ОДВИЈА СЕ ПАКЛЕНИ ПЛАН: Ево ко су мигранти у БиХ

ODVIJA SE PAKLENI PLAN: Evo ko su migranti u BiH

17 maja 2020

O ulasku migranata u BiH i problemima koje prave – ćuti se. O ovoj temi nisu hteli da se izjasne ni ambasador BiH u Pakistanu, Sakib Forić, ali ni ministarstvo inostranih poslova.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ne čudi to što političko Sarajevo ćuti i sve u vezi s migrantima gura pod tepih:

– To lančano povlači odgovornost do samog rata. Kako su davana dokumenta? Ko je dolazio u ovu državu? Ko je bio na čelu kojih institucija ili koji ministar u to vreme? Kako su se obreli neki ovde? Kako su se oni koji su se obreli u BiH ođednom našli u velikim svetskim terorističkim napadima – upitala je Cvijanovićeva.Primer za to je Pakistanac Halid šeik Muhamed koji je s kuvajtskim dokumentima ratovao u BiH, a nakon toga, sa BiH državljanstvom, 11. septembra 2001. godine organizovao teroristički napad u Americi. Zbog toga stručnjaci za bezbednost upozoravaju da se ne smeju potceniti migranti iz ove zemlje.

– To su pakistanski vojnici. Oni prave dugoročnu strategiju. Na ovaj način su sovjetsku Crvenu armiju izbacili iz Avganistana talibanskim pokretom. Ako ima države BiH treba da vidi leđa pakistanskom ambasadoru i treba od Pakistana da dobije podatke o 3.000 ljudi sa lažnim identitetom – poručio je ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

Isti stav u aprilu je izneo ministar bezbednosti Fahrudin Radončić. Najavljujući početak deportacije migranata u zemlje iz kojih dolaze posumnjao je tada da Pakistan neće sarađivati.

– Ako odbiju da sarađuju, ja ću tražiti da se pakistanski ambasador proglasi personom non grata u ovoj zemlji – poručio je Radončić.

Međutim, dan kasnije, ambasador Pakistana, Muhamed Halid Rao, požalio se na Radončića bošnjačkom članu Predsedništva Šefiku Džaferoviću i ministarki inostranih poslova Biseri Turković. Zvaničnici SDA tada su se burno suprotstavili Radončićevom predlogu o deportaciji, pa je ova priča, navodi RTRS, čini se, završena i pre nego što je počela.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Soros je reziser migrantske invazije na Evropu. A njemu niko nista ne moze, ni Putin ni Tramp. Zavrsetak price. Ostaje mu da umre, ali naslednik je vec isplaniran.

  • Miraš says:

   Nemaš obraza ni malčice. EU je nadnacionalna zajednica 27 država Evrope sa preko 447 miliona stanovnika i spada u izuzetno razvijeni i bogati deo sveta. Po čemu je 147 miliona Rusa sa značajno manjim primanjima dužno da čuva EU od priliva migranata? To je posao vlada tih 27 država. Tramp je odmah po dolasku na vlast zaštitio SAD od priliva migranata iz zemalja Bliskog istoka. On je zaštitio svoju državu. Zašto razne Eu-ropske države i institucije EU šuruju za Sorošem i primaju migrante to je samo njihov problem, ali i odgovornost. Metkelovu nisi pozvala na odgovornost, a ona je značajno doprinela ovakvom prilivu migranata.

   • Slobodanka says:

    Ma umna ljepotica iz Srbije moćnu firerku-kancelarku je poštedela, a spopada "savezničke snage" (Rusiju, SAD).

    • Mile says:

     Sida svima baca prašinu u oči, a ona radi i raducka za Merkelovu i Soroša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *