ОЕБС: „Избори у Србији покрадени!“

OEBS: „Izbori u Srbiji pokradeni!“

26 avgusta 2016

izbori 34364Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića saopštio je da je Misija Oebs koja je posmatrala parlamentarne izbore u Srbiji 24. aprila, u konačnom izveštaju iznela brojne nepravilnosti ovog procesa.

To je, kako kažu, potvrda svega što je pokret govorio – da je Vučić, uz zloupotrebu državnih resursa, kontrolisane medije i naknadno „štimovanje“ ponavljanja izbora, manipulisao izbornom voljom građana i isfabrikovao izborni rezultat.

– Oebs je od neregularnosti naveo zloupotrebu državnih funkcija, pritisak SNS-a na birače, naročito zaposlene u javnom sektoru, kupovinu birača raznim oblicima socijalne pomoći, tajnost biračkog spiska, nedostatak transparentnosti u procesu registracije birača, neregularno čuvanje džakova sa glasačkim listićima čak i po privatnim kućama predsednika biračkih odbora iz SNS-a – navodi DJB delove izveštaja u kojem je primećena i pristrasnost medija i sveprisutna autocenzura.

Najzanimljivije je, kažu, da je misija Oebs utvrdila da je Republička izborna komisija „štimovala“ gde će ponoviti izbore i to tako što je prihvatila nezakonitu „metodologiju“ predsednika Republičkog zavoda za statistiku da greške sortira na „teške“ i „manje“.

(Vesti-online)

KOMENTARI6 komentara

 1. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Znaci da je maestro cuvenih usana svoje odvrngulio... Ostaje da se vidi dramaticnost kraja, uz naravno neizvesne "nove" jahace obenadjenog i sludjenog naroda. Ko je onaj ko ce patkom na skupstinu, itd... A o tome zbog cega bas sada i bas ovaj put OEBS sve obelodanjuje naravno nista! Propalo je u ovoj jadnoj Srbijici sve, od zdravstva i obrazovanja, preko privrede... SANU i SPC cute, kao da su placeni za to. OPSTA NARKOZA!

 2. Vera Nastasović says:

  Eh, šta sve treba, a neće se dogoditi. I sa ovim će biti kao i sa mnogo drugih stvari ranije. Tresla se gora, rodio se miš. Neće SNS-u i Vučiću prifaliti ni dlaka sa glave.

 3. dragan says:

  u startu su ukradena 400,000 glasova,kako.7,200,000 ima popisanih stanovnika,a upisanih sa pravom glasa 6,800,000 znaci da ima 400,000 mladjih bez prava glasa a sve statistike pokazuju da ima nesto preko 800,000 bez prava glasa.

  • robokap says:

   Mnogo ti je loša računica.Kad IZGUGLAŠ Republićki zavod za statistiku dobijaš procenu da je SRbija početkom 2016 imala oko 7.056.000. Stanovnika .Godišnje se rodi oko 62.000 dece oa to pomnoži sa 17 godina daje cifru od 1.054.000.Maloletnika u SRBIJI što daje da je moguć broj birača u SRBIJI 6.000.000.Kad od ovog broja odbiješ bar 150.000. Umrlih koji se i dalje vode kao živi, Bar 50.000 kojima se gubi trag iz biračkih spiskova,tome dodaš još minimum 100000 raseljenih sa Kosova koji su se prijavili gde trenutno žive a mnogi imaju duple prijavei navodno žive još na Kosovu----Umiljato jagnje DVE ovce Sisa.,Bar još 100000 koji se još vode da žive u srbiji a otišli su u inostranstvo.pa bar još 300000 državljana Srbije po belom svetu kojima se raznoraznim smicalicama onemogućava glasanje dolazimo do SUMASUMARUM--- nemamo više od 5.500.000 koju mogu da glsaju.a RIK tvrdi da takvih ima oko 6.700.00 .Znači imamo 1.200.00 LAŽNIH BIRAČA.od kojih je bar P O L O V I N A glsala za VUČIĆA:E to je prava istina.

   • vlada says:

    Blizu si. Po ovom izvoru broj stanovnika ispod 18 godina je oko 1,3 miliona. http://www.indexmundi.com/serbia/age_structure.html

 4. dejan says:

  srbiju unistavaju od 2000 godine TZV KAPITALISTI KOJEKAKVI EVROPJECI I TA SRANJA A RADNIK NEMA NISTA S 220 EVRA ZIVI KAO STOKA JEBES TAKAV ZIVOT I ZEMLJU.LICNO SUMNJAM DA CE SE U SRBIJI NESTO PROMENITI TKO MOZE NEK BEZI VAN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *