ОДУШЕВИО СВЕ: Путин дао интервју слепој девојци којој је дозволио да му лице „види прстима“

ODUŠEVIO SVE: Putin dao intervju slepoj devojci kojoj je dozvolio da mu lice „vidi prstima“

25 decembra 2018

VLADIMIR Putin je dao možda svoj najneobičniji intervju.

Sedamnaestogodišnjoj slepoj Regini Parpievoj kojoj je razgovor sa šefom države bio – san.

Putin joj je taj san ispunio. Razgovarao je sa njom punih 20 minuta, nakon što mu je objasnila da bi najviše volela da bude novinar-reporter.

Reginu je u razgovoru interesovalo, pored ostalog, kako je Putin postao predsednik Rusije, da li je njegov posao težak, šta bi voleo da dobije za Novu godinu…

Na samom kraju intervjua, Regina je zamolila šefa države da ga zagrli i da mu prstima dodirne lice.

Putin joj je to dozvolio, a ona je – nakon što ga je „videla prstima“ – rekla: „Vi ste veliki i veoma dobar čovek. A sad znam i da ste veoma lepi“.

On joj je uzvratio rečima: „Baš hvala. Pritatno mi da to čujem“.

Potom su razmenili poklone  Ona je njemu poklonila igračku (psa) koju je sama napravila, a on njoj – gadžete i karte  za koncert.

KOMENTARI11 komentara

 1. Deda Micko says:

  Koji kic, pa ovoga se ni Tito nije setio. Titoizam zivi jos jedino u Rusiji.

  • mijo says:

   Zivi i u tvojoj glavi.Dobro ga pamtiš jer si mu bio vjeran.Takvo upoređenje je kao da si uporedio ANĐELA i sotonu.Odnosno ANĐELA i tebe.Eto da ti približim.

   • Deda Micko says:

    Ovakvo samoreklamerstvo je dno dna, odsustvo ukusa, praviti sebi reklamu na taj nacin je odvrtatno, e sad ako ti u tome vidis andjeoski podvig, pa i to je stvar ukusa. To ti niko ne moze zabraniti, ne znam otkuda tvoja histerija. Da li bi hteo da i ti opipas Putinovu facu, reci iskreno? Svi lideri su isti i svi se sluze populistickim stosevima kako bi ganuli narod. Putin nije ni bolji ni gori od ostalih. A mogao je biti bolji da ima ukusa i makar malo skromnosti,sto ocigledno nema.

    • Slobodanka says:

     Može da se shvati i kao: Aha, od slepe osobe sigurno može da dobije ocenu "lep". Kako se mi nismo tog dosetili? Šalu na stranu, ali njegov posao iziskuje da kontaktira sa što više svojih gradjana, od njega očekuju posvećenost domaćim temama i socijalnim temama i to ne samo kroz intervjue nego i kroz mere koje on u svojstvu predsednika predlaže vladi, parlamentu, itd. Ujedno od građana direktno čuje šta očekuju, čime su nezadovoljni, može da čuje i zanimljive predloge, tako da tajkuni i službenici raznih državnih institucija i ostali imaju svoje brige šta sve može da snimi i smisli agent Vladimir.

  • Velika Metla says:

   Deda,opet si se "naljuljao" šljive,a?:::))) Šta ima loše u tome da svaki predsednik uradi ovako nešto ovakvim ljudima? Jedina korist od njihovog slepila im je ta što ne vide,i ne gledaju kao mi svakodnevno,ovo zlo od sveta! S te strane blago njima!

 2. Deda Micko says:

  Nisam se uopste naljuljao, ali sljivovicu volim vise od Putina jer sam Srbin staroga kova. Vi novotarci vise volite Putina nego majku rodjenu, razlika je medju nama velika.

  • mirkula says:

   Deda Mićko, ne znam da li si stvarno deda ili ne, ali ja stvarno jesam i po potomstvu i po godinama (preko 80, koliko da se zna). A kolioko da znaš i ti, smatram da treba da te je stid što uopšte pominješ tita (namerno malo slovo) i Putina u istoj rečenici. Ja sam taj Srbin stare generacije koji poštuje i voli Putina jer znam i vedeo sam, a verujem si i ti očevidac (ako si stvarno deda) šta je sve učinio tito srpskom narodu od "oslobođenja" (bolje reći od porobljavanja) pa do 1948 i dalje, a šta Putin od dana kad je stupio na vlast do danas. Jedinu paralelu koja bi bila stvarno istinita je tito-staljin. Ako nisi očevidac onda bolje zaveži jer tvoje znanje se svodi samo na ono što ti dnevna štampa servira! Ne samo ti nego svi koji vide spas na zapadu, bez obzira odakle! Žto se dece tiče - tek tu si došao do dna! Po tvome trebalo bi da se ukine Brajeva azbuka za slepe jer oni samo "pipanjem" mogu da dobiju predstavu o fizičkom obliku i stanju objekata, u ovome slučaju slova koja čitaju, odnosno lica predsednika. I naravno, zabraniti odmah svoj deci sveta želje da lično vide predsednike, glumce... i taman posla da se tzako nešto pojavi u štampi.

   • Deda Micko says:

    Prezirem Zapad, ali to ne znaci da volim dve sto dolazi sa Istoka. Smatram da je velika stvar ako neko brine o slepima, ali nije lepo da na tudjoj nesreci podize svoj politicki rejting. Stvar ukusa, sta si zapenusio. Neverovatna je nesreca naseg sveta koji bi da ti oko iskopa ako samo imas drugacije misljenje ili ukus. Cudim se da kod nas nema i vise slepih. Time bi i Putinov kult dobio jos vise na snazi. Naravno da se Tito i Putin razlikuju u mnogim stvarima, ali su u populistickom samoreklamiranju veoma slicni, takvi su skoro svi vladari i to znaju deca u skoli, samo ne znaju prepametni komentatori. Dve osobe mogu biti razlicite, a imate neke osobine iste ili slicne. Nista novo, vec vidjeno.

   • Deda Micko says:

    Mirkula, imas 80 godina, a jos uvek se zaljubljujes u politicare. Treba to moci. Ostao si na nivou neke siparice u razumevanju zivota i politike posebno. Zanima me sta mislis o Lenjinu i Staljinu? Da li i njihove slike drzis pod jastukom?

    • mirkula says:

     Interesantno, pišem ćirilicom a uredništvo to štampa na latinici. Bravo takvom uredništvu, stvarno se brzo modernizuju na štetu srpskog pisma. Da se vratiom na slepu devojčicu: U članku lepo piše da je devojčica zamolila Putina da joj dozvoli da ga zagrli i da mu prstima dodirne lice. Nisam ja nigde zapenušio, deda Mićko, baš na protiv, ja sam samo objasnio zašto slepe osobe moraju da opipaju predmete da bi saznale o njima stvari koje mi, Božjom milosti, možemo videti golim okom. To je sve! Samim tim tvoje pitanje (ne meni) "da li bi i ti hteo da opipaš Putinovu facu" ne spada baš u veoma inteligentna! Možda bi čovek i hteo da je, ne daj Bože, slep! Sad najvažnije pitanje je: da li je Putin lično dao nalog da se takva devojčica pronađe i trenira za taj susret, da li je ona lično sama pronašla način da stupi u vezu sa njime, da li je to aranžirao njegov struni štab, da li je... itd. Ima tu bezbroj mogućnosti. I jedino ako se uspostavi da je to bila NJEGOVA inicijativa imaš pravo da tvvrdiš da je dotakao dno - sve drugo je samo pretpstavka i špekulacija da bi se neko ocrnio. Koliko li smo se samo načitali i naslušali takvih tvrdnji o Srbima u ratovima tokom raspada Jugoslavije, pa čak i danas. Takođe i tvoji komentari o meni; niti me znaš niti si čuo o meni a već znaš da sam zaljubljen u političare, da sam na nivou šiparice u nekim shvatanjima i pitaš čije slike čuvam pod jastukom. Slatko me je nasmejala bistrina tvoga uma ali ću ti ipak odgovoriti. Imao sam 10 godina kad se Drugi svetski rat završio. Pošto sam proglašen da sam iz familije kulaka, rano sam naučio da budem veoma oprezan vodim računa šta i pred kime pričam ako neću da završim u zatvoru. Od tada pa do danas držim se toga tako da niko nema pojma kakav je moj politički stav jer se ne izjašnjavam. Ali to nikako ne znači da nemam mozak i da ne umem da razmišljam. Idem na glasanja i glasam za koga mislim da je ispravan a ne po partijskoj liniji, niti pripadam bilo kojoj partiji. Što se tiče šiparice, možda "šiparac" pošto mi je u ovim godinama malo kasno da menjam pol, (to je sad u modi, zar ne?) Slike? U kući imam ikone (slike) Isusa Hrista, Presvete Bogorodice, Tajne Večere, slavsku Sv. Đorđa (Đurđic) i Sv. Savu, zatim kopiju Kosovske Devojke, generala Draže Mihailovića i članova uže i šire familije. To je sve! Ništa ispod jastuka (voleo bih da nekako nikne pun džak para, al' neće, pa neće). A mene uopšte ne intersuje šta ti imaš, kakav si kao čovek i koga voliš ili ne voliš, ja sam svoj stav već oformio na osnovu ovih nekoliko razmenjenih mišljenja. I na kraju, ne znam da li veruješ u Boga ili ne, ali pozdraviću te sa našim tradicionalnim pozdravom HRISTPOS SE RODI! VAISTINU SE RODI!

 3. Cetnik says:

  Kamo srece da je ovo sve sto bi predsednici svih zemalja imali da rade. Ovo moze samo u zemlji blagostanja a ne u varvarskim zemljama koje samo prete i podizu namete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *