ОГЛАСИО СЕ И ПЕНТАГОН! Ево зашто су послали брод у Црно море

OGLASIO SE I PENTAGON! Evo zašto su poslali brod u Crno more

7 januara 2019

Portparol američke ratne mornarice Džefri Dorsi komentarisao je prisustvo američkog desantnog broda Fort Mekhenri u Crnom moru.

„Mi redovno radimo na Crnom moru u skladu sa međunarodnim pravom i Konvencijom iz Montrea (o statusu moreuza iz 1936. godine koji utvrđuje turski teritorijalni integritet nad Bosforom – prim. red.) i nastavićemo tako da radimo“, rekao je on.

Kako je Dorsi dodao, ratni brod je krenuo prema Crnom moru u skladu sa utvrđenim planom.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. test01 says:

  haha to je kao plivac u okeanu a prati ga bela ajkula veca od njega. DObrodosao u Rusku baru i drzi se teritorijalnih voda. Barem vi imate iskustva sta se desava kada se pridje Rusima, elektronika zakazuje, posada postaje religiozna i daje masovno ostavke ....

 2. Kiki NS says:

  A hoće li se i vratiti? Jel im i to u planu?

 3. Taipova Češma says:

  Dobrodošli - samo,onako,da pitam imate li dovoljan broj pampers gaća i pelena.

 4. A akoM says:

  Sigurno idu na desantiranje Mariopolja!a!Pa jesu li oni gospodari svijeta ili nisu?!?Šteta što na brodu nije i onaj Mekejn,kako li se već zvao!

  • Slobodanka says:

   Da bi sada ušli u Crno more kroz Bosfor morali su to još 06 decembra da najave Turskoj, kontroloru bosforskog prolaza. Prema pravilima pomenute Konvencije iz Montrea zemlje koje nemaju obalu na Crnom moru treba da obaveste Tursku najmanje 15 dana pre tranzita kroz moreuz. ... Mariupolj ne pripada Crnom moru nego pripada manjem i plićem Azovskom moru koje se nalazi severoistočno od Crnog mora. Da bi ušli u Azovsko more moraju za to da traže dozvolu od Rusije jer ona ima kontrolu nad Kerčkim prolazom.Za razliku od Crnog mora, Azovsko more je zatvoreno more i pripada dvema zemljama Ukrajini i Rusiji. U ovom slučaju i samo ako bi dobili dozvolu treba da prođu kroz Kerčki prolaz ispod jednog jedinog luka onog novog Krimskog mosta. Stvar je u tome što Rusija ako ne želi uopšte ne mora da odobri ulaz ratnim brodovima trećih zemalja u Azovsko more. Prolaz ratnim brodovima u Azovsko more zasad je odobravala samo ukrajinskim brodovima iz Crnog mora pod uslovom da su uredno najavili prolazak takvih brodova. Zatim kad se približavaju Kerčkom prolazu oni ulaze u priobalne vode Rusije pa podležu i pograničnoj kontroli. To je tako zato što Kerčki prolaz (moreuz) je mali u odnosu na mnoge druge poznate moreuze.

 5. Gardista says:

  Kao nasa 1244...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *