ОГЛАСИО СЕ ФСБ: Пентагон стоји иза напада на Русију!

OGLASIO SE FSB: Pentagon stoji iza napada na Rusiju!

14 aprila 2023

FSB dodaje da je od početka prošle godine zabeleženo više od pet hiljada hakerskih napada na kritičnu infrastrukturu Rusije.

Sajber napadi na Rusiju razrađuju se uz direktno učešće združene komande Pentagona, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).FSB ističe da Pentagon sarađuje sa međunarodnim (Anonymous, Silence) i nacionalnim (Ghost Clan – SAD, RedHack – Turska, GNG – Gruzija, Squad 303 – Poljska i drugi) hakerskim grupama.

U saopštenju se dodaje da obaveštajna služba može „da identifikuje konkretna lica i organizacije, kao i realne nalogodavce umešane u hakerske napade na rusku infrastrukturu i privede ih pravdi“.

FSB navodi da su analizom identifikovanih kompjuterskih pretnji dobijeni podaci koji svedoče da za masovne hakerske napade na Rusiju Sjedinjene Američke Države i druge zemlje NATO-a koriste Ukrajinu, a uz pomoć njene mrežne infrastrukture Zapad koristi nove vrste sajber-oružja.

U pokušaju da prikriju umešanost u sajber-napade na Rusiju, SAD pokušavaju da kao autora sajber-napada prikažu grupu IT Army of Ukraine, primećuje se u saopštenju FSB.

Ova grupa izvela je na hiljade kompjuterskih napada na ruske informacione resurse, precizira se u saopštenju.

FSB dodaje da je od početka prošle godine zabeleženo više od pet hiljada hakerskih napada na kritičnu infrastrukturu Rusije, ali su blagovremenim merama njihove posledice sprečene.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *