ОГЛАСИО СЕ БЕРНАР-АНРИ ЛЕВИ: Жао му што Америка више не бомбардује по свету! ОВИХ ПЕТ ЗЕМАЉА ПРОГЛАСИО „ОСОВИНОМ ЗЛА“

OGLASIO SE BERNAR-ANRI LEVI: Žao mu što Amerika više ne bombarduje po svetu! OVIH PET ZEMALJA PROGLASIO „OSOVINOM ZLA“

3 marta 2019

Piše: Dmitrij KOSIREV

PET zombi-kraljeva i četiri vladara ubice istine –ovako današnji svet vidi francuski guru liberalizma Bernar-Anri Levi.

Levijev liberalizam je, inače, osoben toliko da su ovom filozofu na društvenim mrežama dali nadimak Krvavi jer nije bilo „humanitarne intervencije“, niti rata koji je vodio Zapad, a da ih on nije odobrio. Čak je prigovarao: da je trebalo da udare još jače.

Postoji još mnoštvo takvih akcija koje njegov voljeni Zapad nije izveo, pa ga levi žestoko kritikuje za `mlitavost`.Utoliko je interesantnije što guru liberalnog ekstremizma tvrdi da su društva klasičnih zapadnih zemalja (i ne samo njihov) „postala adska.

On je uveren da ih je u ad pretvorila oligopolija GAFA — Google, Apple, Facebook i Amazon.

Reč je o novoj Levijevoj knjizi koju mnoštvom intervjua promoviše po svetu. Naslov joj je „Imperija i pet kraljeva“.

Na ovom mestu ima smisla podsetiti da se i drugi guru liberalizma-globalizzma – Frensis Fukujama – prethodnih dana žalio da ovakvu demokratiju nije priželjkivao. Čak je ukazao da se demokratska Amerika raspada na mnoštvo netolerantnih grupacija koje mrze Ameriku, a još postaju sve radiikalnije i mrze se međusobno. Sve u svemu: takođe – ad.

Fukujama i Levi nisu Marks i Engels zapadnih liberala — to su veoma različiti ljudi koji se ne slažu baš u svemu. Ali, kada ta dva gurua praktično istovremeno govore da sa zapadnom demokratijom nešto nije u redu, to mu dođe kao – pobuna pčela protiv meda.

Hajde da vidimo čine nije zadovoljan Levi.

On u intervjuu American Interest tvrdi: u početku je GAFA bila oličenje uzleta američke moći (u koju levi polaže velike nade), a sada se već postavlja pitanje – da li je GAFA još Amerika ili je postala nešto drugo?

Levi je uveren da se GAFA ne potčinjava nikakvim zakonima i da nije jasno kome služi.

prema njegovim rečima, u početku je bil osve OK jer je u to vreme bila prva revolucija sa kojom je svako dobio pravo da se na internetu slobodno iskaže. A onda je došla revolucija broj dva koja je dala nekima pravo da traže respekt za svoje poglede…

U ovome je ključ za razmišljanja liberala.

Liberalizam, to je naravno sloboda, ali za istinske liberale a ne za svakoga… A Levi sada tvrdi:

„Pred nama je kolaps same ideje istine, postojanja istine i suštine istine, a za njeno ugrožavanje odgovornost je GAFA“.

Stvar je u ovome: istina je plod rada filozofa, ali ne bilo kojih, već Levija i njemu sličnih. A sa GAFA se ispostavlja da da svako može koristiti javbni prostor za svoju istinu i činiti to na ravnoj nozi sa istinoljubivim liberalima.

Činjenica je da GAFA sada za sve te druge uvodi bespoštednu cenzuru, ali se levi toga ne dotiče, kao da se boji da poveruje u svoju sreću.

Ranije je svako imao pravo da ostane u senci, pravo na anonimnost i svoj lični prostor, a sada se niko – zbog `slobode reči` i divljanja socijalnih mreža – više nigde ne može sakriti. Društvo je postalo `adskim`.

Levi ima krupna pitanja za četiri `ubice istine`. Zato nema pitanja za `pet kraljeva`. To su lideri Rusije, Kine, Turske, irana i Saudijske Arabije.

Njima je posvećena druga polovina njegove knjige. Tek na tim stranicama počinješ da shvataš šta je prava istina.

Levi je American Interest rekao: „Ta petorka ne deli naše vrednosti, a to znači da su nam – neprijatelji. To su i moji i vaši neprijatelji, kao i većine vaših čitalaca. Ta petorka mrzi ono što je u nama najbolje… Ona mrzi našu ljubav prema slobodi. Ona mrzi našu ravnošravnost muškaraca i žena. Ona mrzi naš slobodni duh“.

Levi za Rusiju tvrdi da je država-zombi, da je istovremeno i mrtva i živa, da joj je telo živo, a da joj je duša umrla. Takva imperija, po njegovoj proceni, ne može nikoga ugrožavati.

Uvaženi filozofe, hajde odlučite se: ako Rusija nema nikakve vrednosti i ne može pomoću njih nikome biti pretnja – kako je onda za vas ipak pretnja?

Ovo je važno u razmišljanjima i levija i Fukujame i drugih divova globalizma i liberalizma: oni u suštini ne mrze realnu Rusiju, sa Kinom, Turskom i ostalima, već prave od njihovih društava i država najstrašniji mit koji i njima samima ne izgleda uverljivo.

Zašto?

Sve je vrlo prosto: sve što govore Levi i njemu slični namenjeno je svojima u Evropi i Americi. Sugerišu im: imamo strašnog neprijatelja, ali ako sami još nismo zombiji – sa nama će sve biti normalno. Na žalost, kod nas je loše – ekstremisti i socijalne mreže naše društvo pretvaraju u ad, a još se velika Amerika odrekla od svog liderstva i ne želi da bilo koga bombarduje .Po prvom naređenju ispravnih filozofa.

Evo, generacija mislilaca, koja je 90-ih stvorila koncepciju `globalnog sveta`, posmatra kako sve ide nepravilno, ponajpre zato što (Zapad) zaboravlja i gura ustranu svoje mislioce-utemeljivače.

To je – po njihovom mišljenju – prava katastrofa. A sve ostalo se može nekako preživeti.

(Fakti)

KOMENTARI16 komentara

 1. sergej says:

  Ovom umnom degeneriku trebe terapija sa CIKLON B!!!

  • Kulak says:

   Levi je kreten koji je namerno pisao laži o aliji izetbegoviću,pokušavajući ga evropskoj javnosti predstaviti kao bajnog demokratu i kozmopolitu iako je znao da je alija islamski fundamentalist. Levi je znao da piše laži, a ipak ih je pisao.Pokvarenjak i kreten.

 2. Ime neko says:

  Ljubav prema slobodi? Kakav gaf....kakva iluzija....kakvo zamajavanje obicnog naroda....Razneli su demonstrante u Parizu i dalje....Albaniji....Americi...Indijance rasuli po rezervatima....U austriji dosao legalno na vlast covek, skinuli ga posle 6 meseci sankcija austriji....hahhahaha...o kojoj slobodi ovaj ocvek prica? Samo je on vidi? Jer on slobodom naziva da svako moze da radi ono sto njih par hiljada zamisle? A medju njima i on? Ovaj je zreo za Lazu....toponicu.....besplatno cemo mu dati pomoc...

 3. Velika Metla says:

  Ovo je govedo tek sada shvatilo da sa zapadnom demokraDijom kao nešto nije u redu! E pa da,nije u redu zato jer ne možete više da pljačkate ostatak sveta,ustvari ne možete da ga pljačkate onoliko koliko bi ste sami hteli! Njegovo lice odaje KO je ovde na ovome dunjaluku zlo! Iz lica mu izbija golo zlo!

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Hahahahahaha, na šta liči...da li je i "dobar izgled" njih isto tako jedna od tih njihovih "ugroženih vrednosti" ??? :-)))))))))))))))))))))))))

 5. Vesko says:

  Ako ima je taj Dzelat Klovnovske face glavni filozof onda je jasno zasto genocidni monstrumi Zapada idu na dno istorije, nezadrzivo. Hvala svima koji su ucestvovali u bombardovanju tortama ovog klovna u Beogradu. Da je vise slicnog aktivizma letele bi torte po reverima po Beogradu jos vise!

 6. padre says:

  Pa ko bi delio vaše vrednosti, kad vam je prva da treba bombardovati?Koja junačina, on bi sve bombardovao, a strah ga da ode kog frizera, da se malo urdi, da ga ovaj ne ubode makazama!

 7. slobo says:

  Matora konjina

 8. Maksa says:

  Glava je izbombardovana ovom debilu

 9. zora says:

  Ti si covece mentalni bolesnik.(Tu es mon vieux un malade mental.)Znala sam to jos kad si komentarisao bombardovanje Srbije.

 10. samostalan says:

  Anri Levi je nacista, uvek zedan krvi, najveca sramota, jevrejski zlocinac.

 11. Armagedon says:

  klasična cionistička indoktrinacija

 12. Vladimir says:

  Levi je poprilicno glup,takvo lupetanje jos nisam cuo.

 13. Baracuda says:

  Vladimir: nije on niti malo glup, strahovito se obogatio prvo 1991 sa nevjerovatnom propagandom protiv srpskog naroda ! On, Bernard Kušner,novinari Florans Hartman, Remy Urdan i ostali, svi cionisti su bili zajedno u ne samo dezinformaciji, nego u satanizaciji Srba ! Tokom rata u BiH više puta je primio Aliju Izetbegovića u Parizu, zna se zbog čega, a bio je česti gost u Sarajevu ! Direktno je umiješan u rat Francuske u Libiji, jer je bio navodni savjetnik Sarkozija ! Konstantno prisutan na francuskim medijima, a ni F od filozofa !

 14. Sasa S says:

  Korumpirana budala...

 15. Pastrovic says:

  Lako je meni za ovu nistariju, no se pitam sto ce mo sa isto takvom domacom nistariju? Pogadjate: Goran Markovic!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *