ОГЛАСИО СЕ И ЛАЗАНСКИ: Не пише нам се добро!

OGLASIO SE I LAZANSKI: Ne piše nam se dobro!

20 marta 2019

Međunarodni sud u Hagu izrekao je pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i izrekao mu doživotnu kaznu zatvora.

Njega je Haški tribunal 2016. godine nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH. Na tu presudu žalbe su uložili i Karadžić i haški tužioci, ali su te žalbe odbijene. Bivši predsednik oslobođen je krivice u sedam opština BiH, ali Žalbeno veće nije našlo greške u rezonovanju prvostepenih sudija u vezi s progonom muslimana s područja Srebrenice.Međunarodni sud u Hagu potvrdio je da ne može da se otrgne od svojih političkih centara moći i da pre svega sudi prema političkom stavu, a ne pravu, što je potvrdio i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski.

Pre svega to je još jedna vrsta političke presude, koji je doneo pre svega politički sud, a ne presuda koja je utemeljena na nekom pravnom osnovu. Drugo, to je dodatan pritisak na Republiku Srpsku i na celu srpsku naciju. Ovo je pokušaj da se cela Republika Srpska prikaže kao genocidna tvorevina i ovo je samo jedna od faza pritiskanja, a posredno i pritisak na ceo srpski narod – rekao je Lazanski.

Miroslav Lazanski podsetio je i na to da mnogi stručnjaci u svetu nisu saglasni sa ovakvim donošenjem presuda, kao ni sa celokupnim radom Međunarodnog suda u Hagu. Ukazao je i na to da ovakva presuda u mnogome utiče na odnos sveta prema Srbiji, ali i Republikoj Srpskoj, kao i da je ovo samo jedan u nizu pritisaka koji su deo smišljenog scenarija zapadnih centara moći.

– Izraelski stručnjaci su analizirali i rekli da nije bilo genocida oko Srebrenice, ali ovaj Haški sud, pošto je politička tvorevina, on sudi na osnovu političkih stavova Zapada, prema sudu centara moći na Zapadu. Advokat Toma Fila predvideo je da će danas biti izrečena oštrija kažna nego što je bila prvostepena i dobro je prognozirao. Presuda Karadžiću je savršeno uklopljena u scenario pritiska na Republiku Srpsku i sa zahtevom da se uđe u NATO, ali i pritisak na Srbiju po pitanju Kosova. Oni žele da kroz ovu presudu Karadžiću pokažu da je celokupna Republika Srpska genocidna tvorevina, to im je namera i od toga ne odustaju i ovo je samo deo tog scenarija – rekao je Lazanski i dodao:

– Ovime se i svi Srbi etiketiraju da su genocidni, a kroz presudu ide i poseban pritisak na Srbiju zbog Kosova. Mi nećemo menjati stav prema kosovskom pitanju, ali ovo je loša slika u okviru kompletnog imidža. Nije nevažno kad vam bivšeg predsednika Republike Srpske osude na doživotni zatvor, a Srbija koja ima posebne veze sa Republikom Srpskom i koja je garant Dejtonskog sporazuma i stoji iza sadašnjeg statusa Srpske, jer se dovodi u pitanje i taj status Republike Srpske iza kog stoji Srbija – poručio je Miroslav Lazanski.

(Mediji)

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad2 says:

  medjunarodni sud za ratne zločine u bivšoj jugoslaviji u hagu je SVE samo ne medjunarodno i nezavisno pravno telo, ne vidim zašto se uopšte prihvataju presude tog PRIVATNOG političkog tela i zašto mi uopšte padamo u nesvest zbog organizacije koju izglkeda jedino mi PRIZNAJEMO, ovo je toliko glupo i tužno da ne može čpvek sem da se žalosno somehne:) (svi osnivački akti i finansijski izvori tog suda vode isključivo do vrhova američke izvršne i političke vlasti, jedina medjunarodna stavka u tom sudu se nalazi u imenu tog sud, to političko telo je potpuno medjunarodno NIŠTAVNO jer to je jedna ad hoc organizacija ISKLJUČIVO formirana pod plaštom PRAVOG medjunarodnog PRAVNOG tela kao poseban PRESEDAN u radu te organizacije i portpuno NEZAVISNO deluje od medjunarodno priznatog pravnopg tela u hagu, alo bre dokle će da isoiraju ovde mozgove ljudima ja ne znam, ali treba svi da znate ,da sud koji je osudio karadžića NEMA medjunarodnu jurisdikcviju i legalitet, sve presiude tog političkog tela su MEDUNARODNO i PRAVNO NELEGITIMNE ako krenu da se osporavaju ne mogu da se odbrane, jer je ta organizacija SAMA SEBI PRISVOJILA I PROGLASILA NADLEŽNOST I LEGITIMITE MEDJUNARODNOG TELA A ZA TO TREBA DA PRODJE KROZ SKUPŠTINU UN, I TAMO U UN TO NIKO NIJE NI POMINJAO NITI POKRETAO KAO POLITIČKO PITANJE, SUD JE NA BRZNIU FORMIRAN SA POLUTAJNIM I NEJASNIM OVLAŠĆENJIMA I TO JE TO.PREVARA.

 2. milorad2 says:

  P.S mora da se shvati razlika izmedju medjunarodnog suda pravde koji je pravno telo UN i smešten je u hagu, i medjunarodnog suda ZA RATNE ZLOČINE U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI koji je isto SLUČAJNO smešten u hagu:) TE DVE INSTITUCIJE NISU ISTO I NE RADE ISTI POSAO A JOŠ MANJE IMAJU ISTI PRAVNI RANG I LEGITIMITET....

 3. Đorđe says:

  A gde su Rusi da nam pomognu oni nisu među narodom šta su oni divljaci. Putin je mogao da kaže raspuštaj te taj sud ili šaljem avangard. I onako su svi tamo samo zato što su mali rusi.

  • Velika Metla says:

   Nije Putin predao HaDu srbske političare,vojnike i policajce nego tkzv "srbi",Boris francetić,Koštunica! Prvo da mi počistimo dvorište od srbskog šljama,pa tek onda da gledamo u stranu,i da se nadamo pomoći s te strane kad je naravno pozovemo da nam pomogne! Pre toga ništa!

 4. Saladin says:

  Zapad uporno pokušava da nas, Srbe žigoše kao genocidan narod a istovremeno se upinje iz petnih žila da nas ugura u nato?! Zašto su nato-u potrebni neki genocidni narodi? Da li zato što bi se u nato-u osećali kao kod svoje kuće, svoji sa svojima? Šta to onda govori o nato-u i generalno o zapadu? Pa jasno je. Ili su i oni genocidni ili lažu da su Srbi genocidni. U svakom slučaju, nisu društvo kojem bi bilo ko normalan hteo da se pridruži.

  • Velika Metla says:

   Saladin,NIKO se njima dobrovoljno nije pridružio,NIKO! Sve su golom silom i strahom privukli u svoje zločinačko i lopovsko udruženje,a kukavica pogotovo na balkanu koliko ti volja! Svrha opstajanja te zločinačke organizacije je SAMO i SAMO i ISKLJUČIVO SAMO pljačkanje ostatka sveta!

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ma boli nas briga na nekakav NATO nacistički sud. Rusija je jaka i mi treba da uđemo u ODKB i da ruske baze sa atomskim raketama budu formirane u Srbiji, Kina je na našoj strani a Zapad tone u dužničko ropstvo, ovo je sve što mogu da rade-nasilje nad pojedincem. Zgazićemo ih kao '45.i kada srušimo Holandiju iz zgarišta Haga ćemo osloboditi Radovana.

 6. Vesko says:

  Bwhaaaa...bas su nas 'nasekirali' kao da se genocidna agresija NATO 1999 sa radioaktivnim otpadom i drgue agresije NATO nisu ni dogodile!! Evo tresemo se od straha! Bwhaaaa.... Pa oni su pozvali samo 22 Nemaca Nacista da sude za desetina miliona zrtava i genocide u Nunmergu, od tih 22 3 su oslobodena, 4 su dobila od 10-20 godina a 3 dozivotne. Pozvali 22 Nemaca da im sude za takve zlocine, po komandnoj odgovornosti?! A hiljade njih su primili u SAD da rade za SAD. Karadzica ne bi zvali u SAD kao te Naciste ni da je bio Tesla. Satanizacija nase borbe za slobodu nece proci.

  • Velika Metla says:

   Vesko,jedini razlog zašto su Srbi osuđeni je taj što su Srbi tamanili američku hordu,koju nazivaju vojskom! Prevedeno na srbski "usudili smo se da se branimo"! Ne postoji nijedan drugi razlog do ovaj! nacisti iz amerike misle da mogu uubijati i tamaniti koga god,i kad god hoće! E,pa neće to baš tako moći!U njihovu priču o tobožnjoj brizi za muslimane u BiH mogu samo teeeški debili da veruju! Pa oni su pobili milione muslimana po svetu,iz jednog jedinog razloga,a to je pljačkanje prirodnih resursa muslimanskog sveta,nafte! I pošto su ih muslimni optužili da ratuju protiv muslimana situacija u BiH im je poslužila da se na račun,i štetu,celokupnog srbskog naroda prikažu kako tobože nemaju ništa protiv muslimana,jer evo vidite "štitimo muslimane u BiH od loših Srba"! Čak šta više "vole" muslimane! E,u ovo mogu samo oni koji se na leđima zakopčavaju da poveruju! Mada nisam siguran 100% da ni oni mogu!

 7. gaga says:

  Takozvani"Medjunarodni sud" u Hagu stvorila je Nato vojna alijansa a placan je parama najnedemokratskije zemlje na svetu koja zenama tek sada dozvolila da voze kola,saudijske Arabije! O cemu mionda pricamo!naravno taj sud su potpomogli Ceda Jovanovic,Sutanovac i Tadic svojom izdajom i sva ona kamarila oko stranke zvana zaraznba bolest "ZUTICA" ILI STRUCNO RECENO HEPATITIS.Sada ti izdajnici oce opet na vlast!

  • Velika Metla says:

   gaga,još veća tragedija je što ovaj dosovski šljam,koji si naveo,i dalje šetka po Srbiji,bez imalo straha za svoju bezbednost! Pored ovako kukavičkog naroda našetati će se oni još duuuuuuugo duuuuuuuugo!

 8. samostalan says:

  Dajuci orden Vucicu, Putin ce ostati upamcen kao GROBAR SRBIJE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *