ОГЛАСИО СЕ И ГОРАН ИВАНИШЕВИЋ: Објаснио „убијање Срба“

OGLASIO SE I GORAN IVANIŠEVIĆ: Objasnio „ubijanje Srba“

12 jula 2019

Novi trener Novaka Đokovića, hrvatski teniser Goran Ivanišević, objašnjava u intervjuu za „Politiku“ da nikada nije rekao da bi ubijao Srbe, niti da je mislio da nekoga ubije, ali i da je neke stvari tokom rata rekao u afektu, jer su bila takva vremena.

Nedavna odluka Đokovića da angažuje Ivaniševića vratila je mnogo njegove reči iz prošlosti, a jedna rečenica objavljena je i u mnogim našim novinama – kada je na nekom strelištu navodno rekao da bi voleo da su umesto meta Srbi, pa da u njih puca, podseća list.Objašnjavajući pozadinu događaja Ivanišević kaže da se to dogodilo na turniru u Adelejdu pre 27 godina koji je za njega bio jako stresan.

Navodi da je tokom meča sa šveđaninom Kultijem na tribine došlo pet do deset momaka Srba i da su počeli da ga psuju i vređaju na najgori način.

„Prete da će me ubiti, preklati, vređaju moju majku najvulgarnijim psovkama. Ja im uzvraćam, dolazi do prekida meča da njih odstrane sa tribina“, navodi Ivanišević.

Dodaje da ga je tokom boravka tamo čuvala specijalna policija i da je sa njima otišao u strelište gde su oni vežbali.

„Dali su mi poluatomatsku pušku da gađam mete. One su iskakale, ja nista nisam pogodio. Posle su novinari doznali za to i pitali kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umesto meta bili oni navijači sa meca. Novinar je to preveo kako je preveo. Pogresno. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludeli vređaući mene i psujući mi majku. Ali ja nisam nikada posle toga nista slično rekao niti sam imao takve izjave“, kaže Ivanišević.Na pitanje da je bilo još izjava na kojima su mu Srbi zamerali, on kaže da je bio rat, i da je on bio za svoju zemlju.

„Svaku šansu sam koristio za promociju Hrvatske. Svako je radio šta je mogao, tako da ne vidim neki sporan deo. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije tačno“, navodi Ivanišević.

Ponavlja i da je sve rekao u afektu, jer su takva vremena bila, ali ne da je rekao da bi ubijao Srbe.

„Nisam nikoga ubio niti sam mislio da nekoga ubijem“, ističe Ivanišević.

Na konstataciju da su u Srbiji neki ljudi osudili što ga je Đoković pozvao za trenera kaze da će i u Srbiji i u Hrvatskoj uvek biti nezadovljnih.

„Meni je ekstremna čast da me je pozvao jedan Novak“, kaže on za „Politiku“.

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  Nisi nikoga ubio, samo si to preporucivao i reklamirao. Stoko ustaska.

  • Ivana says:

   Sad će glupi i naivni Srbi i peta ustaška kolona iz Beograda da skoči na noge da brane ustašu. Kao šta su petokolonaši plakali na koncertu Tereze Kesovije u Beogradu koja je pre toga pozivala na klanje Srba i četnika ali ništa Srbima nije dovoljno dobro je govorio pokojni Rašković lud narod.

   • Djoka Brica says:

    Srbi zaboravljaju i sta su vecerali, poznat je taj fenomen.

   • kojic jovan says:

    Slazem se...

 2. Kulak says:

  Laže,maže,laže,maže.Zanimljiv slučaj.Iako mu je otac Srđan Ivanišević srpskog porekla,Goran se često hrvatima uvlačio u neku stvar. Doduše, nije jedini Srbin iz hrvatske koji je po uspostavi tuđmanovog režima radio to isto.Setimo se samo što je radio pokojni Dražen Petrović. Iako je čitava Jugoslavija znala da mu je otac Jovan Petrović, Srbin iz Trebinja, a uz to još i milicioner,on je po dolasku tuđmana na vlast u Zagrebu mlatarao šahovnicom žešće nego iko.

 3. Vodja says:

  hahahahha ustasi su Srbi krivi i kad on prica o ubijanju Srba. Spakuj ti hrvaticu kofere zajedno sa svojim Novakom koji kaze da je isto ponavljhao da je hrvat, pa idite iz Srbije.

 4. Za Srbiju says:

  Ne zna se ko je jadniji. Dal nacistička hulja ili onaj, koji ga je zaposlio.

 5. milos says:

  Onda da stanemo u red za Jasenovac dok nije guzva ?

 6. Dragan says:

  Gospodin čovek legenda.

 7. NS_U_Srcu says:

  Totalno nebitan lik iz totalno nebitne basne...

  • Cp6a says:

   Ha, ha, ha, e jes' pravo zboriš.

 8. petrovgrad says:

  Mogu da pokušavaju šta god im padne na pamet, ali nikada neće biti veći katolici od Pape. Pokatoličen Srbin, nikada ne može biti Hrvat. Sas latinske vere ne može biti Hrvat,. Milion Srba su pobili u Jasenovcu i širom NDH, ali ni jedan koljač nije postao Hrvat. Jednostavno neće da se primi kalem. Veru možeš promeniti ali naciju nikada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *