ОГЛАСИЛА СЕ КОНДОЛИЗА РАЈС: Знам како обуздати Русију

OGLASILA SE KONDOLIZA RAJS: Znam kako obuzdati Rusiju

7 oktobra 2018

Bivša američka državna sekretarka Kondoliza Rajs optužila je Rusiju da „prelazi sve moguće crvene linije“ i predložila način za njeno obuzdavanje.

Na pitanje novinara ukrajinskog „Novog vremena“ koliko dugo će Rusija testirati granice dozvoljenog, s obzirom na njenu navodnu umešanost u trovanje bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i „agresiju protiv Ukrajine“, bivša šefica američke diplomatije rekla je da su ove granice već presečene.

„Smatram da su se ove granice već prešle. Na sreću, mi i naši evropski saveznici smo uspeli da se dogovorimo o zajedničkim sankcijama protiv Rusije i mislim da to treba nastaviti“, naglasila je Rajsova.

Osim toga, bivša državna sekretarka navela je da je za „obuzdavanje Moskve“ neophodno da Zapad, a posebno Sjedinjene Američke Države, podrži ukrajinsku vojsku.

„S tim u vezi, ja podržavam naoružavanje ukrajinske vojske, podržavam raspoređivanje dobro naoružanih bataljona NATO-a u Poljskoj i baltičkim državama. Ruske vlasti su već prešle sve moguće crvene linije i zaslužuju adekvatan odgovor“, zaključila je Rajsova.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti su više puta optuživale Rusiju da se meša u unutrašnje poslove zemlje. Moskva je više puta izjavljivala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

KOMENTARI9 komentara

 1. Deda Micko says:

  Ne zna ni gde su joj gace (kao ni svaka Amerikanka), ali zna kako da doaka Rusiji. Svaka cast, devojko, vrati se na drvo gde ti je oduvek bilo mesto.

  • Za Srbiju says:

   Ona je tipična demonizovana crna robinja, koja želi da zatre pravdu i svetlost na Zemlji.

 2. rajko says:

  Već njena formulacija o "obuzdavanju Rusije" sadrži suštinsku grešku, a tamo gde postoji greška biće i poraza. Rusija nije divlji konj kog treba da obuzda teksaški farmer, već jedna mudra evropska civilizacija sa akumuliranim hiljadugodišnjim kulturnim i vojničkim iskustvom. Zato Anakonda-Lizo, jezik za zube i nazad pod kamen ispod kog si izmilela!

 3. Budi Bog s nama says:

  Ona je vrlo ograničena žena muškog izgleda. Očigledno ne zna kako se obuzdava Rusija ali obzirom da se svi plaše Rusije pokušavaju da se međusobno uteše da nešto znaju jer treba da ih neko dotira da napune kućni budžet za šminku i odeću da ne bi izgledala kao crnac muškarac kao što to izgleda ova žena kondomlina.

 4. padre says:

  Koliko li je glup ovaj Tramp, toliko njih ima, koji bi znali, kako sa Rsijom, a on bira sve neznalicu za neznalicom!

 5. Dragan says:

  babac viri ti brasno iz nosa

 6. Dane Radakovic says:

  Polovica Sad AMERIKANACA Prica Da Ce PUTIN Biti Vladar Celog Sveta B ice Samo 1 Gvrement'

 7. padre says:

  Malo je pogrešila u razdoblju!Devedesete su prošle!

 8. petrovgrad says:

  Ameri nikada neće vojno udariti na Ruse niti obrnuto. Kina nikada nikoga nije napala u istoriji. Vojnim intervencijama zamajavaju svet. Najveće bogastvo preko koga Ameri vladaju svetom jeste filigranski papir. Kologram filigranskog papira i malo farbe oštampa se milion dolara i Ameri gurnu Rusima i Kinezima, Indusima i trećem svetu, a ovi AMERIMA SIROVINE, ROBU, USLUGE I SVE ŽIVO. Ameri su oštampali 10 kg filigranskog papira i preko Budimpešte izzavali 5 oktobar u Beogradu preko žutih. Njih to nije koštalo ni sto dolara, toliko su uložili

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *