ОДРЖАН ТАЈНИ САСТАНАК: Бошњачки генерали се спремају за рат!

ODRŽAN TAJNI SASTANAK: Bošnjački generali se spremaju za rat!

28 marta 2017

629745_vojska-bih-foto-wikimedia-org-vanessa-vilarreal_f

Desetak penzionisanih generala tzv. Armije BiH održali su tajni sastanak na kojem su razgovarali o organizaciji otpora „napadačima“ na suverenitet BiH.

Na sastanku koji je, prema navodima pojedinih medija iz FBiH, 22. marta održan u jednom sarajevskom hotelu, bošnjački ratni komandanti usvojili su i nekoliko zaključaka u kojima se, između ostalog, ukazuje na “potrebu animiranja svih patriotskih snaga i suprotstavljanja svakom nasrtaju na suverenitet i teritorijalni integritet BiH”,

– Ukoliko se nešto ne uradi na ovom planu, generali će svoje aktivnosti proširiti na celu teritoriju zemlje i pozvati sve patriotske snage, bez obzira na politička opredeljenja, na budnost i otpor bilo kojoj opstrukciji i oportunizmu, bez obzira s koje strane dolazio – poručuje se u zaključcima tajnog sastanka penzionisanih bošnjačkih generala na kojem su glavnu reč vodili ratni komandanti Prvog i Petog korpusa tzv. Armije BiH Vahid Karavelić i Ramiz Dreković.

Pored njih, sastanku su navodno prisustvovali i bošnjački generali Rašid Zorlak, Nehru Ganić, Sulejman Vranj, Hamid Bahto, Džemo Merdan, kao i brojni drugi bošnjački ratni oficiri.

Penzionisani general Vojske RS Dragomir Keserović za “EuroBlic” ocenjuje da bi tajno okupljanje ratnih komandanata bošnjačke vojske trebalo da zabrine svakog ko se zalaže za mir u ovoj zemlji.

– Zamislite situaciju da su se penzionisani generali i visoki oficiri VRS negde tajno sastali i doneli zaključke u kojima pozivaju na mobilizaciju patriota u RS? Verovatno bi se o tome već sledećeg dana raspravljalo i na Savetu bezbednosti UN, a o reakcijama iz Sarajeva ne smem ni da razmišljam – kaže Keserović.

Protiv organizatora navedenog tajnog sastanka, bošnjačkih generala Vahida Karavelića i Ramiza Drekovića, u Tužilaštvu BiH već godinama se vodi istraga zbog ratnih zločina koje su počinile jedinice pod njihovom komandom. U prijavi protiv Karavelića, koja je podneta još 2006. godine, između ostalog, navodi se da je on kao komandant Prvog korpusa tzv. Armije BiH odobrio neselektivno granatiranje i snajpersku vatru po civilima u sarajevskim naseljima pod srpskom kontrolom.

(Blic)

 

KOMENTARI3 komentara

  1. Ojde se says:

    Nema brige

  2. Dragan says:

    Neka se ne cude sto je Dodo pozvan od strane Putina po drugi put u mjesec dana. Rusi znaju sta Bakir sprema i zali pomoci Srbskoj.

  3. Trifun says:

    Ruska armada na planinama Republike Srpske ce osvanuti munjevitom brzinom! Upozorio sam sve nase neprijatlje da JA vladam situacijom, bolje nego BILO KO na ovom svijetu, znam sve, vidim sve i ne propustam nista. U tim upozorenjima javno sam ih uputio na posljedice njihovih genocida, i nastavka agresije na nas narod na Balkanu. Ponovicu opet neka od tih upozorenja. Mi vas cekamo. Ali ovaj put sa ruskom armadom i podrskom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *