OEBS MAŽE OČI: Nema fašista u Kijevu, na Krimu se krše ljudska prava

OEBS MAŽE OČI: Nema fašista u Kijevu, na Krimu se krše ljudska prava

17 maja 2014

UkraineIzveštaj posmatračke misije OEBS-a o Ukrajini grubo iskrivljuje stanje stvari u toj zemlji, izjavio je Konstantin Dolgov, specijalni predstavnik MSP RF za ljudska prava. U dokumentu nema ni reči o brutalnoj diktaturi Kijevske hunte i fašističkom teroru u čitavoj Ukrajini, ali se zato spominje navodno “kršenje ljudskih prava na Krimu”.

Prema njegovim rečima u dokumentu se ignorišu činjenice da Kijev grubo krši osnovna ljudska prava, uključujući pravo na slobodu izražavanja mišljenja.

On je naglasio da je iz izveštaja takođe izostala inforamcija o porastu neonacizma, ksenofobije, ultranacionalizma i antisemitizma u Ukrajini.

Umesto toga autori bez dokaza ukazuju na imaginarna kršenja ljudskih prava u ruskoj republici Krim i jugoistočnim regionima Ukrajine, naglasio je diplomata.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miloš says:

    Šta drugo očekivati od OEBS-a ?

  2. Za Srbiju says:

    To je politički izveštaj za američke ciljeve, jer su UN finansirane od USA. Sve smo ovo i sami prošli. Gadljivo je i odvratno je, kako se ponaša najmoćnija svetska organizacija. Imaju isti tretman za Ruse i Srbe. Nadam se da smo i mi i Rusi shvatili. PS UN štiti krupni kapital i korporacije koje se nazivaju "ubice čovečanstva", kao što je Monsanto. Uvele su Codex Alimentarius, štite farmaceutski lobi i smrtonosnu vakcinaciju, provode projekt Eugenike nad svetskim stanovništvom. Veruje se da deca nacista iz 2.svet. rata, vode politiku UN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *