ОГЛАСИО СЕ ФРАНЦУСКИ ИМАМ: Ово ће променити исход избора у Француској!

OGLASIO SE FRANCUSKI IMAM: Ovo će promeniti ishod izbora u Francuskoj!

24 aprila 2017

Glavni imam Velike džamije u Parizu rekao je da je izbor francuskog predsednika 7. maja odlučujuć za sudbinu Francuske i njenih verskih manjina.

Dalil Bubakir, predsednik Francuskog muslimanskog veća, pozvao je muslimane u toj zemlji da u drugom krugu predsedničkih izbora 7. maja glasaju za Emanuela Makrona, prenosi agencija „Anadolija“.

Glavni imam Velike džamije u Parizu kaže da je izbor francuskog predsednika 7. maja odlučujuć za sudbinu Francuske i njenih verskih manjina.

– Velika džamija u Parizu poziva muslimane u Francuskoj da masovno glasaju za kandidata Emanuela Makrona – navodi se u njegovom saopštenju.

Iako nije izričito pomenuo Marin le Pen, Bubakir je istakao da građani moraju shvatiti da su „pretnje oličene ksenofobičnim idejama opasne po našu koheziju“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopštilo je da je na osnovu 97 odsto prebrojanih biračkih listića u vođstvu Makron koji je osvojio 23,9 odsto glasova. Na drugom mestu je Marin le Pen sa osvojenih 21,4 procenta glasova.

Makron je već dobio podršku većine od devet predsedničkih kandidata koji su eliminisani u prvom krugu, uključujući i kandidate republikanaca i socijalista kao dve najjače političke opcije u Francuskoj.

Prema anketama, Makron je favorit u drugom krugu izbora za novog šefa države i predviđa se da bi mogao da osvoji 62 posto glasova.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Ako je išta pameti ostalo u Francuskoj, shvatiće ovu poruku i glasati za le Penovu.

  2. goran says:

    Muslimani su uvek bili saradnici jevrejskih bankara. Ovo je jos jedan dokaz.

  3. Lajla says:

    Ako Francuzi imaju imalo soli u glavi ova izjava glavnog imama u FR treba da ih digne na noge junacke ili su ga popusili.LePenova ce to debelo iskoristiti. Koja konjina bolje da se pokrio smrdljivom sufericom,jer je dolio ulje na vatru na svoju stetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *