ОГЛАСИО СЕ ИРАН: Америка и савезници сносиће последице

OGLASIO SE IRAN: Amerika i saveznici snosiće posledice

14 aprila 2018

Ministarstvo spoljnih poslova Irana osudilo je danas napade na Siriju koji su protekle noći izvedeni na čelu sa SAD, upozorivši da će Vašington i njegovi saveznici snositi odgovornost za posledice u regionu i šire, javljaju iranski državni mediji.

„Bez sumnje, SAD i njihovi saveznici, koji su preduzeli vojnu akciju protiv Sirije uprkos odsustvu bilo kakvog dokaza…snosiće odgovornost za regionalne i transregionalne posledice ovog rizičnog poduhvata“, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Kako ističe Ministarstvo, „Iran se protivi upotrebi hemijskog oružja na bazi verskih, pravnih i etičkih principa, dok u isto vreme snažno osuđuje upotrebu takvog oružja kao opravdanje za agresiju na jednu suverenu državu“.

Iran je saveznik sirijskog predsednika Bašara el Asada protiv pobunjenika od početka sukoba u Siriji, podseća britanska agencija.

Analitičar Hosein Šeikholeslam, bivši iranski ambasador u Damasku, rekao je državnoj televiziji da će noćas izvedeni napadi pomoći da se Sirijci ujedine iza vlade i da će stabilizovati sirijsku vladu.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

U napadu je pogođen i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokacija u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno-istraživački centar u Damasku, za koji Pentagon tvrdi da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, prenosi Rojters.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Iranci laprdaju isto kao Rusi. Koje posledice, to su suplje fraze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *