ОГЛАСИО СЕ И ИЗРАЕЛ ПОСЛЕ ОБАРАЊА АВИОНА – То није све… ГУБИЦИ СУ МНОГО ВЕЋИ

OGLASIO SE I IZRAEL POSLE OBARANJA AVIONA – To nije sve… GUBICI SU MNOGO VEĆI

29 novembra 2018

Portparol izraelske Vojske demantovao je navode da je izraelski avion oboren u Siriji, javlja Rojters.

„To je potpuno lažno“, rekao je portparol izraelske vojske.

Ruska agencija RIA novosti objavila je ranije da su snage protivvazdušne odbrane Sirije oborile izraelski vojni avion.

Rojters prenosi da je prema informacijama RIA novosti iz sirijskih bezbednosnih izvora, pored aviona, sirijska PVO oborila i četiri izraelske rakete.Sirijska protivvazdušna odbrana suočila se sa vazdušnom agresijom i obrila je nekoliko ciljeva, sprečivši ih da izvrše svoje zadatke, saopšteno je na sirijskoj državnoj televiziji.

Televizija ne navodi ko je izvršio večerašnji napad, ali ističe da je ovo bio prvi napad ove vrste otkad je Sirija dobila ruske protivvazdušne sisteme prošlog meseca, prenosi AP.

Prema navodima sirijske televizije, napadnuto je područje Kisveha, južno od prestonice Damaska, gde se nalaze vojne baze.

AP navodi da za sada nije u potpunosti jasno ko je izvršio napade, ali je poznato da je Izrael izvršio desetine vazdušnih napada na Siriju u prethodnim godinama.

Ruska agencija RIA novosti objavila je ranije večeras da su snage protivvazdušne odbrane Sirije oborile izraelski vojni avion. Rojters prenosi da je prema informacijama RIA novosti iz sirijskih bezbednosnih izvora, pored aviona, sirijska PVO oborila i četiri izraelske rakete.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da su Izraelci raketama napali podrčje južno od Damaska.

Nacionalna novinska agencija Sirije javlja da se sirijska vojska uspešno odbranila od napada, „uprkos njegovom intenzitetu“.

AP navodi da je ovo prvi napad na Siriju otkad je Rusija prošlog meseca saopštila da je sirijskoj vojsci dala sistem protivvazdušne odbrane S-300.

Portparol izraelske Vojske izjavio je ranije večeras za Rojters da su navodi o napadu lažni.

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  Kome verovati, kad svi lazu?

  • Velika Metla says:

   Deda,pa ti komentarišeš SVAKI tekst koji govori o Izraelu i Rusiji kao da je istinit! Pa bi,za promenu,mogao i ovu vest komentarisati kao da je istinita! Mada si govorio da se izraelski avioni neće obarati! Shvati da uvek postoje dve strane u svemu i svačemu! A u ovom zlu ima nekoliko strana!

 2. skeptik says:

  Ako napadnu ponovo, vest je verovatno lazna, jer niko ne bi reskirao da mu svaki put padne po jedan avion i pogine jedan pilot.No ako misle da je to bila slucajnost, napasce ponovo, pa ako opet izgube neki avion, ili ce prestati, ili direktno napasti S 300 da ga prvo uniste.

  • Deda Micko says:

   Sve su to samo igre, Izrael i Rusija su ista drzava, Izrael i USA, takodje. Nema tu nikakvog sukoba, to je samo za naivni populus. ,

 3. M says:

  Vjerovatno će Izrael uskoro napasti S-300,jer neće moći još dugo trpjeti taj faktor koji ih ugrožava u njihovoj sferi moći,pače na njihovim granicama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *