ОФАНЗИВА СРБИЈЕ! До краја године још ПЕТ ДРЖАВА повлачи признање независности Kосова

OFANZIVA SRBIJE! Do kraja godine još PET DRŽAVA povlači priznanje nezavisnosti Kosova

5 novembra 2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će do kraja godine „četiri-pet“ država u svetu povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Reagujući na izjavu američkog izaslanika Metjua Palmera o riziku da Srbiji budu uvedene sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme Dačić je kazao da nema osnova za uvođenje sankcija:

– Nismo glupi da ne znamo šta je dozvoljeno.Komentarišući navode da je u kontaktu sa liderom Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergejem Trifunovićem i da je spreman na saradnju sa opozicijom, Dačić je ocenio da je suština tih optužbi da se „slomi naš otpor kad je reč o pitanju Kosova“.

– To je nebitna tema. Ko je taj Sergej Trifunović da se ja njemu pravdam? Dragana Đilasa nisam video od kad sam postao ministar. Očigledno je plan da ceo taj front bude usmeren ka tome da slomi naš otpor kada je reč o Kosovu i Metohiji. Oni rade protiv Vučića, a ne protiv mene, ali im je manje rizično da napadaju mene nego Vučića – kazao je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. frenki says:

    Niska banja. jeeedan dva tri, cetriiii pet sest, seeedam osam,deevet deset.

  2. Baja says:

    Ajde Dačo, ,opravdaj koferče...ima još državica koje mogu da povuku priznanje...samo cepaj !!!

  3. Slobodanka says:

    Povlačenjem priznanja tkzv. Kosovu se stavlja do znanja da ne može da insistira na više od široke autonomije, a s druge strane nabavkom naoružanja stavlja im se do znanja da ne mogu da računaju sa nasilnim rešenjem. Rusija je fino stavila do znanja da ako zatreba ona je tu za 3 sata pa sad ako hoće da im budu polomljeni zubi to je njihov izbor i to prilično glup. Od EU nema ni otvaranja pristupnih pregovora sa EU za Severnu Makedoniju i Albaniju, a za tkzv. Kosovo nema ni vizne liberalizacije. Najviše računaju sa podrškom SAD.a, ali od pomoći SAD-a izvisiće slično kao irački kurdi i sirijski Kurdi. Od NATO-a ovaj put dobiće ćorak, a ne pomoć. Crni orlići su visoko uzleteli, ali na kraju biće im "Ko visoko leti nisko pada". Ili "Ko dva zeca vija, neće uloviti nijednog" , a oni bi hteli da dobiju bar tri stvari: priznanje Srbije, da se sjedine s Albanijom i da budu članica EU. Zapravo oni bi da ulove tri zeca. Ama, malo morgen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *