ОГЛАСИО СЕ И БИЛ ГЕЈТС у вези КОРОНАВИРУСА

OGLASIO SE I BIL GEJTS u vezi KORONAVIRUSA

2 aprila 2020

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts u svom autorskom članku za Vašington post apelovao je na vlasti u SAD da sve zatvore na najmanje 10 nedelja kako bi se dobila bitka protiv korona virusa.

Prenosimo vam najbitnije delove tog teksta.

„Nema sumnje da su Sjedinjene Države propustile priliku da se budu u prednosti u borbi sa koronavirusom. Ali još postoji prostora za donošenje važnh odluka. Izbori koje donosimo mi i naši lideri danas imaće ogroman uticaj na to koliko brzo će slučajevi obolelih početi da opadaju, koliko će dugo ekonomija ostati ugašena i koliko će Amerikanaca morati da sahrani voljenu osobu zbog KOVID-19.“Kroz rad sa „Fondacijom“ razgovarao sam sa stručnjacima i liderima u Vašingtonu i širom zemlje.

Postalo mi je jasno da moramo poduzeti tri koraka.

Prvo, potreban nam je dosledan nacionalni pristup zatvaranju svega. Uprkos pozivima eksperata za javno zdravstvo, neke države i okruzi nisu sve zatvorili. U nekim državama plaže su i dalje otvorene; u drugima, restorani i dalje rade za one koji bi da sednu i pojedu.

Ovo je recept za katastrofu. Jer ako ljudi mogu slobodno da putuju preko državnih granica, tako može i virus. Državni zvaničnici moraju biti jasni: Zatvaranje bilo gde znači zatvaranje svuda.

Sve dok broj obolelih ne počne da pada širom Amerike – što bi moglo da bude tek za 10 nedelja ili više – niko ne može da nastavi sa poslovanjem kao i obično ili da zanemari obustavu rada. Svaka konfuzija oko ove tačke samo će produžiti ekonomski bol, povećati izglede da se virus vrati i izazove još više smrtnih slučajeva.

Drugo, savezna vlada treba da pojača testiranje. Trebalo bi da bude dostupno daleko više testova. Takođe bi trebalo da objedinimo rezultate tako da brzo možemo identifikovati potencijalne volontere za klinička ispitivanja i da znamo kada je vreme da se vratimo u normalu. Ima i dobrih primera – država Njujork nedavno je proširila svoj kapacitet na više od 20.000 testova dnevno.

Konačno, da bismo bolest priveli kraju, potrebna nam je bezbedna i efikasna vakcina. Ako radimo sve kako treba, mogli bismo da je imamo i za manje od 18 meseci što bi bila najbrže ikad razvijena vakcina“, rekao je između ostalog Gejts.

Inače, prema nekim teorijama Bil Gejts je bio jedan od „osumnjičenih“ i dovođen je u vezu sa izbijanjem epidemije koronavirusa. Navodno, on je u jednom govoru izjavio da bi voleo da se reinkarnira kao virus kao bi smanjio ljudsku populaciju.

Gejts je upozoravao da bi mogla izbiti megapandemija nekog smrtonosnog virusa koji bi u prvih 6 meseci odneo 30 milona života i nastavio eksponencijalno da raste. Kako bi sprečio ovaj scenario, Gejts je uložio 12 miliona dolara u centar za istraživanje virusa i izradu vakcina za borbu protiv istih. Ono što je zabrinjavajuće je video simulacije pandemije koji je urađen za Bilovu prezentaciju problema i objavljen na zvaničnom sajtu fondacije. Po simulaciji, nastanak i inicijalno širenje virusa počinje u centralno-istočnoj Kini, odakle se brzo, u prva 2-3 meseca, širi ka Indiji, Japanu, Nemačkoj i Francuskoj, a potom i po celom svetu. Ova simulacija apsolutno odgovara današnjoj situaciji jer su se u Francuskoj i Nemačkoj pojavili prvi oboleli od korona virusa.

(Alo)

KOMENTARI22 komentara

 1. persida says:

  Mars gnjido, da bog da te crvi pojeli sto pre.

 2. Zoran says:

  Covek nema ni faks, a razume se lekarski posao.

  • Rafmanjinov says:

   Đavo

  • Cetnik says:

   Faks je samo za umisljenike a realno imaju samo papir vise sa kojim mogu da se obrisu. Potreban je Mozak. Fakultet moze svako da zavrsi ako je sludjen sa onim sto su mu dali da uci i ako posveti tome deo svog jadnog zivota. Doakaz je Srbija gde svaki brdjanin silazi sa brda danas i zavrsava studije. Na zapadu trebaju milioni da bi dete zavrsilo visoke skole, pa deca obicne radnicke klase ostaju radnici.

   • padre says:

    Da je umišljen i samo papir, misliš da ga Gejts ne bi napravio?Samo nije poanta u tome, nego u tome, kako se sad on, koji je ceo svoj vek proveo u biznisu i informatici, razume i na biologiju, poljoprivedu,politiku i na sve ostale probleme, i to tako, da nije ni pročitao jednu knjigu iz tih podrućja, a kamoli naučio!Uostalom, on je svoj prvi procesor, na kojem je sagradio Mikrosoft kupio za sitne pare od onog, koji ga je napravio!

    • harry neron says:

     Izvini ali Gates u svome komentaru ništa ne govori ni o medicini ni o biologiji nego samo i izkljjčivo o organizovanju. SAmoizolovanje nije medicinski ili biološki nego pre sbega organizacioni zadatak. Ako je ko stručnjak za organizaciju onda je Gates sigurno jedan od pravih i najboljih mogučih osoba koji tu stvar u potpunosti vlada.

   • test01 says:

    Naravno da svako sa prosecnom inteligencijom i jakom voljom moze da zavrsi fakultet, pa ga opet mnogo studentata ne zavrsi. MOj drugar Nedjo je bio iz siromasne familije i radio je preko leta da bi mogao da plati studije i bio je najbolji student generacije. Na zapadu je sve mnogo lakse i sve je podredjeno studentu a u vecini zemalja i ne kosta toliko mnogo osim u USA gde godina kosta desetine hiljada dolara.

 3. FreeAntiVir says:

  Ako su tako jake i velike borbe protiv tako slabog virusa, šta će biti kada naiđe neki jači virus? Pod uslovom da takav uopšte i dočekamo živi. Ako karantin i mere koje preduzimamo nisu zaista način borbe, onda će nas takva preventiva uništiti pre bilo kakvog virusa. Ako bil kaže deset nedelja, onda deset, nego od kada je on postao tako dobar lekar? Znamo da je do sada pravio super otrovne vakcine, nešto kao za eutanaziju. On i ekipa imaju plan za sav svet, ali vidimo da sam Bog ima drugačiji plan, čitajte Pismo i videćete šta će biti i kako se trebate spasiti. Čitajte od evanđelja do otkrivenja. Ovo je vreme crnog konja, ostaje posle njega još bledi konj. Vremena malo ima, zver se rasrdila.

 4. vanja says:

  Protiv Necastivog i njegovih planova moramo da se uzdamo u motitvu i spas koji nam dolazi od preciste Bogorodice i njenog Sina naseg Gospoda Isusa Hrista. Gospode izbavi nas od Zloga

 5. kojic jovan says:

  Ako postoji sumnja zasto se ne podigne optuznica.Zakoni jos uvek su na snazi...

 6. Slobodanka says:

  DOBRA VEST ZA SVE NAS! I TO OD STRUČNJAKA! ONA ZNAČI DA PORED SVIH PREDUZETIH MERA KAD NASTUPE JOŠ I PROSEČNE DNEVNE TEMPERATURE PREKO 18 STEPENI - VIRUS KOVID-19 MANJE ĆE SE PRENOSITI. Plućna klinika u Tesaliji Grčka pulmolog Konstantinos Jurgulianis koordinator i Uranij Kociu glavni istraživač: VIRUS SE MANJE PRENOSI U ZEMLJAMA SA VISOKOM TEMPERATUROM. "Utvrdili smo jasan uticaj temperature na brzinu širenja bolesti, jer zemlje sa nižim temperaturama i naročito sa prosečnom temperaturom od 0 do 18 Celzijusovih stepeni imaju bržu pojavu novih slučajeva KOVID-19 dnevno i veći ukupan broj potvrđenih slučajeva u poređenju sa zemljama sa višim prosečnim temperaturama", rekao je Jurgulianis . ... "Prema našoj analizi, čini se da uticaj temperature ne zavisi od vremena izbijanja epidemije i gustine naseljenosti", rekao je on i dodao da svakako konačan broj slučajeva značajno zavisi od mera preduzetih na sprečavanju širenja virusa, kao i od sistema za evidentiranje u zemlji. Mnoge studije, naveo je profesor, sugerišu da hladnoća pomaže preživljavanju i širenju virusa. Iz teksta: "Grčki stručnjaci otkrili kako se virus korona ponaša na višim temperaturama vazduha" objavljen 31.03.2020. godine.

 7. Slobodanka says:

  Trenutne dnevne temperature, mereno u 10 sati: od -4 na Kopaoniku i Crnom vrhu do +6 u Beogradu i Novom Sadu i +7 u Velikom Gradištu i Somboru. ... Izgledi vremena za Beograd i širu okolinu od 01.04. do 30. 04.2020. Samo ovu mesečnu prognozu imamo te je uzimam za celu državu, ionako je prognoza. Od 07-10 aprila prvi put će se javiti najviše dnevne temperature od 18 stepeni, što nije "prosečna dnevna temperatura". Zatim od 17-29 aprila biće period još toplijih dana te najviše dnevne temperature će često prelaziti 20 stepeni. Dakle u maju možemo da očekujemo da će nam još toplije vreme učiniti veliku uslugu. Više vredi da Boga zamolimo da nam što pre pošalje toplije vreme, nego da slušamo baš svakakve nakaze. Na kraju od svih važnih faktora koji se sad pojavljuju biće najvažnije vesti našeg Republičkog Hidrometeorološkog Zavoda. Da se potrudimo da budemo opušteni kao nekad i da pratimo šta će nam saopštiti naš "Kamenko Katić". Nekad je ovako važilo: Ne pratimo Dnevnik ali okupljamo se oko televizora kad se pojavljuje čika Kamenko. Nisu nas interesovali ni podaci o vremenu ni vremenska prognoza, nego dobri čika Kamenko je nama najavljivao kraj Dnevnika i zatim ubrzo ono najvažnije > početak televizijskog filmskog programa. Ni sada nije dobro za naše zdravlje da preterano i suviše često pratimo vesti. Nego kroz nekoliko nedelja naš Republički Hidrometeorološki Zavod (= Kamenko Katić) najaviće nam veoma važnu stvar > vreme povratka u normalan život. Dotle strpljenja i discipline.

 8. Gagi says:

  On je prvi poceo da stvara viruse - kompjuterske. Izgleda da je naucio posao pa je presao na ove druge.

 9. branicevac says:

  Stoka koja je vakcinise svoju decu a izrodio ioh je nekoliko!Drugima savetuje da ne radjaju a on ih ima 5 ili 6 ...koje licemerje I demagogija!

 10. Gagi says:

  Bukvalno je istovetan projekat, kliknes ili ostvaris nesiguran kontakt i dobio si virus, pada sistem.

 11. Miki says:

  Krajnje je vreme da se razredimo po gradovima i privremeno vratimo na selo i to bez elektronike u majku prirodu. Zamislite 60 kvadrata i geto u sledećih sedam meseci kako reče Bili amerikancima.

  • Gagi says:

   Zbog cega je selo toliko danas odvratno. Nekada su se na selu radjale desetina dece, svi su opstali zivi i zdravi. Kako danas da zive birokrate i neradnici, od cega, urbani stanovnik mora da placa izmisljene namete zbog njihovog udobnog i neradnickog zivota. TO je danas neradnicki biznis najviseg prioriteta. Majstori su Vas prevarili i dovukli u Bgd ne zbog Vas, vec zbog njih. Dedinje i Senjak neko mora da izdrzava, neko mora da plati bazene koji se greju i ovo svakodnevno eksponiranje i izivljavanje "javnih licnosti" koje nam divljacki i na silu prezentuju. Namestena je situacija da ljudi danas nisu "svoji" i da su bespomocni bez podrske svakakvih mudrologa. Moraju za svoj zivot da placaju kurti i murti,nekada tako nije bilo,moralo je malo i da se radi za zivot. Danas je nasim roditeljima IN da maloj deci utrpaju mobilni umesto da tom svom detetu omoguce da oseti miris sljive i dunje na ormanu.Namamise olosi nas narod da ode u propast da bi oni uzivali.

 12. Slobodanka says:

  Kipar ima oko 855 hiljada stanovnika. Podaci o prosečnim temperaturama u Limasolu na moru. Nemam podatke za Nikoziju koja je u unutrašnjosti i zimi je hladnija. Po mesecima u °C prva temperatura je prosečna dnevna, a druga je prosečno noćna. Mesec: Januar 18 9, Februar 18 9, Mart 20 10, April 23 13, Maj 27 17, Jun 31 20, Jul 33 22, Avgust 33 23, Septembar 31 21, Oktobar 29 18, Novembar 24 14, Decembar 19 10. Januar je kod njih najhladniji mesec, a naročito u unutrašnjosti ostrva. Ukupan broj dosad zaraženih na Kipru je 320, umrlih 9, oporavilo se 28. Na Kipru treba očekivati vidna poboljšanja u Aprilu Maju ili ranije ako im ove sezone toplije vreme stigne brže. Pod uslovom da sada imaju i mere opreza. ... Malta ima oko 500 hiljada stanovnika. Od ranije objavljeni podaci o klimi Malte, prosečne dnevne temperature na Malti u °C su sledeće: januar i februar 3, mart 6, april 11, maj 17, juni 20 stepeni, juli i avgust 22 stepena, septembar 20 stepeni, oktobar 14, novembar 8, decembar 4. Malta dosad ima ukupno 188 zaraženih od kojih su dva u kritičnom stanju, zasad nema umrlih. Ne znamo koliko su oprezni, ali po temperaturama kod njih se mogu očekivati vidna poboljšanja u maju-junu. Zavisi i od toga koliko brzo ove godine će im stići topliji dani.

 13. Zaliv says:

  Leto 2019, kompanija koja je u vlasnistvu Bila Gejtsa (radi na proizvodnji vakcina) ima ulogu u americkoj hemijskoj vojnoj vezbi koja je imala naziv "Korona".

 14. Pera says:

  bili je besan sto nije napravio svoje ubitacne vakcine, zeznuli ga Kinezi. Tako prolazi sva cionisticka bagra kad podceni postene narode !

  • Slobodanka says:

   Da, Kinezi su mu pobrkali račune. On sad nema kud nego da glumata dobricu, za svaki slučaj. A u sebi mora da se živ ždere i analizira da li nekako/negde ima još prostora/mogućnosti da ostvari PLAN.

 15. Nebeska Srbija says:

  Sluta jedna nenormalna!Neka vakcinise sebe i svoju decu prvo..pa onda ove nazovi kraljeve lesinare po britaniji i njihovu decu posto se kote ko zecevi..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *