ОЕБС: Кијев премешта комплексе С-300 у Донбасу

ОЕБС: Кијев премешта комплексе С-300 у Донбасу

15 новембра 2018

Специјална посматрачка мисија ОЕБС-а у Украјини уочила је пребацивање комплекса С-300 у области Володарског у Донбасу, изјавио је стални представник Русије при ОЕБС-у Александар Лукашевич.

Према његовим речима, Кијев грубо нарушава тачку Минског споразума о повлачењу тешког наоружања и оквирну одлуку Контакт групе о повлачењу снага и средстава од 21. септембра 2016. године.„Од 1. до 12. новембра посматрачи специјалне мисије ОЕБС-а су уочили 24 јединице војне технике Оружаних снага Украјине у зони повлачења. Око линије разграничења поново се довлаче ракетни комплекси ’Бук‘. Пронађени су 8, 9. и 12. новембра у области Петропавловке, Новоалександровке и Шавченка“, казао је Лукашевич на заседању Сталног савета ОЕБС-а.

Он је навео да су уочени и комплекси С-300, чије је пребацивање мисија ОЕБС-а спречила у области Володарског 12. новембра. У складиштима Оружаних снага Украјине, према рачуници посматрача, недостаје 130 јединица украјинске војне технике, додао је он.

„Шестог новембра посматрачи су видели украјинско оклопно возило у Золотом. Договор о повлачењу снага у станици Луганској и даље остаје само слово на папиру, иако је мисија утврдила потребне услове за то више од 55 пута“, упозорио је амбасадор.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u