ОГЛАСИЛА СЕ И РУСИЈА поводом састанка ВУЧИЋ – ПОРОШЕНКО! ЕВО ШТА СУ РЕКЛИ

OGLASILA SE I RUSIJA povodom sastanka VUČIĆ – POROŠENKO! EVO ŠTA SU REKLI

7 jula 2018

Predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova odgovarala je na pitanje u vezi sa posetom Petra Porošenka Srbiji. Ona je tom prilikom izjavila da svaka država ima pramo da razvija saradnju sa drugim državama.Pitanje: Nedavna poseta predsednika Ukrajine Petra Porošenka Srbiji privukla je veliku pažnju srpskoj javnosti. Predsednik Aleksandar Vučić je odgovorao na pitanja novinara, komentarišući ocene te posete koje su se pojavile u nekim medijima, u tom smislu da se ni SAD ni Rusiji podjednako ne dopada to kako je dočekan Petar Porošenko u Srbiji.

Zaharova: Rusiji se nije svidelo kako su dočekali Porošenka u Srbiji?

Pitanje: Dopisnik ruskih medija na Balkanu je dao takvu procenu.

Zaharova: Možda je dao svoju ličnu ocenu? To je naš tradicionalni stav: suvereno je pravo država da razvijaju odnose sa svim državama.  Nikakve negativna ocene samom razvoju odnosa Srbije i Ukrajine sa strane Rusije ne može biti. Mi smo sami usmereni na razvoj odnosa sa Ukrajinom, ukrajinskim narodom. Ne može biti negativnih ocena u vezi sa činjenicom o saradnji između dve zemlje.

Ako su tokom ove posete napravljene neke anti-ruske izjave, naravno, ne možemo ih podržati niti se složiti s njima. Iskreno, mi nismo ni obraćali pažnju ni na to što je tamo izjavio Petar Porošenko.

(Pravda)

KOMENTARI13 komentara

 1. Sančo Pansa says:

  Amerikanci su pritisli Porošenka da dođe u Srbiju i svojim dolaskom unese nered i napravi štetu srpsko -ruskim odnosima... Ništa od toga, još jedan promašaj u nizu američke diplmoatije...

 2. goran says:

  Pa, Rusi odrzavaju Porosenka na vlasti. Sto bi im smetalo to sto je njihov covek popio kaficu sa Vucicem.

  • Velika Metla says:

   Goran,ako je to BAŠ tako kako si napisao zašto onda ne napadnu Rusiju i otmu im ono šta im je inače na "nišanu"(resurse,naftu i gas)? Mogli su je napasti devedesetih godina,jer je tada Rusija bila slaba ekonomski! Nema logike da su Rusi u dilu s "kapicama",a ovamo im vojsku gomilaju na ruskim granicama! Jedino ako "gazda" te vojske nije različit u odnosu na "gazdu" kapica"!

   • goran says:

    Gazda je samo jedan. Inace ne bi bio gazda.

  • Strahinja says:

   'de si "Gorane"... ? :-) Nema te vekovima sa tvojim "pametnim" komentarima...

 3. Velika Metla says:

  Nijedna ozbiljna i normalna država se neće mešati u poslove drugih država,POGOTOVO ako nije pozvana da se umeša bilo vojno,bilo ekonomski! Vidite li narode da su Kinezi počeli osvajati Afriku bez i jednog opaljenog metka? Tako se to radi,saradnja,a ne bombe i "sekirče demokratija"podivljalih i razularenih konjokradica naci-amerikanaca!

  • Sančo Pansa says:

   Slažem se sa Vama da Kina radi obavlja posao na fin način...Slično je radio i Napoleon, narodima koje porobi oplemeni život, ulagao je u školstvo i sprovodio neke mini reforme...Mnogi su se radovali njegovom dolasku...ali NE i Rusi! :) Nema sumnje da Rusija kontroliše ogromno Ukrajinu, ima masu svojih ljudi među Ukrajincima. Porošenku sluša Zapadnjake, ali i Putina preko tajnih njihovih kanala, no, ipak ne može da zaustavi plaćenike i ultra nacionaliste - naciste...U svakom slučaju Zapadnjaci su izduvali u Ukrajini, kao u Gruziji, Siriji, Turskoj, Libiji, i nadam se da će tako biti i u SRBIJI, i da ćemo uskoro najuriti stoku!!!

   • Pastrovic says:

    Bravo!

 4. rajko says:

  I rusi ali i ukrajinci su nasi veliki prijatelji. Ko u to sumnja moze da poseti groblje oslobodioca Beograda i na grobovima procita imena koji su svoje kosti ostavili ovde da bi mi bili slobodni.

  • dane Radakovic says:

   ukrajinci su komunisti staljinovi ko je im dao ukrajinu za drzavu odcepijoje od rusije i stvorijo crvene ustase u ukrajini da vladaju crvena banda titina i staljinova su naj veci nepretelji SRBA I SRBIJE

 5. Kulak says:

  Volimo Rusiju a waltzmana primamo jer postoji.Samo toliko.

 6. DonDon says:

  Ma koga briga za Porosenka. On bio i otisao, a pola Srbije nije ni znalo da je dolazio

 7. DUSKO says:

  RUSE NE INTERESUJE NI POROSENKO NI VUCIC !! TO SU DVA NEUPOTREBLJIVA PSA CUVARA ZAPADA !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *