ОГЛАСИО СЕ И КФОР после упада на север Косова

OGLASIO SE I KFOR posle upada na sever Kosova

13 decembra 2018

Portparol Kfora Vićenco Graso rekao je za RTS da je kretanje opreme i pripadnika Kfor na severu Kosmeta deo redovnih vežbi.

Prethodno je Tanjug objavio da se ka Leposaviću kreću borbena vozila, kao i da pripadnici Kfora nose opremu za blokade i pravljenje barijera.

„Ima i drugih konvoja koji se kreću u drugim delovima Kosova. U skladu sa Rezolucijom 1244, trupe Kfora treniraju spremnost da budu brzo raspoređene širom Kosova“, rekao je Graso.

KOMENTARI5 komentara

 1. deda mraz says:

  To vi nekome drugome pricajte,ovo je sve dogovoreno sa nasim petokolonasima tako da mogu reci ako krenemo na sever Kosova onda imamo rat sa Nato-m.Sledeca faza koju cej siptari poceti a vec imaju dozvolu od nasih petokolonasa je jug Srbije ali to tek sledece godine tj. bice isti sistem kao i sa Albanijom jer mi u kopnenoj zoni nemamo vojsku jer su je nasi petokolonasi povukli i potpisali tj. kad siptari dodju na granicu onda je njihovo do Vranja i Nisa a mi mozemo samo da se slikamo i da se divimo nasem velikome vodji.

 2. rodja says:

  Tako je deda mraze. A da bi se dobilo u vremenu, biće prevremenih izbora. Da bi se ulaganjem 20 miliona evra kupilo što više glasača, i sakupio siguran broj glasača za referendum o statusu Kosmeta!!! toni bler nikako da promene pisca scenarija. ne pomažu ni konkursi.

 3. Za Srbiju says:

  Bolje da nas vi ne "branite", jer smo videli kako to izgleda. Marš sa Kosova! Povedite i šipetare.

 4. Petar says:

  upravu si nazalost , predhodna vlast nas je prodala a ovi novi su samo nastavili utakmicu , a vrana vrani oci ne vadi, ali zato moze narod da ih povadi . sve ih treba kazniti od Tadicija do vucice i ostale koji su ucestvovali u izdaji Srbije .

 5. Vesko says:

  To sta oni rade ili ne nije bitno trenutno, vidjecemo da li ce izaci iz mandata Rezolucije 1244 sutra nakon proglasenja Vojske Kosova i stajati po strani ili ce preduzeti korake da razoruzaju te vojne formacije kako to nalaze UN rezolucija. Ako izadu iz mandata Rezoucije i ne preduzmu mjere za razoruzavanje onda to vodi u direktnu konfrotaciju sa nasim narodom i Srbijom i medunarodnom zajednicom koja postuje Rezolucije UN. A to je veci dio svijeta. Srbija ce onda proglasiti OKUPACIJU i shodno medunarodnom pravu i Konvencijama koje regulisu slucajeve okupacije se odnositi prema njima i Vojsci Kosova na terenu. UN rezolucija 1244 ostaje na snazi dok je ne zamijeni neka nova rezolucija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *