ОГЛАСИЛА СЕ И РУСИЈА: Где воде трагови КОРОНАВИРУСА и питања за Америку

OGLASILA SE I RUSIJA: Gde vode tragovi KORONAVIRUSA i pitanja za Ameriku

29 marta 2020

RUSIJA ne raspolaže podacima koji bi ukazivali na `američki trag`, odnosno da iza pojave koronavirusa stoje SAD, ali u vezi sa tim postoje pitanja na adresu Sjedinjenih Država – objavilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Tačnije, ovo je „izvor iz MIP RF“ preneo državnoj novinskoj agenciji TASS. I dodatno razjasnio:

„Da bi se na nesumnjiv način moglo utvrditi odakle je virus krenuo, odnosno – gde se pojavio prvi oboleli – potrebna je velika naučna istraga. Zato optužujući ton komentara iz Vašingtona na račun Kine izaziva nedoumice“.Ponovivši da Moskva nema dokaze da COVID-19 treba povezivati sa SAD, isti „izvor“ je dodao:

„Rusija odavno i sa zabrinutošću gleda na vojno-biološke aktivnosti SAD u neposrednoj blizini svijih granica. Drugim rečima: pitanja koja se tiču Sjedinjenih Država zaista postoje“.

Stejt departman je javno pozvao Kinu da prizna da je skrivala početak epidemije u Vuhanu.

U američkom državnom vrhu i dalje insistiraju na „kineskom poreklu COVID-19 i insitiraju da se to unese i u odgovarajuće dokumente UN.

Dve velike američke pravne firme već su tužile Kinu zbog „skrivanja epidemije“, navodeći da je time nanela ogromnu štetu ekonomiji SAD.

Peking zasad nije otišao dalje od tvrdnje da su pripadnici američke vojske, koji su učestvovali na Svetskim armijskim igrama u Vuhanu, doneli zarazu u taj grad sa 11 miliona stanovnika i od traženja da Amerikanci otkriju kada su imali svog „nultog pacijenta zaraženog koronavirusom novog tipa“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *