Oficir Kosova za vezu podneo ostavku zbog Tačija

Oficir Kosova za vezu podneo ostavku zbog Tačija

19 juna 2013

Ljuljzim PeciSamo dva dana pošto je stupio na dužnost, prištinski oficir za vezu s Beogradom Ljuljzim Peci već je podneo ostavku. Razlog je nesaglasnost sa izjavama premijera samoproklamovanog Kosova, Hašima Tačija, saznaje RTS. On je naveo da je ostavku podneo jer ga je Tači kritikovao zbog izjava medijima „da se normalizacija odnosa može očekivati tek kada Srbija prizna Republiku Kosovo, prenose prištinski mediji“.

Kako javljaju prištinski mediji, Ministarstvo spoljnih poslova i premijer Kosova su predložili da Ljuljzima Pecija u Beogradu zameni Valdet Sadiku dosadašnji ambasador Kosova u Hrvatskoj. Beograd i Priština razmenili su oficire za vezu u ponedeljak u podne, pošto je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Ljuljzim Peci u Misiji EU u Beogradu.

Prištinski oficir za vezu razloge za ostavku izneo je u pismu predsednici Kosova Atifefiti Jahjagi, prenose prištinski mediji. Peci se po preuzimanju dužnosti obratio novinarima, poželevši im „dobar dan“ na srpskom, albanskom i engleskom, a zatim je obraćanje nastavio na srpskom. „Ovo je veoma značajan dan što se tiče normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Očekujem otvorenu i dobru saradnju srpskih državnih institucija i ovde sam da dam svoj prilog normalizaciji odnosa između naše dve zemlje“, rekao je Peci, a prenosi RTS.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *