ОДОБРЕНО: Купују „борбене соколе“ у складу са НАТО

ODOBRENO: Kupuju „borbene sokole“ u skladu sa NATO

17 januara 2019

Bugarski parlament odobrio je plan o pokretanju pregovora sa SAD o nabavci osam novih američkih borbenih aviona F-16.

Nabavkom „borbenih sokola“ bugarske snage uskladile bi se sa standardima NATO, čija su članica.Bugarska skupština odobrila je plan o nabavci američkih vazduhoplova sa 130 glasova za i 84 protiv.

Pristalice nabavke aviona smatraju da je u pitanju stateška odluka za zemlju, dok protivnici strahuju da će „borbeni sokoli“ biti preskupi.

Nove letelice bi osvežile vazduhoplovne snage, u kojima se nalazi po osam aviona MiG-29 i SU-25. Supersoničnim letelicama ruske proizvodnje resursi ističu sledeće godine.

Iako nabavljaju nove avione F16, pre dva meseca bugarska vlada je odobrila 94 miliona evra za remont aviona ruske proizvodnje.

KOMENTARI2 komentara

  1. Branko says:

    Kakvi bre novi, F-16 je za vek vekova sišao s proizvodne trake. Prodaće im isti škart 30 godina star kakav je Izrael hteo da uvali Hrvatskoj!

    • raikkonen says:

      f-16 je odlican avion, medjutim je vrlo ''nezan'' i skup za odrzavanje, on ne sme da bude napolju kad vee sneg i niska temperatura, na vrelom suncu takodje..mora biti u hangarima sa klimom, kravari mogu da si dozvole svu tu dodatnu inrastrukturu, i delove za remontiranje jer stampaju novac koliko zele, u pustinjama nevade arizone kalifornije ima ih na hiljade svih tipova, parkirani na pesku, pa kad sirotinja poput ove clanice natoa koje seku usi da bi zakrpili budu prinudjeni da se prenaoruzaju posalju im te avione samo svezo ofarbane a posle sledi deranje koze..rakete..logistiku..simulatore..odrzanje...maa boli glava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *