Oduzimanje pasoša Lazareviću?

Oduzimanje pasoša Lazareviću?

20 фебруара 2014

lazTužilaštvo za organizovani kriminal nakon višesatnog saslušanja Branka Lazarevića predložilo oduzimanje pasoša i zabranu sastajanja sa „određenim licem“.

Kako je za B92 rekao tužilac Miljko Radisavljević, očekuje se da će sudija o tom predlogu danas doneti odluku.

„Lazarević je saslušan povodom krivične prijave protiv njega i još dva lica za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i odavanje službene tajne. Izneo je svoju odbranu i odgovarao je na postavljena pitanja“; rekao je Radisavljević.

Tužilac je rekao da se protiv bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića i sadašnjeg otpravnika poslova u ambasadi u Atini vodi takozvani skraćeni postupak, a da će se u nastavku predistražnog postupka sprovesti još neke dokazne radnje.

Zatim će se, na osnovu tih rezultata i policijskog rada, doneti odluka po krivičnoj prijavi u odnosu na sva priajvljena lica, precizirao je Radisavljević.

Lazarević, koji je prema navodima medija osumnjičen za veze sa Darkom Šarićem, saslušavan je juče od deset sati do kasno uveče u Upravi kriminalističke policije i Specijalnom tužilaštvu, nakon čega mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je da političke stranke ne treba da se mešaju u istragu i eventualni proces protiv Branka Lazarevića.

„To treba da rade ljudi koji su za to plaćeni i čiji je to posao. Svi koji su se bavili kriminalnim radnjama u ovoj zemlji treba da odgovaraju“, rekao je Stefanović. Upitan kako će saslušanje Lazarevića uticati na odnos izmedju SNS-a i SPS-a Stefanović je rekao da ne zna, i da se ne bavi radom pravosudnih organa, već samo insistira da ti organi rade svoj posao. „Aleksandar Vučić i SNS su pokazali na primeru sopstvenog poslanika da partijska knjižica neće nikoga štititi, i nadam se da će to biti praksa koja će zauvek važiti u Srbiji“, rekao je Stefanović.

Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović ocenio je da se saslušanje bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića Branka Lazarevića u ovom trenutku može razumeti samo kao udar SNS-a na SPS.

(B92)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u