ОДРЕДИ СМРТИ СПРЕМНИ ДА КРЕНУ НА ВЕНЕЦУЕЛУ: Чувени амерички крвник и злочинац окупио своје ПСЕ РАТА, чека се Трампов БЛАГОСЛОВ

ODREDI SMRTI SPREMNI DA KRENU NA VENECUELU: Čuveni američki krvnik i zločinac okupio svoje PSE RATA, čeka se Trampov BLAGOSLOV

1 maja 2019

Erik Prins

Tokom propalog pokušaja državnog udara u Venecueli, osnivač ozloglašene kompanije Blekvoter Erik Princ se ponudio da okupi grupu od pet hiljada plaćenika i da ih pošalje da ruše legitimnu vlast u Karakasu.

Princ je uputio tu ponudu američkom predsedniku Donaldu Trampu, a tokom prethodnih meseci on je prikupljao pomoć uglavnom u novcu da organizuje odred smrti koji bi trebao da ubije predsednika Nikolasa Madura, piše Sputnjik.Ti plaćenici bi trebali da budu regrutovani u Kolumbiji i drugim latinoameričkim zemljama, a stavili bi se u službu uzurpatoru Huanu Gvaidu sa ciljem da Venecuelu pretvore u američku koloniju.

Erik Prins

Ovakvo delovanje nije strano američkom establišmentu, pošto su se još od 19 veka, a posebno tokom hladnog rata koristili plaćeničkim skupinama da ruše legitimne vlade u Latinskoj Americi koje im nisu odgovarale.

Čuven je propali pokušaj invazije na Kubu, u Zalivu svinja, kada su snage lojalne Fidelu Kastru potpuno masakrirale američke plaćenike.

Blekvoter je kompanija koja je postala simbol najamnog ratovanja, a u Iraku su postali ozloglašeni po masakrima koje su izvršili nad iračkim civilima.

Kao odgovor na to, irački pobunjenici su im uzvratili i ubili četvoricu plaćenika, čija su spaljena tela lokalni stanovnici obesili na mosu u Faludži. Zbog serije ovakvih i sličnih incidenata Blekvoter je postao ozloglašen i povučena im je licenca za delovanje u Iraku.

Kompanija se kasnije rebrendirala kao Akademi (Academi), i nastavili su da deluju, uglavnom pružajući usluge obuke i obezbeđenja.

POGLEDAJTE ZLOČINE AMERIČKIH PLAĆENIKA IZ „BLEKVOTERA“ U IRAKU: 

(Srbija Danas)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ako 5000 zlikovaca sruši neku državu ta država i ne treba da postoji!

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Taj Erik neće još dugo. A Ameri ne kapiraju da su '90-te odavno završene. Njihova volja ne može da se sprovede jer postoje jači igrači.

  3. Kulak says:

    51% naroda u Venezueli je za Madura, a 49% protiv.U politici odlučuje većina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *