsko-isusovačka armagedonističko-lopovska banda prodavača eliksira (i vakcina) za sve bolesti, mesijansko-oslobodilačko-paklopropagirajućih hiljada religija i sličnih prevara i laži tih malenih, buljookih, nosatih, uhatih odvratnjakovića, vladaju svim ili skoro svim državama EU i celokupnom administracijom EU u Briselu i oni će da iskoriste EU JEDNAKO kao i ukrajinu-žrtvovaće SVE u EU za svoje ekonomske interese, a i njihovi "bogovi"- jehova i isus žedni su i gladni krvi, žrtve im se prinose sada u ljudima pošto je ćifutarija, ti gadovi, poklali sve životinje; samo pročitajte u bibliji u 3.knj.mojsijevoj (tj. Mešinoj pošto je ime Mojsije postavljeno kako bi "naši" bradati, smrdljivi ljudi u crnom mogli da nam zamaskiraju čije mi to "bogove" slavimo) kolika klanja ti gadovi po zakonima njihovog "boga" moraju DNEVNO da vrše a mi još treba da TU religiju i TE "bogove" smatramo NAŠIMA i da je sve to LJUBAV ustvari...pa to je bolesno. I ljudi koji NIŠTA nisu pročitali turpijaju o "ljubavi našeg gospodina"...ma bydale. Evo im sada epilog-žetva kreće a žrtve su ONI SAMI- GLUPI HRIŠĆANI.

  • Istočni greh says:

   Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes... Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista... Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.

   • Baki says:

    Gde si to pročitao, mozak ti je kao kaša, sve si pobrkao !

    • Biblija says:

     Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g nenadvladiv! Islam je spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

     • Stevan says:

      Ma meni je izuzetno drago da ti pišeš na ekavici, izbijaju koreni iz tebe!

     • Suzuki Vitara says:

      A da lapnes ti opet golemog Srpskog stojka. Da ti se dusa smiri i da zspevas kao Srverina, kada lapne i naskoci na zilavu Srpsku kobaju. Moraces dobro da se potrudis, izelice usraska mala.

   • Velika Metla, says:

    Istočni glupane, a šta to zna SVAKI Srbin ? Eto ja kao Srbin to ne znam. I šta ćemo sada ? Ko je tebe ovlastio, ustašo, da goVnoriš u ime svih Srba ?

   • Ef tricet pet says:

    Nema gore, nazadnije, kriminalnije, gluplje religije od papističkog katoličanstva. Svi koji ste u tome imate IQ maksimum 30. Rađeno je istraživanje u SAD-u po kojem je dokazano da su najsiromašniji pripadnici katoličke sekte u SAD-a !!! A najsiromašniji ste jer ste glupi i jer vas papa oporezuje ko ovce (sam Isus tj. Ješua zvao vas je ovcama, pa ti ga sledi ako jesi), a verski potez, zna se, porez je na bydale. Svako ko ne vjeruje u ovo slobodno neka ugugla i videće.

 6. Velika Metla, says:

  Nakotilo se ustaša na srbskom sajtu pa cvile li cvile. Približava se dan ustaškaBagro, zato i cvilite. Odlično znate ko ste i šta ste radili. Ovoga puta vam neće biti ćopavi Groz da vas prevede, što stoki i priliči, na pravu stranu. ŽIVELA RUSIJA ! ŽIVELA SBIJA ! SmrtSatanističkom zaPRDU i zaPRDnim hemoroidima !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *