ОГЛАСИЛА СЕ И РЕПУБЛИКА СРПСКА поводом јучерашњег хапшења Давидових родитеља

OGLASILA SE I REPUBLIKA SRPSKA povodom jučerašnjeg hapšenja Davidovih roditelja

26 decembra 2018

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač na vanrednoj konferenciji za medije izjavio je da se do daljeg zabranjuje skup „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine.

Dragan Lukač istakao je na vanrednoj konferenciji da je konferencija sazvana prvenstveno da bi se objasnila jučerašnja dešavanja u Banjaluci.Lukač je rekao da je donesena odluka da se nelegalno okupljanje na trgu više ne može održavati. On je kazao i da su predmeti (Davidova pesnica, fotografije i sveće) uklonjeni u skladu sa zakonom.

„Uz pomoć Komunalne policije donesen je nalog za uklanjanje nelegalnog sadržaja koji se mesecima nalazi na Trgu Krajine“, rekao je Lukač.

Lukač je izjavio i da se na desetine građana Banjaluke žalilo kako ne mogu da koriste Trg Krajine, iako je to javna površina.

„Kao što vam je poznato, nakon devet meseci održavanja jednog skupa koji je bio nelegalan, MUP Republike Srpske nije želio da spreči održavanje skupa sve dok se on održavao na miran i dostojanstven način“, rekao je Lukač.

Međutim, kako je to naveo ministar Lukač, dešavanja na trgu su se pretvorila u suprotnost sa Zakonom.

„Imali smo izbornu godinu, gde su se političari za svoje ciljeve uključili u grupu Pravda za Davida. Usmerevali su grupu u političkom smeru. Nakon završetka izbora, čujemo pozive te grupe na izvršenje krivičnih dela, na pozive da se prema najvišim funkcionerima, da su saučesnici i ubice bez ijednog dokaza za takve tvrdnje. Pokušava se na fizički način da se izaziva policija, da se pljuje po policiji, da se fizički pokušava ući u Palatu predsednika“, rekao je Lukač.

Lukač je ocenio da je Davor Dragičević uzeo sebi za pravo da deli pravdu.

“Uzeo je sebi za pravo da on deli pravdu, uzeo je sebi za pravo da može bilo koga da prozove bilo koga. To niko sebi od građana u Republici Srpskoj nije uzimao za pravo. Pokušali smo da uručimo poziv za saslušanje Davoru Dragičeviću, ali je on odbio da primi svoj poziv. Njegov advokat mu je napravio “medveđu uslugu“ jer mu je sugerisao da ne primi taj poziv. Iz tog razloga policija je pokušala ponovo da mu uruči poziv. On je ignorisao znakove policije, bežao autom kroz čitav grad. Tu je priveden zbog uzimanja izjave. Izvršen je pretres kuće da bi se utvrdilo da li ima oružja jer bili ste svedoci pretnji, morali smo proveriti da li postoji oružje s kojim može da se izvrši krivično delo“, naglasio je on.

Dragičević je uhapšen juče u Banjaluci nakon čega su tokom celog dana građani tog grada protestovali. U međuvremenu je uhapšeno još nekoliko osoba. On je danas pušten na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu.

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ta kukavica od nazovi oca je obična bitanga,koja koristi smrt svojega sina,da bi se obogatio! Sina su ti ubili oni isti koji ti sada plaćaju da kevćeš po Srbskoj,a kad osete da si im korisniji mrtav onda je tvoj mizerni i kukavički nazovi život gotov,bedo!

 2. Rale says:

  Ko krene na Srpsku ne zaslužuje milost.

 3. deda mraz says:

  Ma kome se bre pravdate jer svakom dobro namernom je jasno o cemu se radi i ovaj se ponasa kao sa je centar BL njegovo vlasnistvo i tera pravdu za sina a ako je tako brizan otac mogao se isto tako potruditi da mu sin ne bude narkoman ili da sve uradi da ga izvuce iz kandji drogerasa.

 4. Baracuda says:

  Najgore od svega je da sa ovim slučajem, znači padaju u sjenku svi oni koji su dali živote, invalidi i borci za slobodnu RS ! Dali znači da život jednog dečka, pokoj mu duši, znači više od svih patnji majki, očeva, braće, sestara onih koji su izgubili svoje, onih čije se kosti još uvijek traže ? Majka davida ga je ostavila u njegovoj 12-oj godini i otišla sa novim čovekom za AUstriju, da bi se vratila i pravila skupove "pravda za Davida" ! Zašto svi ti koji manifestuju ne odvoje vlastite financije i ne angažuju pravni tim i tuže onoga koji je kriv za smrt Davida, kako mu otac tvrdi da zna ? Svi su plaćeni da naprave nestabilnost i ne razumijem ni tužilaštvo, a ni policiju zašto su ga hapsili, ako su ga odmah pustili ? On nije iznad zakona i treba odgovarati za svoje ponašanje ! Saobrćajna policija ti naplati kaznu ako si zaboravio upaliti svijetla na autobomilu, ako si prekoračio par kilometara više, zašto se onda ovaj kreten ponaša kako se ponaša ! Zaustavlja hitnu pomoć, on provjerava ko je unutra....mislim da je dovoljno ! Ako su ga hapsili, trebao je ostati par godina da dođe sebi !

 5. Kulak says:

  Sve je jasno o ovom slučaju,samo treba čitati danas hrvatske medije koji slave davora dragičevića kao bojovnika koji je ustao da uništi Srbe i Republiku Srpsku.Kad sam video snimke kako njegove pristalice brutalno premlaćuju policajca u Banja Luci dok leži na zemlji jasno mi je bilo da je davor ustaški igrač.Srpski narod će se dignuti da obrani svoju zemlju,a davora i njegove bandite poslati tamo gde im je i mesto.

  • Za Srbiju says:

   Iz hrvacke organizuju autobuse za Banja Luku, da bi Davor imao podršku. Hrvatima plaćaju 50 eu, a srPskim naivčinama 20 eu po danu. Davida je ubila britanska "tajna" služba, da bi napravili državni udar u RS.

   • Velika Metla says:

    Za Srbiju,pa valjda ti autobusi ne padaju s neba pa pravo u Banjaluku? Nekoliko autobusa dočekati domaćinski s molotovljevim koktelima i završen posao! Ko pusta te autobuse u Srbsku?

  • Nikola says:

   Bravo, lepo rečeno!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *