ОЕБС: „Избори у Србији покрадени!“

ОЕБС: „Избори у Србији покрадени!“

26 августа 2016

izbori 34364Покрет Доста је било Саше Радуловића саопштио је да је Мисија Оебс која је посматрала парламентарне изборе у Србији 24. априла, у коначном извештају изнела бројне неправилности овог процеса.

То је, како кажу, потврда свега што је покрет говорио – да је Вучић, уз злоупотребу државних ресурса, контролисане медије и накнадно „штимовање“ понављања избора, манипулисао изборном вољом грађана и исфабриковао изборни резултат.

– Оебс је од нерегуларности навео злоупотребу државних функција, притисак СНС-а на бираче, нарочито запослене у јавном сектору, куповину бирача разним облицима социјалне помоћи, тајност бирачког списка, недостатак транспарентности у процесу регистрације бирача, нерегуларно чување џакова са гласачким листићима чак и по приватним кућама председника бирачких одбора из СНС-а – наводи ДЈБ делове извештаја у којем је примећена и пристрасност медија и свеприсутна аутоцензура.

Најзанимљивије је, кажу, да је мисија Оебс утврдила да је Републичка изборна комисија „штимовала“ где ће поновити изборе и то тако што је прихватила незакониту „методологију“ председника Републичког завода за статистику да грешке сортира на „тешке“ и „мање“.

(Вести-онлине)

KOMENTARI6 коментара

 1. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Znaci da je maestro cuvenih usana svoje odvrngulio... Ostaje da se vidi dramaticnost kraja, uz naravno neizvesne "nove" jahace obenadjenog i sludjenog naroda. Ko je onaj ko ce patkom na skupstinu, itd... A o tome zbog cega bas sada i bas ovaj put OEBS sve obelodanjuje naravno nista! Propalo je u ovoj jadnoj Srbijici sve, od zdravstva i obrazovanja, preko privrede... SANU i SPC cute, kao da su placeni za to. OPSTA NARKOZA!

 2. Vera Nastasović says:

  Eh, šta sve treba, a neće se dogoditi. I sa ovim će biti kao i sa mnogo drugih stvari ranije. Tresla se gora, rodio se miš. Neće SNS-u i Vučiću prifaliti ni dlaka sa glave.

 3. dragan says:

  u startu su ukradena 400,000 glasova,kako.7,200,000 ima popisanih stanovnika,a upisanih sa pravom glasa 6,800,000 znaci da ima 400,000 mladjih bez prava glasa a sve statistike pokazuju da ima nesto preko 800,000 bez prava glasa.

  • robokap says:

   Много ти је лоша рачуница.Кад ИЗГУГЛАШ Републићки завод за статистику добијаш процену да је СРбија почетком 2016 имала око 7.056.000. Становника .Годишње се роди око 62.000 деце оа то помножи са 17 година даје цифру од 1.054.000.Малолетника у СРБИЈИ што даје да је могућ број бирача у СРБИЈИ 6.000.000.Кад од овог броја одбијеш бар 150.000. Умрлих који се и даље воде као живи, Бар 50.000 којима се губи траг из бирачких спискова,томе додаш још минимум 100000 расељених са Косова који су се пријавили где тренутно живе а многи имају дупле пријавеи наводно живе још на Косову----Умиљато јагње ДВЕ овце Сиса.,Бар још 100000 који се још воде да живе у србији а отишли су у иностранство.па бар још 300000 држављана Србије по белом свету којима се разноразним смицалицама онемогућава гласање долазимо до СУМАСУМАРУМ--- немамо више од 5.500.000 коју могу да глсају.а РИК тврди да таквих има око 6.700.00 .Значи имамо 1.200.00 ЛАЖНИХ БИРАЧА.од којих је бар П О Л О В И Н А глсала за ВУЧИЋА:Е то је права истина.

   • vlada says:

    Blizu si. Po ovom izvoru broj stanovnika ispod 18 godina je oko 1,3 miliona. http://www.indexmundi.com/serbia/age_structure.html

 4. dejan says:

  srbiju unistavaju od 2000 godine TZV KAPITALISTI KOJEKAKVI EVROPJECI I TA SRANJA A RADNIK NEMA NISTA S 220 EVRA ZIVI KAO STOKA JEBES TAKAV ZIVOT I ZEMLJU.LICNO SUMNJAM DA CE SE U SRBIJI NESTO PROMENITI TKO MOZE NEK BEZI VAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u