ОГЛАСИЛИ СЕ РУСИ: Око за око, зуб за зуб

OGLASILI SE RUSI: Oko za oko, zub za zub

19 maja 2023

Kremlj je saopštio da je odluka o zamrzavanju bankovnih računa finskih ambasada i konzulata u Rusiji odgovor na ono što je nazvao „neprijateljskim delima“.

Zvaničnici iz Finske i Danske rekli su u sredu da su diplomatski bankovni računi dveju zemalja u Rusiji zamrznuti, zbog čega njihove ambasade moraju da izvršavaju plaćanja u kešu.Finska, koja ima dugu granicu s Rusijom, formalno se pridružila NATO-u 4. aprila.

Ruske ambasade širom Evrope su od sukoba sa Ukrajinom imala problema s bankovnim računima, a u nekim slučajevima su im zaplenjena sredstva kako bi se Moskva kaznila za njene akcije u Ukrajini, prenosi Poslovni dnevnik.

Komentarišući rusko zamrzavanje finskih diplomatskih bankovnih računa, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: „Ovo nije inicijativa ruske strane. Mi reagujemo na situaciju koju su stvorile vlade nekoliko zemalja kolektivnog Zapada, uključujući, na našu žalost, Finsku“.

Peskov je rekao da Rusija nikada nije ostavila bez odgovora „neprijateljske akcije“.

Finski ministar spoljnih poslova Peka Havisto rekao je novinarima u sredu da je Helsinki 4. maja poslao ruskim vlastima notu u kojoj se traži da Moskva diplomatskim misijama osigura sposobnost funkcionisanja i traži službeno objašnjenje za zamrzavanje, ali ga do sada nije dobio.

Peskov je rekao da će Moskva odgovoriti.

„Odgovorićemo na notu ponavljajući da će u našim odnosima i dalje prevladavati načelo reciprociteta i načelo primerenog odgovora na neprijateljske korake“, rekao je.

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ništa zapadna dvonoga sitnozubaSTOKA nije naučila iz istorije. Zato im se i ponavlja.

 2. Smrdevit Posavski says:

  Rusija prisiljava fasiste iz EU da koriste gotovinu i obustavlja uvodjenje elektronskog eura i dolara i tako, ponovo, kao sto su ih spasili i od covsars "virusa" i mandatornog "vakcinisanja" od strane sistemskih bandita u plavom da upadaju tim narodima iz EU rajha u stanove i bodu otrove uz uperene pištolje u slepoocnicu. Samo, EU narodi su zombiji i nista ne razumeju,ne vide ni ono sto je njihov egzistencijalni interes. A zombiji bivaju uništeni.

 3. Gagi says:

  Sve je ocekivano, sta drugo. Rusi su ipak gospoda, sve anomalije budaletina pretvaraju u slucajnost, sta drugo sa neizivljenim budalama. Kako drugacije?

 4. milorad5 says:

  NATO pakt je praktično prekinuo diplomatske odnose sa rusijom...a znate šta to znači.Ove ambasade i diplomati su praktično ukras i budući taoci,realno ovo je objava rata od strane finske bez bilo kakvog razloga sem ulaska u NATO pakt,i praktično je taj rat već u toku...a znate kako će to da se završi ako se nastavi ovako:)Da nije opasno bilo bi smešno i jadno šta su oni iz NATO pakta do sad sve izbljuvali na rusiju i kakve su sve patetične i ružne odluke doneli.To samo pokazuje birokratiju tih država koja je preuzela potpunu kontrolu i radi šta hoće a narodi će da plaćaju na kraju.Ne verujem da se jedan jedini finac sa ulice,do sad uopšte osećao "ugrožen" od strane rusije, pa opet "ekspertska" vlada posle faktičkog parlamentarnog prevrata objavljuje rat rusiji iz čista mira.SAD bi finci TREBALI da se osećaju UGROŽENO...

 5. Filip says:

  Kad Rusi povuku iznuđene kontrapoteze države kolektivnog zapada se ponašaju folirantski. Da li oni misle da se neko zakopčava na leđa, pa će njihova kuknjava da im omogući da prođu bez odgovora? Kad su rešili da zajednički napadaju Rusiju trebalo je da znaju da neće proći jeftino. Ne samo u ovom trenutku nego i u budućnosti kad sve pukne na njihovu štetu. Rusi bi bili "durak" ukoliko bi im dozvolili da ne plate sve ono što su zas...i. Svako prenemaganje je cinično izbegavanje odgovornosti. Istorija pokazuje da oni koji su prošli nekažnjeno za svoja nekadašnja nedela sada ponavljaju istu krvožednost kao tada. I zato moraju biti kažnjeni. Onaj koji im oprosti ispao bi durak.

 6. da da says:

  Cela ta lgbt skandivanija je toliko smešna,da je to strašno,kao bivši vikinzi hehe,samo na filmu naravno.Od kad znamo za njih oni su robovi i moraju slušati,pavijani obični.

 7. persida says:

  Ko bi rekao da ce Vikinzi postati pedofili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *