ОДЛУКА ЈЕ ВЕЋ ДОНЕТА – НЕМА ПРЕГОВОРА ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ

ОДЛУКА ЈЕ ВЕЋ ДОНЕТА – НЕМА ПРЕГОВОРА ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ

28 октобра 2022

Кијев, који се налази под америчком шапом, није у стању да самостално решава своју судбину, па одлуке о евентуалним преговорима са Русијом доноси Вашингтон, који у овом тренутку није заинтересован ни за дијалог, ни за мир у тој земљи. „Одлука је већ донета – неће бити преговора“, сматрају експерти.

„Чињеница да је Украјина учествовала у преговорима, а затим одбила да их настави говори о томе да све те одлуке доноси Вашингтон. То што западни званичници тврде да Украјина треба самостално да доноси одлуке није ништа друго него стилска фигура“, каже руски политиколог Владимир Брутер, коментаришући изјаву шефа Европског савета Шарла Мишела који је рекао да Украјина мора сама да одреди услове и рокове за почетак преговора са Русијом, додајући да ЕУ Кијеву пружа финансијску, војну и политичку помоћ како украјински режим не би морао да чини уступке Руској Федерацији.



Експерти оцењују да је лицемеран став ЕУ да Украјина треба да одлучује о условима и роковима преговора, пошто Кијев није независан у доношењу одлука. То је питање које се решава у Стејт департменту, Пентагону и Белој кући и то упркос Мишеловим тврдњама да „ни Европска унија, ни Г7, ни САД немају право да одлучују које уступке Украјинци треба да праве“.

„Постоје три разлога за такву изјаву. Прво, јасно је да он не може да призна да судбину Украјине одређује Вашингтон, па зато говори да одлучује Кијев и да ће бити онако како Украјинци кажу. У ствари, овде се опет ради о стилској фигури, и то тако подстицајној стилској фигури. Запад заправо говори: „Ми помажемо Украјини, али не руководимо том земљом. Помажемо Украјини да се одбрани и уопште не улажемо све напоре да продужимо сукоб и ослабимо Русију“, каже Брутер.

Други разлог за такве тврдње је и чињеница да руско-украјински преговори неће дати резултата, с обзиром да су сви досадашњи напори били узалудни. Делегације Русије и Украјине одржале су неколико рунди преговора, али је дијалог прекинут на иницијативу Кијева. Како је летос рекао Сергеј Лавров, руски шеф дипломатије, Запад не дозвољава Украјини да преговара.

„Русија од самог почетка жели преговоре о овом питању са Западом, а Запад одговара да неће бити никаквих преговора, него инсистира на преговорима Русије са Украјином. Самим тим, одбацују сваку могућност постизања било каквог договора…“, напомиње Брутер.

Зеленски бежи од преговора, јер чува своју фотељу

И, коначно, додаје Брутер, кијевски режим одбија да се врати прекинутом преговарачком процесу са Москвом. Штавише, украјински председник Владимир Зеленски је потписао декрет којим се формално проглашавају „немогући“ било какви преговори између Кијева и руског председника Владимира Путина. Зеленски је прецизирао да је Кијев спреман за дијалог са Русијом, али „са другим председником Русије“.

Овакву позицију Зеленског експерти оцењују као „апсолутно неконструктивну“, јер не одговара интересима Украјине – што се сукоб више одуговлачи то је више жртава и уништене инфраструкуре. Истовремено, Зеленски је и приморан да одбија преговоре, јер би то могло да усталаса радикалне струје у Украјини и доведе до побуне и отпора унутар земље, али и са Запада, што би довело до његовог политичког краха.

С друге стране, Русија не одбија дијалог са Украјином. Владимир Путин је крајем септембра позвао кијевски режим да прекине рат који је покренуо 2014. године и врати се за преговарачки сто, истичући да Москва не намерава да на евентуалним преговорима разговара о статусу Доњецке и Луганске народне републике, као и Херсонске и Запорошке области, чији су становници на референдуму гласали за прикључење Русији.

Експерти подсећају да Москва никада није одбијала преговоре – прекинуо их је сам Кијев „по налогу западних ментора“.

Америка се узалудно нада капитулацији Русије

Експерти оцењују да речи Шарла Мишела и других европских политичара који говоре о потреби дијалога не треба схватити као истинску жељу за преговорима и окончању војног сукоба. У ствари, Запад жели да преговара о повољним условима за Кијев и, пре свега, себе.

Према Брутеровим речима, једини преговори које Вашингтон жели да води са Москвом јесу преговори о капитулацији Русије.

„Преговори о капитулацији Украјине њима нису потребни и они дефинитивно на то неће пристати ни сада, ни у скоријој будућности“, сматра Брутер.

Како наводи, Вашингтон предлаже почетак преговора под неколико услова. Међу њима – повлачење руских трупа са међународно признате територије Украјине тј. заустављање специјалне војне операције и исплата репарације Украјини. Ово је, додаје Брутер, преговарачка позиција Запада, а то Русији никако неодговара.



„Русија је недавно у свој састав примила четири нове територије, а овде се испоставља да Русија треба да их искључи из свог састава само зато да би отпочела преговоре. Тешко да је то део руских планова… Другим речима, ако су ти региони већ ушли у састав Русије тешко да ће Москва дозволити да они сада буду искључени“, каже Брутер.

С друге стране, у ситуацији када је Украјина већ неповратно изгубила део територије, биће тешко да се пронађу било каква компромисна решења која би могла да постану основа преговарачког процеса.

Осим тога, руски политиколози оцењују да ЕУ, упркос томе што сукоб у Украјини штети њеној економији, не може предузети самосталне кораке да што пре почне преговоре, пошто европску политику заправо одређују САД.

Економија ЕУ је оно што је Вашингтон спреман да жртвује да би постигао своје циљеве у Украјини, а Европа је принуђена да следи курс САД и самим тим наставиће да уништава своју економију.

(Спутњик)

KOMENTARI



27 коментара

 1. Net says:

  POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA Rusi objavili 'dokaze' o ukrajinskim prljavim bombama. Slovenija: 'To su naše fotografije iz 2010.

  • Agenda says:

   Novinarka Beogradske tv tokom bežanije 95g kaže na srpskoj TV, da ustaše kolju i proteruju Srbe ko i 40ih, da su do temelja srušili srpsku Crkvu u Pakracu, tako da ništa srpsko ne ostane tamo, ma kukanje i čisto ludilo....a posle 3h na hrvatskoj TV ide javljanje novinarke koja pokazuje da srpskim izbeglicama koji idu za svojim poraženim borcima daju hranu, kako Branitelji čuvaju tu Crkvu da je Srbi ne unište i optuže Hrvate, ko i za Teslin spomenik... eto, na kraju istina uvek pobeđuje.

   • Stevan says:

    A onda su Srbi seli u hrvatske vojne avione i bombardovali svoje porodice u koloni na Petrovačkoj cesti i iste te avione vratili Hrvatima. 500.000 Srba sa šarenim balonima i okićenim autima od 91-95 krenulo je put Srbije veselo i nasmejano. Gotovina išao od vojnika do vojnika i objašnjavao da nije lepo pucati na ljude, Tuđman pozivao Miloševića na mir i pomoć da se reši kasarni JNA koje su pale sa marsa na teritoriju Hrvatske 1991. godine. Merčep delio humanitarnu pomoć Srbima i pomagao da se otkrije od kakve prirodne nepogode su poginuli onoliki Srbi na Pakračkoj poljani. Ćuti tu i smrdi gnjido nacištička, potomku Pavelića i Francetića, Maksa Luburića...

    • Milezg says:

     Haški sud je opravdao bombardovanje kolone po Ženevskoj konvenciji, zato jer su se kukavički četnici skrivali u prikolicama traktora i kamiona, a neki su ih i vozili i tako SVE KOLONE pretvorili u legitimni vojni cilje. E sada da vidimo šta će srpaki sud da presudi, sa obzirom da Srbija potpisuje Ženevsku konvenciju.

    • Haško says:

     Pa vidiš, imaš i video na jutjubu, da su ih prvo hranili dok su išli za svojim poraženim borcima, govreći da im nema života tamo u ustaškoj državi. Onda su se četnici u bežaniji umešli u kolone i tko su one postale opravdan cilj. Zato je Hag oslobodio Hrvate i.

     • Stevan says:

      Zato će vas stići ruka pravde, kao nekad u Blajburgu. Pseto nacističko, drago mi je da dolaziš na srpske portale da čitaš ekavicu.

      • Milezg says:

       Blajburg je bio zločin jer su pobili i civile sa vojnicima i to nakon rata, a šta mene briga za ustaše koje su, zamisli, nekom dale Istru i Dalmaciju i zato morao narod da se diže protiv njih? Ruka pravde se videla i 18g i 45g i 95g i 99g i sigurno ćemo je videti i na krju ove ruske agresije u Ukrajoni....a šta reći, nego, fala ti Bože pravde.

       • Kostakos says:

        Ako su se vojnici mesali sa civilima, onda je to bio legitimni cilj. Po vasoj logici.

   • Baki says:

    I ti će da mi kažeš da škola u Smiljanu nije uništena i Teslina bista slomljena i oborena !?

    • Smiljan says:

     Zašto neki novinar ne dođe da vidi, u knjizi rođenih u opštini Gospić piše: Imenom Nikolaj Tesla, rođen u Kraljevini Hrvatskoj i Slavonijii, vera Grčko-istočna, a nacionalnost se tada još nije pisala! Hrvatski izumitelj iz Smiljana Nikola Tesla je napisao da je Hrvatska njegova domovina, ne Austrougatska i ne Srbija, nego HRVATSKA! On se sigurno ne bi dizao protiv svoje domovine, ni 41g i 91g i ne bi bio ubijen! Registar hrvatskih Branitelja ima preko 10.000 Srba, a kažu još oko 8.000 je bilo u logistici, a njih niko u Beogradu ne svojata i njima niko nije morao da beži iz Hrvatske u kolonama 95g. Akcija Labrador, sem Teslinog spomenika rušeni su i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu, podmetnuta je bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu, sve samo da se optuže ustaše. Toliko je Srbin da je svom Hrvatskom narodu izgradio u Šibeniku prvu hidroelektranu u Everopi, a Srbi kad uzmu Evro stavljaju jednu nacrtanu kap-suzu vekovnog srpskog mora, da ga imaju bar na kovanici, jer im ga tako maestralno izbiše iz glave 95g. Posle toliko godina mržnje, Tesla je ipak hrvatski izumitelj i brend i velikan, na hrvatskom je evru, a Srbima zatvorili usta! Koliko će tek zarađivati od Teslinog imena, kad turisti na evru vide da je on hrvatski izumitelj, tu blizu obale, u Smiljanu.

   • CRO depopulacija says:

    Ti si koristan ovde da i Srbi u Srbiji vide kakva ste gowna ti vatikaneri, tako da se i oni pridruže u denacifikacija hrvatoida koje vam uskoro sleduje. Pali ste mnogo na popisu, sada ste pleme od 2,3 mil.primata penzionera. Nema veze, biće lakši posao sa vama.

 2. Medi says:

  EU Parlament za 20 dana glasa o ulasku Hrvatske u Šengen, uklanjaju se sve naplatne kućice na granici sa Slovenijom i Mađarskom. Minimalna plata u Hrvatskoj, od narednog meseca, raste za još 60 evra i biti će 560 evra, skoro koliko i srpska prosečna neto plata! Imaju zakon po kojem je krivično delo ako se isplati manje od toga. Na Srpskoj zemlji, koja kuka za Oluju i egzedus i genocid i logore... Hrvat i kralj Tomislav Žigmanov je postao srpski ministar aloooo

  • Opa says:

   Gde bi sada Hrvtim bio kraj, da ih Srbi nisu 90ih to malo unazadili?

 3. Vera says:

  Čekamo da Plenković predloži mirnu reintegraciju jugoistoka Ukrajine, pošto je Zelenski rekao da neće stati dok ne vrati sve.

  • Milezg says:

   Mirna reintegracija Istočne Slavonije se desila zato da se ne bi napravila akcija Grom, koju je Ante Gotovina spremio i čekao dozvolu od Tuđmana da krene. Slobo je to znao i nije mogao dozvolit knako motivisanim i povampirenim ustašama da čiste tako blizu granice i Beograda i potpisao je nekoliko meseci nakon Oluje u 96g i sa UMPROFOR-om je sprovedena mirno tek 99g... zašto se o tome ne sme pisazi i govoriti u Srbiji?

 4. Milezg says:

  Ukrajinski ambasador u RH kaže da su Hrvati primer i uzor Ukrajincima kako se herojski brani svoja zemlja! Iskreno, ja samo čekam ukrajinsku Oluju, nije mene briga za Ukrajince, eto čisto samo da vidim srpske komentare posle Oluje, da uživam u njima ko i u ovima od 95g....to je milina, kad dođemo na srpske portale. A koliko li se onda Hrvati site. Milošević nije uzeo ni kap hrvatskog, a Putin uzima 95% ukrajinskog mora i obale i morskih luka i milijardi od turizma... može li to da uteši Srbe, ili njima nema utehe od 95g i neće je biti dok su živi? Sve isto ko i kod nas 90ih! Čim NATO naoruža one koji se brane, oni očiste agresora i njegove separatističke civile. Fala Bogu da imamo Ameriku ko svetskog policajca i čuvara mira i slobode i demokratije.... Koren zla je šizma, autokefisanje, pravoslavlje i ovde kod nas i gore kod njih. Još od Gavrila Principa koji je pokrenuo najveće zlo, nakon šta je pravoslavlje izašlo iz muslimanskog ropstva, gde su ga oni držali da miruje 500g. Nakon šta je javno podržao Putina i agresiju na Ukrajinu, sulga sotone Patrijarh Kiril je poručio prisilno mobilisanim Rusima, da budu hrabri. Zato jer svi koji se bore za Rusiju i Putina, ako umru, dobivaju oprost greha i idu pravo u raj! Ko popovi Srbima 90ih, da idu u Nebesku Srbiju. Vreme je da se to šizmatičko, harlotsko, satanističko, krivoslavno zlo očisti iz Rusije, onako kako su ga Osmanlije očistile tamo gde je stvoreno 1054g u Vizantiji, koju pretvoriše u ovu predivnu Tursku. Jedino dobro šta je Milošević uradio 90ih je bilo 95g kad je kritičarima rekao, da je već sva vojska i tehnika tamo i da neće još i sa prisilnom mobilizacijom slati neiskusne ljude, na onako dobro naoružane i motivisane i povampirene Ustaše. Srbi i Rusi su stvarno braća, lako ubijaju civile i razaraju gradove i sela ali kad na njih krene sila, onda beže ko najveće kukavice i ratni poklič im je: Za dom! Beži!

 5. Karapušić Hrvoje says:

  Tačno sve. Jehovsko-isusovačka armagedonističko-lopovska banda prodavača eliksira (i vakcina) za sve bolesti, mesijansko-oslobodilačko-paklopropagirajućih hiljada religija i sličnih prevara i laži tih malenih, buljookih, nosatih, uhatih odvratnjakovića, vladaju svim ili skoro svim državama EU i celokupnom administracijom EU u Briselu i oni će da iskoriste EU JEDNAKO kao i ukrajinu-žrtvovaće SVE u EU za svoje ekonomske interese, a i njihovi "bogovi"- jehova i isus žedni su i gladni krvi, žrtve im se prinose sada u ljudima pošto je ćifutarija, ti gadovi, poklali sve životinje; samo pročitajte u bibliji u 3.knj.mojsijevoj (tj. Mešinoj pošto je ime Mojsije postavljeno kako bi "naši" bradati, smrdljivi ljudi u crnom mogli da nam zamaskiraju čije mi to "bogove" slavimo) kolika klanja ti gadovi po zakonima njihovog "boga" moraju DNEVNO da vrše a mi još treba da TU religiju i TE "bogove" smatramo NAŠIMA i da je sve to LJUBAV ustvari...pa to je bolesno. I ljudi koji NIŠTA nisu pročitali turpijaju o "ljubavi našeg gospodina"...ma bydale. Evo im sada epilog-žetva kreće a žrtve su ONI SAMI- GLUPI HRIŠĆANI.

  • Istočni greh says:

   Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes... Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista... Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.

   • Baki says:

    Gde si to pročitao, mozak ti je kao kaša, sve si pobrkao !

    • Biblija says:

     Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g nenadvladiv! Islam je spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

     • Stevan says:

      Ma meni je izuzetno drago da ti pišeš na ekavici, izbijaju koreni iz tebe!

     • Suzuki Vitara says:

      A da lapnes ti opet golemog Srpskog stojka. Da ti se dusa smiri i da zspevas kao Srverina, kada lapne i naskoci na zilavu Srpsku kobaju. Moraces dobro da se potrudis, izelice usraska mala.

   • Velika Metla, says:

    Источни глупане, а шта то зна СВАКИ Србин ? Ето ја као Србин то не знам. И шта ћемо сада ? Ко је тебе овластио, усташо, да гоВнориш у име свих Срба ?

   • Ef tricet pet says:

    Nema gore, nazadnije, kriminalnije, gluplje religije od papističkog katoličanstva. Svi koji ste u tome imate IQ maksimum 30. Rađeno je istraživanje u SAD-u po kojem je dokazano da su najsiromašniji pripadnici katoličke sekte u SAD-a !!! A najsiromašniji ste jer ste glupi i jer vas papa oporezuje ko ovce (sam Isus tj. Ješua zvao vas je ovcama, pa ti ga sledi ako jesi), a verski potez, zna se, porez je na bydale. Svako ko ne vjeruje u ovo slobodno neka ugugla i videće.

 6. Velika Metla, says:

  Накотило се усташа на србском сајту па цвиле ли цвиле. Приближава се дан усташкаБагро, зато и цвилите. Одлично знате ко сте и шта сте радили. Овога пута вам неће бити ћопави Гроз да вас преведе, што стоки и приличи, на праву страну. ЖИВЕЛА РУСИЈА ! ЖИВЕЛА СБИЈА ! СмртСатанистичком заПРДУ и заПРДним хемороидима !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u