ОГЛАСИО СЕ ФСБ: Пентагон стоји иза напада на Русију!

ОГЛАСИО СЕ ФСБ: Пентагон стоји иза напада на Русију!

14 априла 2023

ФСБ додаје да је од почетка прошле године забележено више од пет хиљада хакерских напада на критичну инфраструктуру Русије.

Сајбер напади на Русију разрађују се уз директно учешће здружене команде Пентагона, саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).ФСБ истиче да Пентагон сарађује са међународним (Анонyмоус, Силенце) и националним (Гхост Цлан – САД, РедХацк – Турска, ГНГ – Грузија, Сqуад 303 – Пољска и други) хакерским групама.

У саопштењу се додаје да обавештајна служба може „да идентификује конкретна лица и организације, као и реалне налогодавце умешане у хакерске нападе на руску инфраструктуру и приведе их правди“.

ФСБ наводи да су анализом идентификованих компјутерских претњи добијени подаци који сведоче да за масовне хакерске нападе на Русију Сједињене Америчке Државе и друге земље НАТО-а користе Украјину, а уз помоћ њене мрежне инфраструктуре Запад користи нове врсте сајбер-оружја.

У покушају да прикрију умешаност у сајбер-нападе на Русију, САД покушавају да као аутора сајбер-напада прикажу групу ИТ Армy оф Украине, примец́ује се у саопштењу ФСБ.

Ова група извела је на хиљаде компјутерских напада на руске информационе ресурсе, прецизира се у саопштењу.

ФСБ додаје да је од почетка прошле године забележено више од пет хиљада хакерских напада на критичну инфраструктуру Русије, али су благовременим мерама њихове последице спречене.

(Спутњик)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u