ОГЛАСИЛА СЕ И РУСИЈА у вези ситуације у Македонији!

OGLASILA SE I RUSIJA u vezi situacije u Makedoniji!

28 aprila 2017

Putinov najbliži saradnik i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak izjavio je da protesti u Makedoniji koji su se završili tako što su ogorčeni predstavnici koalicije „Za bolju Makedoniju“ ušli u zgradu parlamenta, jasno pokazuju štetnost politike protekcionizma, mentorstva i grubog mešanja u unutrašnje poslove Makedonije i drugih balkanskih zemalja koju sprovode SAD, NATO i EU u ovom regionu

Poslanik Državne dume Sergej Železnjak smatra da su „postavljanjem svojih štićenika, nametanjem tzv. ‘tiranske platforme’ i drugih potpuno stranih elemenata projekta ‘Velike Albanije’ narodu Makedonije – SAD, NATO i EU neodgovorno otvaraju Pandorinu kutiju“.

Upravo te zapadne sile odgovorne su za nasilje u kojem stradaju njihovi sopstveni sateliti i protivnici, a talac ovih provokativnih geopolitičkih projekata postaje narod Makedonije, suverenitet i teritorijalni integritet makedonske države“, rekao je zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i član Odbora za spoljne poslove Državne dume Sergej Železnjak.

– U ovoj situaciji uvođenje vanrednog stanja u zemlji legalno izabranog predsednika Makedonije Đorđa Ivanova predstavlja iznuđenu i neophodnu meru da se zaustavi dalja eskalacija nasilja i spreči pretnja od raspada Makedonije i zaštite nacionalni interesi Makedonaca – zaključio je Železnjak.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Kome Rusi pomazu, taj je vec sahranjen.

  • Miraš says:

   Svi znamo da u balkanskim banana državicama Amerikanci i EU "pomažu" veoma intenzivno već 30 godina. I svi smo u tom periodu "uznapredovali". Rusi su samo prokomentarisali situaciju. Ne pravite zamenu teza i ne optužujte Ruse za nešto što sa njima uopšte nema veze!

  • Zeljo says:

   E jesi pametan..

  • Rale says:

   Da Bog da da ti amerikanci i nemci pomažu...

  • m says:

   turcine razguli u dzamahiriju

 2. Meilosav says:

  Pravoslavni su meta. Brišu se iz Evrope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *