ОГЛАСИО СЕ И ИЗРАЕЛ: Ево шта ће се десити ако Иран нападне јеврејску државу!

OGLASIO SE I IZRAEL: Evo šta će se desiti ako Iran napadne jevrejsku državu!

8 januara 2020

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu obećao je smrtonosnu odmazdu ako Iran napadne Izrael kao deo njegovog odgovora na američki atentat na komandanta iranske jedinice „Kuds“, Kasema Sulejmanija prošle sedmice u Bagdadu.

– Stojimo čvrsto protiv onih koji nas žele ubiti. Stojimo odlučno i silom. Ko god pokuša da nas napadne, pretrpeće razarajući udar, izjavio je izraelski premijer na konferenciji u Jerusalemu.Netanijahu je ustvrdio da je Sulejmani lično odgovoran za smrt „nebrojenih nedužnih ljudi“, destabilizujući „mnoge“ zemlje i šireći „strah, bedu i bol“.

Potvrdio je da bi američkom predsedniku Donaldu Trampu trebalo čestitati što je naredio napad bespilotnim letelicama u kojem je ubijen komandant iranske jedinice „Kuds“, optuživši ubijenog „vođu terorista“ za zaveru da se vrše teroristički akti širom sveta.

Izraelski premijer je naglasio da njegova zemlja „stoji u potpunosti uz“ SAD u njihovom sukobu sa Teheranom. Sve do sada, Netanijahu se distancirao od Sulejmanijevog ubistva, opisujući incident kao čisto američku aferu u kojoj Izrael nije učestvovao.

Visoki vojni zvaničnici u Teheranu su saopštili da se Tel Aviv može naći na meti kao deo reakcije Teherana na atentat.

KOMENTARI7 komentara

 1. ralence says:

  Sulejmani i mnogi njegovi sunarodnici iz Irana odgovorni su za mnoga ubistva nedužnih Srba u Bosni gde su se borili kao Muđahedini na strani Muslimana.

  • Mile says:

   Ali i tada angažovali su ih Amerikanci, odnosno nisu mogli doći bez sagasnosti Amerike. Amerika je glavni organizator.

  • persida says:

   Jevreji kao Sonja Liht i Filip David ucinili su Srbima mnogo vise zla od Sulejmanija.

 2. M says:

  Izrael baš i nema puno izbora!Jednog malo daljeg dana tek,bit će im dana mogućnost izbora!I taj Dan će se(i oni)Spasiti!Kad izaberu Pravu Stranu!Ne prije!

  • Miraš says:

   Izrael nema odgovarajuću PVO za balističke i krstareće rakete koje poseduje Iran. Takodje nema odgovarajuću PVO za masovan napad dronovima, njihovi odbrambeni sistemi ubrzo bi bili zagušeni. Niti Amerika može, sa onim što sada poseduje, da značajno ojača izraelsku PVO. Zato Izrael ovako preti, a zna se da je Izrael i nuklearna sila.

 3. Ljubljana says:

  Svi se plase Izraelaca, ima i PRa a realno gledano puno jaci so od Perzijca, Arapa... Kad (ako ikad)padne pesadija, oni ce sigurno koristiti Samsonovo opcijo.

  • Milan says:

   “Samsonova opcija”, zagovaraju je radikalni cionisti, prema kojoj ako bude ugroženo postojanje države Izrael, u tom slučaju Izrael bi nuklearnim oružjem izvršio napad. Ovo "napad" se odnosi na države-susede a i na druge zemlje poput Irana. U toj pretpostavljenoj ugroženoj situaciji Izrael bi Bliski istok pretvorio u “azijski Černobil”. Zato sada Izraelu i SAD-u jako smeta što Iran napreduje u osvajanju nuklearnih tehnologija, bez obzira što zasad se to odvij samo u mirndopske svrhe. Jer ako bi jednog dana Iran mogao da uzvrati nuklearnim oružjem Izraelu, onda "Samsonova opcija" gubi smisao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *