ОФИЦИР МИ5 ТВРДИ: Знам ко је организовао нападе у Паризу! (ВИДЕО)

OFICIR MI5 TVRDI: Znam ko je organizovao napade u Parizu! (VIDEO)

14 januara 2016

Shayler-Main-630279Bivši britanski špijun, Dejvid Šejler (49), objavio je snimak na Jutjubu u kom tvrdi da ima dokaza koji upućuju da napade u francuskoj prestonici nisu počinili džihadisti.

On je naveo da su za napade 13. novembra odgovorne „mračne sile“ povezane sa zapadnim obaveštajnim službama.

Nekoliko godina pre nego što je Edvard Snouden napustio američku Nacionalnu bezbednosnu agenciju (NSA) i objavio poverljive podatke o njihovim špijunskim tehnikama, Šejler je dao ostavku u MI5 nakon 5 godina službe.

On je zatim objavio niz podataka o operacijama MI5, pa i informaciju da je MI6 bio umešan u pokušaj atentata na libijskog lidera Gadafija 1996. godine.

On je takođe naveo da su obaveštajne službe unapred znale za eksplozije u Bišopsgejtu 1993. i izraelskoj ambasadi 1994. godine, te da su mogle to da spreče.


Kada je objavio sve te podatke 1997. godine, Šejler je pobegao u Utreht u Holandiji, a odatle kasnije u Francusku, gde je živeo od 1998. do 2000. godine.

Šejler je rekao da postoji nešto mračno u nizu događaja koji su se odigrali u Parizu na 13. novembar.

„Za sve je okrivljen ISIS, mada ima obeležja operacije Gladio“, rekao je on.

Operacija Gladio je bila tajna operacija NATO-a u Italiji za vreme Hladnog rata koja je imala za cilj da pripremi i sprovede oružani otpor u slučaju invazije država Varšavskog pakta.

Tvrdnje o tome da su oficiri NATO-a sprovodili tajne operacije u Italiji za vreme Hladnog rata se ispituju u Švajcarskoj i Belgiji.

Šejler je u svom snimku takođe naveo da je dvosatna opsada francuske policije uoči napada bila iscenirana i da ima jako malo snimaka o tim događajima.

„Ostavili su ličnu identifikaciju. Oni su sigurno bili obučeni da ne ostave identifikaciju i svako ko poveruje u tu priču mora biti izuzetno naivan“, rekao je on.

On nije jedini koji veruje da ISIS nije sproveo terorističke napade u Parizu, već da je u pitanju posao iznutra.

Međutim, ima i mnogo onih koji se ne slažu s tim.

Jedan od njih je rekao: „Ne pokušavajte da se raspravljate sa ovim teoretičarima zavera… oni ne mogu da pojme činjenicu da postoje spoljne sile kojima smeta Zapad“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Znam i ja! Sve teroristicke akcije po svetu i kod kuće organizuju clanice NATO pakta.

  2. Harry Neron says:

    Engleska varijanta Dejana Lučića, radio neko kratko vreme u engleskom unutrašnjem bezbednostnom sustavu ( MI5 se brine za bezbednost unutar države) i popio sve znanje i iskustva i unutrašnjih i međunarodnih bezbednostnih pitanja iako se sa međunarodnim bezbednostnim pitanjima nije ni bavio.

  3. JA i JA says:

    Neznam zasto ne izadju i otkriju konkretno kazu ko je po imenu organizacije i drzave da se prekine ovaj terorizam i da gine i ispasta neduzan narod oni mi sle da su sakrili epa nisu nama je to jasno i pre [OSAME BIN LADENA ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *