ОГЛАСИЛА СЕ АМЕРИКА: „Пратимо ситуацију“

OGLASILA SE AMERIKA: „Pratimo situaciju“

2 novembra 2021

SAD prate situaciju na rusko-ukrajinskoj granici u vezi sa izveštajima o „neobičnoj aktivnosti“ Rusije, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi.„Znamo za izveštaje o neobičnoj vojnoj aktivnosti Rusije u blizini Ukrajine, nastavljamo da se konsultujemo sa partnerima i saveznicima o ovom pitanju. Ne mogu da govorim o namerama Rusije, ali pratimo situaciju tom u regionu, kao i uvek“, rekao je Kirbi na brifingu.

On je naglasio da će svi koraci ka eskalaciji ili agresivna dejstva izazvati zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država.

List „Vašington post“ javio je 30. oktobra da američki i evropski zvaničnici izražavaju zabrinutost jer, navodno, prate prebacivanje dela ruskih snaga ka granici sa Ukrajinom. Zapadne zemlje posebno su počele da primećuju ovo premeštanje poslednjih nedelja nakon što je Rusija sredinom septembra završila velike vojne vežbe sa Belorusijom „Zapad 2021“, navodi se u članku.

Međutim, Ministarstvo odbrane Ukrajine demantovalo je u ponedeljak medijske informacije o povećavanju grupa Oružanih snaga Rusije u blizini ukrajinske granice nakon završetka rusko-beloruskih vežbi „Zapad 2021“.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom.

Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

KOMENTARI5 komentara

 1. Beli Orao says:

  Ukre svrbu guziica a i njihove huškače , čini mi se da će ovdje da počne i nestanak ukrajine ! Ko ju je stvorio taj će je i uništiti !

 2. Beli Orao says:

  Ukre svrbi guzica a i njihove huškače , čini mi se da će ovdje da počne i nestanak ukrajine ! Ko ju je stvorio taj će je i uništiti !

 3. Nikola says:

  Oni svoju vojsku rasporedili po celom svetu, a rusima ne dozvoljavaju da raspoređuju svoje snage na svojoj državnoj teritoriji. Dokle ide njihova bahatost i cinizam?

 4. Ovcoizovani covid idioti says:

  Samo nek su Rusi krenuli da ratuju, pocistice sve te anglo, cionisticke,germanske,vatikanske fasiste,jos i Kina vojno da krene da cisti J.Aziju i Cemeriku za zapadne strane bilo bi veoma, veoma dobro.

  • Ivana says:

   A "hrabri" Srbi da krenemo očistiti privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu. Ili i dalje pratimo parove i ostala zaglupljivanja i onako lakovernih Srba?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *