Официр ЦИА јасно ПОРУЧИО: „Украјинска војска је у НАТО-у, она је највећа после америчке и спремали су је за рат са Русијом“

Oficir CIA jasno PORUČIO: „Ukrajinska vojska je u NATO-u, ona je najveća posle američke i spremali su je za rat sa Rusijom“

29 jula 2023

Zapad je pre mnogo godina počeo da sprovodi plan pretvaranja Ukrajine u marionetu za rat sa Rusijom, uveren je bivši službenik američke Centralne obaveštajne agencije Lari Džonson.

Kako je Džonson podsetio u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru, u okviru ovog plana, NATO i SAD redovno održavaju zajedničke vežbe sa Kijevom od 2015. godine. Ukrajina je i tada zapravo bila članica NATO – i imala je najveće oružane snage u okviru alijanse posle Amerike, naglasio je bivši obaveštajac.Za Zapad je smisao svega ovoga da se napravi politička predstava. Na kraju krajeva, ljudi premalo obraćaju pažnju na celu ovu temu koristeći Ukrajinu kao marionetu za borbu protiv Rusije.

Sprovođenje takvog plana počelo je pre mnogo godina: 2014. zbačena je vlada Ukrajine koju podržava Rusija i na vlast je stavljena vlada koju podržava Zapad, tada su počeli napadi na Donbas.

Rusi su odgovorili pružanjem pojačanja preko, ako se dobro sećam, organizacija kao što je Vagner grupa i borili su se sve dok borbe nisu došle u ćorsokak.

Ali svake godine od 2015. i 2016. kao i 2017. godine, NATO i američka evropska komanda su izvodile vežbe sa Ukrajinom. Za šta? I onda, iako Ukrajina zvanično nije članica NATO-a, de fakto je njen deo – smatra se da je član kluba, iako nema klupsku kartu, nema lični ormarić, i ne može ući u NATO.

To je, zato što što je ukrajinska vojska bila najveća sila u NATO posle američke, imala je čak i više trupa od Turske. A Ukrajina, Turska i Sjedinjene Države zajedno čine 80 odsto ukupne snage koju je NATO sposoban da upotrebi u slučaju mogućeg sudara sa neprijateljem.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vlada Zelenchich says:

    i opet ste pre slabi za Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *