ОГЛАСИО СЕ И ГОРАН ИВАНИШЕВИЋ: Објаснио „убијање Срба“

ОГЛАСИО СЕ И ГОРАН ИВАНИШЕВИЋ: Објаснио „убијање Срба“

12 јула 2019

Нови тренер Новака Ђоковића, хрватски тенисер Горан Иванишевић, објашњава у интервјуу за „Политику“ да никада није рекао да би убијао Србе, нити да је мислио да некога убије, али и да је неке ствари током рата рекао у афекту, јер су била таква времена.

Недавна одлука Ђоковића да ангажује Иванишевића вратила је много његове речи из прошлости, а једна реченица објављена је и у многим нашим новинама – када је на неком стрелишту наводно рекао да би волео да су уместо мета Срби, па да у њих пуца, подсећа лист.Објашњавајући позадину догађаја Иванишевић каже да се то догодило на турниру у Аделејду пре 27 година који је за њега био јако стресан.

Наводи да је током меча са швеђанином Култијем на трибине дошло пет до десет момака Срба и да су почели да га псују и вређају на најгори начин.

„Прете да ће ме убити, преклати, вређају моју мајку највулгарнијим псовкама. Ја им узвраћам, долази до прекида меча да њих одстране са трибина“, наводи Иванишевић.

Додаје да га је током боравка тамо чувала специјална полиција и да је са њима отишао у стрелиште где су они вежбали.

„Дали су ми полуатоматску пушку да гађам мете. Оне су искакале, ја ниста нисам погодио. После су новинари дознали за то и питали како је било. Ја сам им рекао да је било супер, али да би било боље да су уместо мета били они навијачи са меца. Новинар је то превео како је превео. Погресно. Ја јесам то рекао, али се моја изјава односила само на те навијаче, јер су ме стварно излудели вређаући мене и псујући ми мајку. Али ја нисам никада после тога ниста слично рекао нити сам имао такве изјаве“, каже Иванишевић.На питање да је било још изјава на којима су му Срби замерали, он каже да је био рат, и да је он био за своју земљу.

„Сваку шансу сам користио за промоцију Хрватске. Свако је радио шта је могао, тако да не видим неки споран део. Испало је као да сам стварно узео митраљез и убио 500 људи, а то није тачно“, наводи Иванишевић.

Понавља и да је све рекао у афекту, јер су таква времена била, али не да је рекао да би убијао Србе.

„Нисам никога убио нити сам мислио да некога убијем“, истиче Иванишевић.

На констатацију да су у Србији неки људи осудили што га је Ђоковић позвао за тренера казе да ће и у Србији и у Хрватској увек бити незадовљних.

„Мени је екстремна част да ме је позвао један Новак“, каже он за „Политику“.

KOMENTARI12 коментара

 1. persida says:

  Nisi nikoga ubio, samo si to preporucivao i reklamirao. Stoko ustaska.

  • Ivana says:

   Sad će glupi i naivni Srbi i peta ustaška kolona iz Beograda da skoči na noge da brane ustašu. Kao šta su petokolonaši plakali na koncertu Tereze Kesovije u Beogradu koja je pre toga pozivala na klanje Srba i četnika ali ništa Srbima nije dovoljno dobro je govorio pokojni Rašković lud narod.

   • Djoka Brica says:

    Srbi zaboravljaju i sta su vecerali, poznat je taj fenomen.

 2. Kulak says:

  Laže,maže,laže,maže.Zanimljiv slučaj.Iako mu je otac Srđan Ivanišević srpskog porekla,Goran se često hrvatima uvlačio u neku stvar. Doduše, nije jedini Srbin iz hrvatske koji je po uspostavi tuđmanovog režima radio to isto.Setimo se samo što je radio pokojni Dražen Petrović. Iako je čitava Jugoslavija znala da mu je otac Jovan Petrović, Srbin iz Trebinja, a uz to još i milicioner,on je po dolasku tuđmana na vlast u Zagrebu mlatarao šahovnicom žešće nego iko.

 3. Vodja says:

  hahahahha ustasi su Srbi krivi i kad on prica o ubijanju Srba. Spakuj ti hrvaticu kofere zajedno sa svojim Novakom koji kaze da je isto ponavljhao da je hrvat, pa idite iz Srbije.

 4. Za Srbiju says:

  Ne zna se ko je jadniji. Dal nacistička hulja ili onaj, koji ga je zaposlio.

 5. milos says:

  Onda da stanemo u red za Jasenovac dok nije guzva ?

 6. NS_U_Srcu says:

  Totalno nebitan lik iz totalno nebitne basne...

  • Cp6a says:

   Ха, ха, ха, е јес' право збориш.

 7. petrovgrad says:

  Mogu da pokušavaju šta god im padne na pamet, ali nikada neće biti veći katolici od Pape. Pokatoličen Srbin, nikada ne može biti Hrvat. Sas latinske vere ne može biti Hrvat,. Milion Srba su pobili u Jasenovcu i širom NDH, ali ni jedan koljač nije postao Hrvat. Jednostavno neće da se primi kalem. Veru možeš promeniti ali naciju nikada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u